Lekker op bezoek bij Ysco

Club onderhoudsmanagers op bedrijfsbezoek

 


De Club Onderhoudsmanagers bezocht dit voorjaar Ysco.  Ignace Gruwier (operations director) en Marino Vandooren (Technical Manager) zorgden voor een interessant bedrijfsbezoek.  Ysco uit Langemark behoort tot de Milcobel groep, de grootste Belgische zuivelfabrikant.  Meer dan 2.500 boeren leveren Milcobel bijna anderhalf miljard liter melk per jaar.  Ysco, dat al jaren sterk groeit, produceert jaarlijks meer dan 180 miljoen liter ijs. Hun grootste hoorntjes- en Jumbolijn maken beide maar liefst 36.000 stuks per uur. Zeker voor dit soort producten en aan dit tempo is machinestilstand absoluut te vermijden.   

Aandacht voor voedselhygiëne en duurzaamheid

Meerdere malen per jaar moet het bedrijf tijdens audits (BRC, IFS,…) aantonen dat de voedselhygiëne gerespecteerd wordt.  De grondstoffen in afgewerkte producten bvb. zijn volledig traceerbaar. Jaarlijks investeert Ysco tussen de 5 à 7 miljoen euro’s.  Niet alleen aan automatisatie van productielijnen, reinigingsproces en palettisatie, maar ook duurzaamheid en energie krijgen grote aandacht.  Zo zijn er bvb. de WKK (warmekrachtkoppeling), die zorgt voor een enorme reductie van de CO2 uitstoot), de optimalisatie van de condensatiedruk bij de koelcompressoren, de free cooling, LED-verlichting met centrale sturing en de opvolging van het persluchtverbruik…   Zo’n bezoek, daar krijg je energie van!

 

De Club Onderhoudsmanagers verenigt onderhoudsmanagers/verantwoordelijken waarbij op een flexibele manier voordrachten, discussies, recente evoluties en problemen van onderhoudsmanagement worden behandeld. Tijdens de bijeenkomsten wordt er telkens een spreker uitgenodigd die een thema toelicht.  Aansluitend met walking dinner.

U zou graag aansluiten bij de clubformule? 
Contacteer Myriam Vlieghe, Commercieel coördinator SBM voor Veiligheid, milieu, productie, onderhoud, kwaliteit, logistiek en inkoop via myriam.vlieghe@sbm.be