Corona Nieuws

Code Rood vanaf 2 november

CORONA-UPDATE | BERICHT DI 3 NOV, 15U15

SBM schakelt over naar Code Rood. Cursisten vonden eerder vandaag een mail in hun mailbox hieromtrent. 
Dit betekent voor de SBM-cursisten, dat de opleidingen blijven doorgaan, maar maximaal online.
Indien uw opleiding online zal doorgaan, dan ontvangt u een persoonlijke uitnodigingsmail voor de online opleidingssessie.
 

CORONA-UPDATE | AANVULLENDE MAATREGELEN NAV NATIONALE VEILIGHEIDSRAAD VAN 16 OKT | BERICHT MA 19 OKT, 12U30

Op 16 okt. l.l. heeft de Nationale Veiligheidsraad aanvullende maatregelen genomen ter indijking van het stijgend aantal COVID-19 besmettingen.
SBM wenst u te informeren, dat onze campussen geopend blijven en dat SBM de komende dagen de opleidingen veilig zal blijven organiseren, conform de richtlijnen van het Departement WSE (bevoegd voor de Syntra).  Ten gevolge van de nieuwe overheidsmaatregelen, schakelen wij de komende dagen over naar code oranje en zullen een aantal klassikale opleidingen worden omgeschakeld naar digitale opleidingen.

Indien uw opleiding wordt omgeschakeld naar digitaal/online, dan krijgt u hierover van ons een persoonlijke mail met alle info. Indien u geen mail ontvangt, dan blijft alles doorgaan zoals gepland.

Indien uw opleiding klassikaal blijft doorgaan, zijn in onze campussen en tijdens de opleidingen de nodige preventieve maatregelen genomen en dienen de instructies inzake hygiëne en sociale afstand nauwgezet te worden gevolgd. 

We zetten ze hierna nog eens op een rijtje:

 • ­    Draag van bij het betreden van de campus steeds een mondmasker (verplicht vóór, tijdens én na de lessen) en draag het correct over neus en mond.
 • ­    Respecteer in de gangen en bij de omgang steeds de social distancing regel van 1,5 meter
 • ­    Was/ontsmet regelmatig de handen, reeds bij het binnenkomen van de campus en ook tussendoor. 
 • ­    Volg de pijlen op de campus bij het binnen- en buitengaan en houd u aan het circulatieplan.
 • ­    Ga steeds rechtstreeks naar het lokaal
 • ­    Verwittig onmiddellijk de campus als u positief getest hebt op corona. Wij zullen uw nauwe contacten tijdens de lessen nagaan, zodat deze personen ook anoniem verwittigd kunnen worden. 

Op die manier kunnen we het risico op besmetting in onze campussen laag houden en zullen we de gezondheid van elkeen niet in gevaar brengen.  Voor meer informatie of bijkomende vragen kan u steeds terecht bij uw cursusbegeleider.

 

CORONA-UPDATE | VERLENGING COVID-19 MAATREGELEN | BERICHT MA 27 APRIL, 14U00

Op vrijdag 24 april jl. besliste de Nationale Veiligheidsraad om de coronamaatregelen gefaseerd te versoepelen vanaf 4 mei. Op dit ogenblik hebben we nog geen verder nieuws en wachten op de richtlijnen van de overheid over de volgende stappen. Alle lessen op de campussen blijven tot dan geschorst.
Intussen hebben wij reeds heel wat theoretische lessen digitaal kunnen geven. Voor heel wat praktijkopleidingen echter, waar fysiek contact bij te pas komt, wachten wij nog op richtlijnen van de overheid. Onze facility-afdeling doet er alles aan om de campussen zodanig herin te richten zodat lesmomenten - wanneer het licht op groen staat - in de meest veilige omstandigheden kunnen georganiseerd worden. Het klantencentrum blijft paraat en is nog steeds bereikbaar via chat, mail (info@sbm.be) of telefonisch via 078 35 36 38. Dit vanaf vandaag van 09u00 tot 19u30 van maandag tot donderdag en vrijdag van 09u00 tot 15u00.

 

CORONA-UPDATE | VERLENGING COVID-19 MAATREGELEN | BERICHT DO 16 APRIL, 11U20

Gisteren, woensdag 15 april, werden de bestaande COVID-19 maatregelen verlengd t.e.m. 3 mei in het kader van het coronavirus. Met de mogelijkheid tot verlenging van deze termijn. Wij volgen het advies van de overheid op en passen deze maatregelen ook binnen SBM toe.
Dit betekent dat alle (klassikale) lesactiviteiten uit het open aanbod alvast geschorst blijven tot en met 3 mei. Waar mogelijk, werd/wordt een online webinar alternatief aangeboden.   De SBM-campussen blijven gesloten in deze periode voor lesactiviteiten en andere commerciële activiteiten. We volgen de ontwikkelingen van het virus nauw op samen met de adviezen van de overheid. 
 

CORONA-UPDATE | WEBINARAANBOD NU ONLINE ! | BERICHT DO 9 APRIL, 10U30

Bekijk hier welke klassikale opleidingen al werden omgezet in een online traject en/of nu online worden aangeboden!
 

CORONA-UPDATE | VEEL GESTELDE VRAGEN | BERICHT DI 7 APRIL, 12U30

Vaak komt over een bepaalde topic eenzelfde vraag steeds terug.  Voor de cursisten voorziet SBM daarom deze handige FAQ-pagina’s.  Een pagina dus met veel gestelde vragen.
•    Veel gestelde vragen omtrent de COVID-19 maatregelen
•    Veel gestelde vragen omtrent de digital services en tips rond e-learning
 

CORONA-UPDATE | BEREIKBAARHEID SBM 2E WEEK PAASVERLOF | BERICHT DI 7 APRIL, 12U30

Tijdens de tweede week van de paasvakantie zijn we gesloten. U kan het klantencentrum daarna terug bereiken vanaf maandag 20 april.
Daarna is SBM terug bereikbaar op volgende tijdstippen:

 • Het SBM-klantencentrum blijft voor u klaarstaan van 9:00 tot 17:00 van maandag tot donderdag en vrijdag van 9:00 tot 15:00. U kan ons telefonisch bereiken via 078 35 36 38.
 • Voor informatie en updates kan u ook steeds terecht via info@sbm.be, op onze Facebookpagina, LinkedIn-pagina, en blog.
 • Voor meer informatie over het coronavirus zelf kan u terecht op www.info-coronavirus.be.


CORONA-UPDATE | BERICHT MA 30 MAART, 18U30

Digitaal als het kan
De SBM-medewerkers zijn volop aan de slag om de geplande opleidingen maximaal via online live webinars te laten doorgaan. Reeds meer dan 50 opleidingen kenden afgelopen week een digitaal vervolg. Het aantal digitale opleidingen groeit elke dag. Mogelijk werd u al gecontacteerd door één van onze collega’s met het goede nieuws dat uw opleiding kan doorgaan. We doen er alvast alles aan om u zo snel mogelijk op de hoogte te brengen indien dit het geval is.

Later als het moet
Uiteraard zijn er ook een aantal opleidingen die we om specifieke redenen (bijvoorbeeld een praktijkcomponent) niet kunnen digitaliseren. Deze opleidingen gaan we herplannen van zodra we hiervoor groen licht krijgen vanuit de overheid. U krijgt dan ook een persoonlijk bericht, zodra de (her)planning van een bestelde opleiding concreet is.

Corona stopt ons niet
U kan zich ondertussen online via www.sbm.be inschrijven in onze opleidingen met startdatum vanaf 20/4. Wij houden u op de hoogte of de opleiding klassikaal doorgaat, of deze wordt omgezet tot een webinar, of deze wordt uitgesteld tot een later tijdstip. Ook het najaarsaanbod (vanaf september) staat al grotendeels online en zal de komende dagen en weken alleen maar uitbreiden. 
Zit u met een vraag, kijk dan even of u het antwoord hieronder al terugvindt.  Niet meteen gevonden wat u zocht? Stel dan gerust uw vraag via info@sbm.be

Wat betekenen de COVID-19-maatregelen voor mijn opleiding? 
Alle klassikale lessen werden al geschorst tot en met 19 april. Mogelijk zal deze termijn door de overheid nog worden verlengd. We dienen hier de officiële bekendmaking van de overheid af te wachten. Onze medewerkers en docenten bundelen de krachten om maximaal in te zetten op online leren. Er zijn ondertussen al verschillende online cursussen gestart, en er zullen er nog meer volgen. 

Hoe ver staat SBM met digitaal lesgeven?
Sinds we met zijn allen “in ons kot” moeten blijven, transformeert SBM razendsnel richting e-leren.  Afgelopen week zijn we alvast gestart met online ‘how to webinar’ trainingssessies voor docenten.  In deze webinars leren we onze trainers te werken met Zoom en de cursisten daarin te begeleiden. 150 docenten tekenden hiervoor al online present.  Aan het einde van deze sessies zijn onze trainers helemaal klaar om hun lessen via deze weg verder te geven. Binnenkort kunnen ook zij hun opleiding online verderzetten. Zo nodig passen wij de formule of de timing aan, om de leerimpact en uw comfort te verhogen.  Hou dus zeker uw mailbox in de gaten wanneer u verwacht wordt in de online les.
Dagelijks komen er nieuwe opleidingen bij, om u ten dienste te zijn! Mogelijks bent u intussen al samen met ons digitaal aan de slag.  Mogelijk volgt u deze eerstdaags en krijg u hierover persoonlijk bericht. Volg deze blog voor verdere updates.
 

CORONA-UPDATE | BERICHT MA 30 MAART, 16U30

Hebt u vragen rond digitaal les volgen?  Wenst u in te schrijven voor een webinar?
•    Blijf dan deze blog volgen voor verdere updates hieromtrent. Binnenkort meer informatie, met o.a. filmpjes, tips, tutorials,...
•    U kan zich ondertussen via www.sbm.be inschrijven in onze opleidingen. Wij houden u op de hoogte of de opleiding klassikaal doorgaat, of deze wordt omgezet tot een webinar, of deze wordt uitgesteld tot een later tijdstip.  Ook het najaarsaanbod (vanaf september) staat al grotendeels online en zal de komende dagen en weken alleen maar uitbreiden. Binnenkort vindt u hier een link, waarbij u alle nieuwe online opleidingen/webinars in één muisklik terugvindt.
 

CORONA-UPDATE | BERICHT WO 18 MAART, 14U40

Onze medewerkers en docenten werken momenteel hard aan het digitaliseren van lesmateriaal en voorbereiden van online sessies. Hou je mailbox in de gaten om te weten wanneer je (online) verwacht wordt voor de volgende les(sen).

 

CORONA-UPDATE | BERICHT VR 13 MAART, 15U00

Gisteren, 12 maart, werden er door de overheid nieuwe verregaande maatregelen genomen in het kader van het coronavirus. Wij volgen het advies van de overheid op en passen deze maatregelen ook binnen SBM toe.

Dit betekent dat alle lesactiviteiten vanaf morgen zaterdag 14 maart worden geschorst tot en met 3 april. De SBM-campussen sluiten in deze periode voor lesactiviteiten en andere commerciële activiteiten. Deze datum leggen we vast op basis van het huidig advies en kan verlengd worden indien nodig. We volgen de ontwikkelingen van het virus nauw op samen met de adviezen van de overheid. 

 • Wat betekent dit voor onze lessen?

Alle lessen worden geschorst tot minstens 3 april. Er wordt momenteel gewerkt naar digitale oplossingen waarbij we extra inzetten op online lessen. Indien voor uw opleiding extra online modules beschikbaar komen, houden we u op de hoogte van deze mogelijkheden. 

 • Wanneer worden de lessen ingehaald?

Voorlopig worden alle lessen uitgesteld tot na 3 april. We zoeken naar de beste oplossing om gemiste lessen op te vangen. Meer informatie hierover volgt later.

 • Wat gebeurt er met evenementen en andere activiteiten?

Alle evenementen, ook die georganiseerd door cursisten, worden afgelast tot na 3 april. Ook alle geplande bedrijfsbezoeken of uitstappen in kader van de opleiding worden afgelast tot na 3 april.

 • Waar kan ik terecht voor dringende vragen?

Ons klantencentrum staat voor u klaar van 8:00 tot 18:00 van maandag tot vrijdag, en uitzonderlijk morgen zaterdag 14 maart van 10:00 tot 16:00. U kan ons bereiken op 078 35 36 38.
Voor informatie en updates kan u ook steeds terecht op onze Facebookpagina, LinkedInpagina of op onze website: www.sbm.be. Voor meer informatie over het coronavirus zelf kan u terecht op www.info-coronavirus.be
SBM blijft actief communiceren over het coronavirus. Alle belangrijke updates delen wij steeds zo snel mogelijk mee via onze website, social media en ook mailing.

 

CORONA-UPDATE | BERICHT VR 13 MAART, 14U30

De open opleidingen van SBM worden opgeschort vanaf 14 maart tot en met 3 april.
In company opleidingen die zijn voorzien op de campus worden geschorst. Voor opleidingen die extern doorgaan, beslist SBM na overleg met de klant en de docent.

Voor lopende opleidingen, verplaatsen we de opleidingen naar latere data en/of stellen andere lesvormen voor in overleg met de docent.
Voor opleidingen die in deze periode gepland waren om te starten informeren wij zo snel als mogelijk de klanten, docenten en opleidingslocaties over een mogelijke nieuwe startdatum na 3 april.
Klanten kunnen waar mogelijk kosteloos doorschuiven naar een ingeplande editie van dezelfde of een gelijkaardige opleiding later op het jaar.Alle opleidingen die zijn voorzien op de campus voor In company opleidingen van SBM worden geschorst. Voor opleidingen die extern doorgaan, beslissen we na overleg met de klant en de docent.

Verdere inlichtingen: https://www.info-coronavirus.be/nl/ 
Heb je nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail info-coronavirus@health.fgov.be