Opleidingen op maat van uw werknemers

Bent u op zoek naar een partner die incompany trainingen op maat organiseert? Heeft u nood aan een bedrijfsopleiding die écht resultaten oplevert?

SBM biedt incompany trainingen op maat van de specifieke noden van uw onderneming aan. Met meer dan 60 jaar ervaring staan wij garant voor kwaliteit.

U kiest de leerinhoud, de lesmethode, het tijdstip en de locatie, wij zorgen ervoor dat uw medewerkers de nodige kennis en vaardigheden verwerven zodat u uw doelstellingen behaalt!

Voordelen

Waarom kiezen voor een incompany opleiding?

  • U bepaalt de leerinhoud en doelstellingen.
  • U kiest het tijdstip en de locatie.
  • U betaalt per opleiding, niet per deelnemer.
  • Voor de financiering van uw bedrijfsopleidingen kunt u beroep doen op de kmo-portefeuille of op de subsidies van onze sectorfondsen.   
  • U bespaart op reistijd en verplaatsingskosten.
  • U kiest voor maximaal rendement.

Traject

Hoe verloopt uw bedrijfsopleiding op maat?

1. Intake en behoefteanalyse

Tijdens de intake maken we kennis met de doelgroep en identificeren we hun specifieke leerbehoeften en doelstellingen. We voeren een nulmeting uit van hun huidige kennisniveau en vaardigheden. Na afloop van de incompany training voeren we opnieuw een meting uit om na te gaan in hoeverre de voorziene doelstellingen behaald werden.

2. Doelstellingen en leeruitkomsten vastleggen

Op basis van de behoefteanalyse kunnen we specifieke leerdoelstellingen vastleggen. Wat moeten de deelnemers kennen, kunnen of begrijpen na afloop van het traject? We zorgen ervoor dat deze doelstellingen in lijn liggen met uw specifieke doelen en kernwaarden.  

3. Opmaak trainingsmateriaal

De opleidingsinhoud wordt samengesteld op maat van uw bedrijf en sluit aan bij de behoeften van uw medewerkers. Dit kan betekenen dat we bestaand trainingsmateriaal aanpassen of nieuw materiaal ontwikkelen.

4. Leermethoden en -middelen

In samenspraak met uw bedrijf en afhankelijk van de voorkennis van de doelgroep kiezen we de meest geschikte leermethoden en -middelen. Dit kan variëren van traditionele klassikale trainingen tot e-learningmodules, workshops, coachingsgesprekken …

5. Interactie en betrokkenheid deelnemers

Onze trainers zorgen ervoor dat de opleiding interactief en boeiend is. We moedigen de deelnemers aan om actief deel te nemen aan het leerproces m.b.v. groepsdiscussies, casestudies of praktische oefeningen.

6. Evaluatie en feedback

Om de effectiviteit van uw incompany training te meten, maken we gebruik van tussentijdse evaluaties. Zo kunnen we snel schakelen bij eventuele aanpassingen.

7. Continuous improvement

Learning & development is een evoluerend proces. Gedurende het volledige traject blijven we de training bijwerken en verbeteren op basis van uw veranderende bedrijfsbehoeften en doelen. 

Meer dan 2000 docenten

Kies voor een vakexpert in uw domein

SBM gaat voor u op zoek naar de docent die het beste aansluit bij uw bedrijfsvraag. We doen hierbij beroep op ons netwerk van meer dan 2000 docenten. Stuk voor stuk zijn het specialisten in hun vakgebied.

Ontdek de veelzijdigheid van SBM met onze aanwezigheid in maar liefst 19 actieve domeinen. We bieden een uitgebreid opleidingsaanbod in diverse vakgebieden, variërend van bedrijfsstrategie tot technologische innovatie. Klaar om uw zakelijke horizon te verbreden?

CASE

Technisch begeleidingstraject bij Melexis

Dit voorjaar zagen we fiere cursisten tijdens de diploma-uitreiking bij Melexis. SBM ging er samen met enkele medewerkers aan de slag in een (tweede) technisch begeleidingstraject voor interne doorgroei.

CASE

Ontex liet de omstelling van machines analyseren in het kader van lean

"We hadden niet echt grote verwachtingen. Maar de resultaten zijn er", zegt Johan Vermeersch van Ontex. Het bedrijf liet in het kader van Lean de omstelling analyseren van enkele machines. Na de aanpassingen werden sommige omsteltijden gehalveerd. "Zelfs de non-believers waren overtuigd". 

CASE

Taalcoaching heruitgevonden

Frans voor bedrijfsverpleegkundigen heeft meer om het lijf dan de titel doet vermoeden! Taalcoach Anne Streulens legt uit: “Zaken als doorvragen, patiënten geruststellen of hen aanmanen lukken beter in de moedertaal. Moet het plots en français? Dan slaat de twijfel toe en smelt de naturel weg.”  

CASE

"Dat de opleiding in ons bedrijf kan plaatsvinden is een bijkomend pluspunt."

Vrachtwagenchauffeurs moeten van Europa verplicht een opleiding ‘vakbekwaamheid’ volgen om hun rijbewijs C te behouden. Transportbedrijf Corneel Geerts doet daarvoor beroep op SBM. “De dienstverlening en de kwaliteit van de trainers is optimaal. Dat de opleiding in ons bedrijf kan plaatsvinden is een bijkomend pluspunt’’, zegt Sven Geerts.