Hoe shoppable stickers inzetten

Shoppable Instagram stickers een zegen voor retail

time icon 4 min

Retailers, verheug u: shopping stories zijn net makkelijker geworden met Instagram's shoppable Instagram Stories stickers. Nu kunnen e-commerce merken de "product"-sticker in Instagram Stories gebruiken om specifieke producten in stories te taggen, net zoals gewone Instagram shopping posts.

Merken en consumenten gebruiken Instagram Stories al om te shoppen, maar nu zijn online winkels niet meer beperkt tot pogingen om hun volgers te laten "swipen om te shoppen".
Tijdens het bekijken van uw verhaal kunt u uw volgers nu op elke sticker laten tikken om meer te weten te komen over het product en uiteindelijk een aankoop te doen. Het taggen van producten in Instagram Stories-stickers is een meer organische manier om winkelen in stories te promoten. Op deze manier toon je snel productdetails zonder te verkoopachtig of spammy over te komen. Dit moet u weten over de shoppable Instagram Stories-stickers


Winkelen makkelijk gemaakt met de nieuwe shoppable Instagram Stories-stickers

Elke dag gebruiken 400 miljoen mensen Instagram Stories. Het was slechts een kwestie van tijd totdat Instagram een manier om makkelijk te winkelen naar het platform zou brengen. 
Winkelen op Instagram is niets nieuw. Veel merken en influencer gebruikten al “Call-to-actions” om hun volgers te laten kopen via hun stories. Dit doen ze door product-URL’s in hun bio te zetten of “swipe up” links in hun stories. Nu maakt Instagram het gemakkelijker voor retailers met de toevoeging van hun shoppable-stickers voor Instagram Stories.


Shoppable-Instagram-Stories-Stickers

Maar wat deze functie zo geweldig maakt, is dat er momenteel geen manier is voor bedrijven met minder dan 10.000 volgers om verkeer naar hun producten te sturen vanuit Instagram Stories, want onder de 10.000 volgers kan je geen “swipe up” links toevoegen. Dit betekent dat kleine bedrijven met minder dan 10.000 volgers door het gebruik van winkelstickers voor Instagram Stories nu verkeer naar hun producten kunnen leiden via hun verhalen.

Wat zijn shoppable Instagram Stories-stickers?

De nieuwe shoppable stickers voor Instagram Stories zijn vergelijkbaar met de reguliere Instagram shoppable posts: bedrijven kunnen fysieke producten uit hun inventaris of e-commerce platform taggen. Als je op een item klikt in Instagram, zie je de naam, prijs en beschrijving van het item.
Shoppable Instagram Stories-stickers kunnen zowel op afbeeldingen als video's worden geplaatst, en er zijn 4 verschillende soorten stickers: een pictogram van een boodschappentas, een sticker met de productnaam in regenboog of grijs, en een doorschijnende tekst (vergelijkbaar met de huidige hashtag- en locatiestickers).

Hoe je Instagram Stories-winkelstickers kunt gebruiken

Net als bij shoppable posts op Instagram zijn er een paar vereisten die je moet aanvinken voordat je toegang krijgt tot shoppingstickers voor Instagram Stories:
-    Je moet je bevinden in een van de 46 landen waar de functie momenteel beschikbaar is.
-    Je hebt een Instagram Business-account nodig, dat je eenvoudig kunt instellen.
-    Je moet op de nieuwste versie van de Instagram-app op iOS of Android zitten.
-    Je bedrijf moet fysieke goederen verkopen die voldoen aan de handelaarsovereenkomst en het handelsbeleid van Instagram.
-    Uw bedrijfsprofiel moet gekoppeld zijn aan een Facebook-catalogus. Deze kan worden gemaakt en beheerd op Business Manager, rechtstreeks op de pagina van je bedrijf op Facebook, of via Shopify of BigCommerce.
-    Maak een productcatalogus. Dit moet je doen via facebook business. Hier lees je hoe. Als je de bovenstaande stappen hebt voltooid, begin je meteen met het toevoegen van winkelstickers aan Instagram Stories!

Zo voeg je Shopping Stickers toe aan Instagram Stories

  1. Open de Instagram Stories camera en maak een foto of video, of selecteer er een uit je camerarol.
  2. Tik vervolgens op de sticker knop en selecteer de nieuwe "product"-stickers.
  3. Nu krijg je de optie om een product uit je catalogus te selecteren.
  4. Zodra je een product hebt gekozen, kunt u de kleur van de sticker wijzigen door erop te tikken en de sticker verplaatsen waar je maar wilt in uw verhaal. Houd er wel rekening mee dat je de productnaam in je verhaal niet kunt bewerken. Daarvoor moet je je productcatalogus openen en de naam daar handmatig wijzigen!

Waarom Instagram Stories shoppingstickers gebruiken?

Wil je weten wat de nieuwe shopping stickers zo geweldig maakt? Je hoeft niet geverifieerd te zijn of 10.000 volgers te hebben om ze te gebruiken!
Vóór deze release was er geen manier voor bedrijven met minder dan 10.000 volgers om verkeer uit Instagram Stories te halen. Maar dankzij de winkelstickers van Instagram Stories kunnen bedrijven van alle soorten en maten Instagram Stories gaan gebruiken om omzet te genereren. En gezien het succes van Instagram Stories, kunnen winkelstickers een enorme tool zijn voor merken die op zoek zijn naar verkoop op het platform.  Deze shopping stickers zijn een geweldige manier om productinformatie aan te bieden zonder over te komen alsof je voortdurend een product aan je volgers probeert op te dringen. Elk account en publiek is anders, dus test zowel swipe ups als shopping stickers om uit te vinden wat de beste conversie biedt voor je eigen Instagram Stories.


Wie heeft toegang tot shoppable Instagram Stories-stickers?

Toen de functie in juni voor het eerst werd aangekondigd, was deze beperkt tot slechts een paar geselecteerde bedrijven in de VS, maar Instagram Stories-winkelstickers zijn nu beschikbaar in 46 verschillende landen (je vindt de volledige lijst hier).

  • NA: Canada, Verenigde Staten
  • LATAM: Argentinië, Belize, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Frans-Guyana, Guadeloupe, Guatemala, Guyana, Martinique, Mexico, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Suriname, Uruguay, Venezuela
  • EMEA: Algerije, Armenië, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Ghana, Griekenland, Hongarije, Ierland, Israël, Italië, Ivoorkust, Kameroen, Kenia, Kroatië, Letland, Libanon, Litouwen, Luxemburg, Malta, Marokko, Mayotte, Moldavië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Réunion, Roemenië, Saudi-Arabië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Afrika, Zweden, Zwitserland
  • APAC: Australië, Bangladesh, Filipijnen, Hongkong, Indonesië, Japan, Kazachstan, Korea, Laos, Maleisië, Mongolië, Myanmar, Nepal, Nieuw-Zeeland, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Thailand

Houd er rekening mee dat deze functie alleen beschikbaar is voor Instagram-bedrijfsprofielen. Dus als je er toegang toe wilt hebben, moet je overschakelen naar een bedrijfsprofiel. 

Instagram introduceert nieuw winkelkanaal op de verkenningspagina

Samen met de uitgebreide release van shoppingstickers heeft Instagram ook een nieuw gepersonaliseerd shopping kanaal aangekondigd op de Explore-pagina.
Met de themakanalen van Instagram (gelanceerd in juni van dit jaar) blader je door content die betrekking heeft op je specifieke interesses, zoals sport, eten, mode, reizen, muziek en meer. En met het nieuwe Shopping-kanaal van Instagram vind je nu productgerelateerde posts van de "merken die je volgt en merken die je misschien leuk vindt".

Instagram shoppable posts

Het nieuwe Shopping-kanaal op Explore biedt in wezen een meer gecentraliseerde manier om te winkelen op het platform. In plaats van de merken die je leuk vindt op te zoeken en door hun feeds te bladeren voor shoppable posts, blader je met het Shopping-kanaal snel door een hele feed met shoppable posts en stories van verschillende bedrijven.
Gezien het succes van Instagram Stories, zijn deze nieuwe functies groot nieuws voor merken die op zoek zijn naar verkoop op het platform. Instagram Stories is een onmisbare tool geworden voor bedrijven die hun marketingdoelen proberen te bereiken. 

 

Wilt u uw business Instagram verder laten groeien maar u weet niet goed hoe?
Aarzel niet om ons te contacteren voor een aangepast leerplan.