Innovatie in onderhoud via (proces)automatisatie

Bedrijfsbezoek van de Club Onderhoudsmanagers bij McBride Ieper

McBride

Op zoek naar best practices binnen onderhoud

Voorjaar '24 verzamelde de club onderhoudsmanagers van SBM voor een indrukwekkend bedrijfsbezoek bij McBride in Ieper. Dit bezoek kaderde in de voortdurende zoektocht van de club naar innovatie en best practices binnen de sector. Met een focus op automatisatie en procesoptimalisatie bood McBride een boeiend kijkje achter de schermen van hun hoogtechnologische productieomgeving.

Onderhoudsstrategie omzetten in dagdagelijkse werking

De club onderhoudsmanagers is meer dan een vereniging; het is een platform waar professionals samenkomen om kennis te delen en te leren van elkaar. Door regelmatige bedrijfsbezoeken kunnen leden zien hoe innovatieve bedrijven zoals McBride hun onderhoudsstrategieën vormgeven en integreren in de dagelijkse werking. Het belang van een goed functionerende onderhoudsdienst, zeker in een tijdperk waar automatisatie en digitalisering steeds verder reiken, kan niet genoeg benadrukt worden. Voor onderhoudsmanagers die willen bijblijven met de laatste trends en technieken, biedt de club een unieke kans om in de praktijk te zien hoe theorie wordt omgezet naar efficiënte, werkbare oplossingen.
McBride

McBride: een schoolvoorbeeld van innovatie en automatisatie

McBride, een toonaangevende Europese speler in de productie van private label schoonmaak- en hygiëneproducten, heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet in automatisatie en industrie 4.0. Dit bezoek gaf de onderhoudsmanagers de mogelijkheid om te zien hoe McBride zijn processen heeft geoptimaliseerd door middel van technologieën zoals RFID, AGV’s (Automated Guided Vehicles) en geavanceerde digitale systemen.

Tijdens de rondleiding door Geert Devarrewaere, OPEX manager bij McBride, kregen de bezoekers inzicht in de verschillende productieprocessen, van de mixingafdeling waar chemische formulaties worden gemaakt, tot de blaasafdeling waar flessen worden geproduceerd en uiteindelijk de filling waar de producten worden verpakt.
Wat McBride bijzonder maakt, is hun holistische aanpak waarbij onderhoud niet als een losse afdeling opereert, maar geïntegreerd is in elke productieafdeling. Dit zorgt voor directe feedback en snelle respons, wat essentieel is in een omgeving waar downtime tot een minimum beperkt moet blijven.

Waarom aansluiten bij de Club Onderhoudsmanagers

Voor elke onderhoudsmanager die serieus werk wil maken van zijn carrière en zijn afdeling, biedt de club onderhoudsmanagers een onmisbaar netwerk en leermogelijkheden. De bezoeken, zoals deze bij McBride, laten zien hoe toonaangevende bedrijven innoveren en blijven verbeteren, zelfs in een tijd waarin automatisatie en digitalisering de norm worden. Bovendien biedt de club een platform waar je ervaringen kunt uitwisselen met collega’s, nieuwe ideeën kunt opdoen, en kunt leren van de successen en uitdagingen van anderen.

Met de evolutie van de industrie naar meer geautomatiseerde en gedigitaliseerde processen, wordt het steeds belangrijker voor onderhoudsmanagers om bij te blijven met de nieuwste trends en technologieën. De club onderhoudsmanagers voorziet hierin door praktijkgerichte leermomenten te organiseren, zoals het bedrijfsbezoek aan McBride, waar innovatie en continue verbetering centraal staan.
McBride

Essentieel om als onderhoudsmanager te blijven innoveren

Het bedrijfsbezoek bij McBride in Ieper was een waardevolle ervaring voor de club onderhoudsmanagers. Het benadrukte niet alleen het belang van een geïntegreerde onderhoudsstrategie in een hoogtechnologische omgeving, maar ook hoe essentieel het is om als onderhoudsmanager voortdurend te blijven leren en innoveren. Aansluiten bij de club onderhoudsmanagers is een stap richting professionele groei en het verzekeren van een toekomstbestendige onderhoudsafdeling.

Bent u als onderhoudsmanager op zoek naar ervaringsuitwisseling en relevante kennisupdates om het onderhoudsgebeuren binnen uw bedrijf te verbeteren? Contacteer SBM vrijblijvend voor meer informatie over deze leer- én netwerkformule.

 

Beeldmateriaal © McBride