Hoe kan je de war for talent winnen?

Of hoe je je retentiebeleid best een extra impuls geeft

België heeft – op Tsjechië – na het hoogst aantal vacatures van Europa.  Met binnen ons land het Vlaams Gewest als absolute koploper.
Onze overheid – en bij uitbreiding onze bedrijven - heeft dus een probleem. Wat heb je namelijk aan een relanceplan als er geen werkvolk is. Op zoek gaan naar een hogere werkgelegenheidsgraad wordt moeilijk als de vacatures terug verdwijnen, omdat deze niet ingevuld geraken.

Bedrijven herdenken best hun retentiebeleid.  Om de bedrijfsconcurrentie inzake talent toch enigszins te kunnen counteren.
Niet alleen om nieuwe medewerkers aan te trekken, maar ook om hun ervaring in huis te kunnen houden. Bedrijven denken dus best na hoe zich te onderscheiden van de rest.  Met een ‘normaal loon’ ga je geen potten meer breken. Jongere werkzoekenden gaat er zelfs al van uit, dat de huidige situatie steeds zo zal zijn, en durven vanuit deze mindset ook meer te vragen.

Op welke zaken zal uw bedrijf inzetten? Of bougeert u (nog) niet?

Sporten tijdens de uren, een interessanter loonbeleid, meer telewerkuren (het nieuwe normaal), een bedrijfswagen, … ?
Hoe zet u in op een efficiënt en werkbaar personeels- en loonbeleid? U zou graag meer weten over hoe nu retentiebeleid te voeren? En u te wapenen als ‘war for talent’ officer?  Kijk dan vooral hier verder.
 

 

Meer weten over de opleiding 'War for talent- officer'

Tags