clubbezoek

Netwerken én praktijkgericht leren

In de dynamische wereld van productie en technologie, waar innovatie en efficiëntie hand in hand gaan, is up-to-date blijven essentieel. Voor productiemanagers, lean-experts en kwaliteitsverantwoordelijken is het van cruciaal belang om de nieuwste trends en ontwikkelingen in de industrie te volgen. SBM biedt productie professionals met de clubformules, zoals de Club Productiemanagers, Club Continu Verbeteren en Club Onderhoudsmanagers, een kans om hun kennis verder te verdiepen en hun netwerk uit te breiden.

Wat maakt de clubformules van SBM uniek?

1. Waardevol netwerken: De clubs bieden u een platform om met collega-professionals in contact te komen en waardevolle ervaringen uit te wisselen. Dit gebeurt niet alleen tijdens de sessies zelf, maar ook tijdens informele momenten zoals de walking dinners. Hierdoor bouwt u niet alleen kennis op, maar ook duurzame relaties binnen uw sector.

2. Praktijkgericht leren: De sessies worden zorgvuldig samengesteld door een stuurgroep van ervaren industrie-experts, met een focus op onderwerpen zoals artificiële intelligentie (AI), predictive maintenance, diversiteit op de werkvloer en procesoptimalisatie. Deze thema’s houden u niet alleen op de hoogte van de nieuwste trends, maar dagen u ook uit om vooruit te denken.

3. Actuele thema’s: De inhoud van de sessies wordt zorgvuldig samengesteld door een stuurgroep van industrie-experts. U krijgt inzicht in de laatste technologische ontwikkelingen zoals artificiële intelligentie (AI) en Internet of Things (IoT), maar ook in ethische vraagstukken rond technologie en diversiteit op de werkvloer. Zo blijft u altijd up-to-date en klaar voor de toekomst.

club productie onderhoud

Club Continu Verbeteren: Innovatie en efficiëntie in de praktijk

De Club Continu Verbeteren, die start op 21 oktober 2024, brengt professionals samen die zich richten op procesverbetering, efficiëntie en continue optimalisatie. Deze club biedt een mix van inspirerende sprekers en bedrijfsbezoeken, waar u direct kunt zien hoe technologieën zoals artificiële intelligentie en automatisering de maakindustrie transformeren.
De eerste sessie, geleid door Bart Van Der Vurst, biedt u inzicht in de toepassingen van AI in productieprocessen en helpt u nadenken over hoe u deze technologie kunt inzetten om kosten te verlagen en uw concurrentiepositie te versterken.

Programma van de sessies:
•    Sessie 1: Artificiële Intelligentie in de maakindustrie (21 oktober 2024)
•    Sessie 2: Technologie twijfelt ook – ethische dilemma’s (11 december 2024)
•    Sessie 3: Omgaan met culturele diversiteit op de werkvloer (17 maart 2025)
•    Sessie 4: Bedrijfsbezoek Vandewiele NV – Innovatie en automatisatie (16 juni 2025)

Met deze vier diepgaande sessies krijgt u niet alleen waardevolle inzichten in de nieuwste technieken en trends, maar ook de kans om deze direct toe te passen in uw dagelijkse werkzaamheden.

Club Productiemanagers: Van strategie tot uitvoering

De Club Productiemanagers, startend op 23 oktober 2024, richt zich op productiemanagers die willen blijven innoveren en hun productieprocessen willen optimaliseren. Tijdens deze sessies wordt een breed scala aan onderwerpen besproken, van procesautomatisatie en big data tot vakmanschap in een hoogtechnologische omgeving.
De bedrijfsbezoeken, zoals bij Dovy Keukens en Revor Group, bieden u een uniek inkijkje in hoe andere bedrijven hun productieprocessen innoveren en verbeteren. Dit geeft u concrete ideeën en inspiratie om binnen uw eigen organisatie aan de slag te gaan.

Programma van de sessies:
•    Sessie 1: Artificiële Intelligentie in de maakindustrie (23 oktober 2024)
•    Sessie 2: Technologie twijfelt ook – ethische dilemma’s (11 december 2024)
•    Sessie 3: Bedrijfsbezoek Dovy Keukens (19 maart 2025)
•    Sessie 4: Bedrijfsbezoek Revor Group (18 juni 2025)

Deze club is dé plek om niet alleen nieuwe kennis op te doen, maar ook om met collega-productiemanagers in gesprek te gaan over de uitdagingen die u tegenkomt op de werkvloer.

Club Onderhoudsmanagers: Innovatie in onderhoudsbeheer

De Club Onderhoudsmanagers, die start op 25 november 2024, is speciaal gericht op onderhoudsverantwoordelijken en onderhoudsmanagers van middelgrote en grote bedrijven. Deze club biedt u de mogelijkheid om zowel technische onderwerpen als managementvaardigheden verder te ontwikkelen. Het programma bestaat uit een mix van sprekers en bedrijfsbezoeken, waarbij de nadruk ligt op netwerken en ervaringsuitwisseling.

Programma van de sessies:
•    Sessie 1: De toepassing van Artificiële Intelligentie (AI) binnen onderhoud (25 november 2024)
•    Sessie 2: Technologie twijfelt ook (11 december 2024)
•    Sessie 3: Bedrijfsbezoek Dovy Keukens (24 maart 2025)
•    Sessie 4: Bedrijfsbezoek Alpro te Wevelgem (26 mei 2025)

Tijdens deze bijeenkomsten krijgt u inzicht in de nieuwste technologieën, zoals predictive maintenance, en hoe u deze kunt inzetten om de beschikbaarheid van uw installaties te optimaliseren, kosten te reduceren en risico’s te beperken.

Samen bouwen aan de toekomst van productie en onderhoud, één sessie tegelijk.

Of u nu klaarstaat om AI toe te passen in uw productieprocessen, op zoek bent naar manieren om uw onderhoudsstrategie te verbeteren, of continu streeft naar procesoptimalisatie: de clubs van SBM bieden u het platform om die stappen te zetten. Het is niet alleen een leertraject, maar een investering in de toekomst van uw organisatie.

Elke club biedt diepgaande inzichten, praktijkvoorbeelden en unieke netwerkmogelijkheden. U ontmoet vakgenoten die dezelfde uitdagingen en doelen delen, en krijgt direct toepasbare kennis mee naar huis. Of u nu kiest voor de Club Productiemanagers, de Club Onderhoudsmanagers, of de Club Continu Verbeteren, dit zijn geen standaard cursussen, maar lerende netwerken die gericht zijn op actie en resultaat.

Schrijf u vandaag nog in voor één van onze clubs en zorg ervoor dat uw organisatie voorop blijft lopen in een snel veranderende markt.