Hoe CFO worden

Uw carrièrepad in finance: van junior finance naar CFO met SBM

time icon 3 min
finance traject

SBM groeit met u mee

Een carrière in finance biedt talloze mogelijkheden om te groeien en te specialiseren. Of u nu net begint als junior finance professional of zich al jaren in het vak bevindt, het uitstippelen van een duidelijk groeipad is essentieel als u graag uw doel bereikt. 
SBM biedt opleidingen die u begeleiden doorheen de verschillende fases van uw professionele ontwikkeling. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijke carrièrestappen, van junior finance professional tot CFO, en welke opleidingen u daarbij ondersteunen.


 

Van junior finance naar senior finance

Als junior finance professional beheerst u de basis van boekhouding, budgettering en financiële rapportering. Om echter door te groeien naar een senior finance positie, is een diepere kennis vereist van complexe financiële analyses, personal skills & strategisch denken. 
SBM biedt opleidingen aan die u helpen om die sprong te maken. Opleidingen zoals AI in finance, debiteurenbeheer en business control helpen u analytisch denken en verrijken de ondersteuning van uw bedrijf.  


Vind hier de opleidingen van Junior naar Senior Finance

van jr nr sr finance
sr fin nr specialized

Van senior finance naar specialized

Als senior finance professional heeft u reeds een stevige basis in financiën en management. Misschien overweegt u nu om zich te specialiseren in een specifiek domein, zoals overnames, fusies en splitsingen. Up-to-date kennis, zoals de impact van ESG en CSRD in finance is b.v. ook een mooie plus op uw cv. De juiste specialisatie kan uw waarde op de arbeidsmarkt aanzienlijk verhogen en uw carrière een nieuwe richting geven. Vind hier de gespecialiseerde opleidingen 

Van senior finance naar management

Bent u klaar voor de stap naar een leidinggevende functie? Als finance professional met ervaring, kan het een logische volgende stap zijn om de overgang te maken naar een managementpositie. Dit vraagt echter om meer dan alleen financiële kennis; leiderschap, communicatievaardigheden en het vermogen om teams te sturen zijn cruciaal. Ook toegepaste kennis in projectmanagement of PowerBI is b.v. een mooie aanvulling van uw skillset.
SBM biedt opleidingen die specifiek gericht zijn op het ontwikkelen van deze managementvaardigheden voor finance professionals

sr fin nr mgt
sr fin nr CFO

Van senior finance naar CFO

Droomt u ervan om ooit de rol van CFO te vervullen? Als Chief Financial Officer bent u verantwoordelijk voor de volledige financiële strategie van een organisatie. Dit vereist niet alleen uitgebreide kennis van alle financiële processen, maar ook het vermogen om deze te integreren met de bredere bedrijfsstrategie. Inzicht in nieuwe processen zoals robotic process automation (RPA) in finance is b.v. zeker een plus. Daarnaast blijft kennis en ervaring in conflicthantering en coaching van medewerkers key bij het dagelijkse reilen en zeilen in uw team.
SBM biedt een reeks opleidingen die u helpen om de vaardigheden en kennis op te bouwen die nodig zijn om deze ultieme stap te zetten in uw carrière.

Uw carrière, uw keuze

Welke stap u ook wilt nemen in uw financiële carrière, het is belangrijk om continu te blijven leren en uzelf te ontwikkelen. SBM biedt een uitgebreid en praktijkgericht opleidingsaanbod dat u helpt om uw ambities waar te maken. Bekijk de mogelijkheden en stippel vandaag nog uw persoonlijke groeipad uit. Met de juiste opleidingen en ondersteuning kunt u elke stap in uw carrière succesvol zetten, van junior tot CFO.