SBM bouwt met Vlaamse topeconoom aan nieuwe kennisallianties in familiebedrijven

De eerste opleiding voor familiebedrijven is eindelijk een feit.

Business schools, universiteiten en opleidings-instituten in het buitenland bieden al jaren een succesvolle 'next-generation-opleiding’ voor familiebedrijven aan. In België was van een dergelijk toegepast leertraject tot nog toe geen sprake. Het nieuwe en flexibele vormingstraject ‘familiaal ondernemer’, dat met de medewerking van de Vlaamse topeconoom - en academisch directeur van het Instituut voor het Familiebedrijf - professor Johan Lambrecht werd ontwikkeld, wordt vanaf dit najaar gelanceerd in regio Gent en Kortrijk.

Met meer dan honderd bedrijfseconomische publicaties in binnen- en buitenland, garandeert een groep van ervaren economen, bedrijfsexperten en inspirerende gastsprekers direct bruikbare en onmisbare kennis voor elk bestaand familiebedrijf of iedere (toekomstige) functiehouder binnen een familiale onderneming. 

Als het op onderzoek en expertise over familiebedrijven aankomt, heeft het Instituut voor het Familiebedrijf (IFB) de afgelopen twintig jaar mee de bakens uitgezet en verzet. “Onderzoek naar het familiebedrijf is een relatief jonge academische discipline”, getuigt professor Johan Lambrecht. “Tot eind de jaren ’80 kwam het onderwerp nauwelijks aan bod. Pas sinds eind jaren ’90 werd het belang internationaal erkend. In België heeft het IFB daar hard aan gewerkt, met echt vernieuwende inzichten.”

Het nieuwe kennispartnerschap sluit dan ook rechtstreeks aan bij de gedeelde ambitie om, via academisch onderbouwd onderzoek, inzichten en handvaten aan te reiken waar familiebedrijven direct in de praktijk mee aan de slag kunnen gaan. 

 

Meer informatie over de opleiding tot familiaal ondernemer vindt u via deze link.