Zo blijft Belgisch topbedrijf LVD aan de top van de wereld

Event Dag van de Industrie op bezoek bij LVD

Ter gelegenheid van de Dag van de Industrie van 29 september ging SBM samen met haar klanten op bezoek bij de op en top Belgische producent van plaatbewerkingsmachines: LVD in Gullegem.

Gert Thienpont, HR director, schetste de groei van LVD, van bij de start in de jaren '50, tot de huidige gigant met meer dan 1200 medewerkers. Die groei is de laatste jaren echt exponentieel.  Het bedrijf telt 4 productiesites: in België, Slovakije, VS en China. 
De klanten van dit Vlaams familiebedrijf zijn heel divers: waar sommige actief zijn in transport of de (voedings)industrie, behoren anderen dan weer tot de luchtvaart of de landbouwsector of maken kunstwerken ... 

De ultramoderne LVD machines plooien, snijden via lasertechnologie of ponsen met uiterste nauwkeurigheid.  

In het gloednieuw XP Center van LVD ontdekten we de technologie en knowhow: we zagen de nieuwste producten als de fiberlasermachine in werking. 
We kregen een life demo met de CADMAN Job en de Touch I4 technologie die bijdraagt tot een “intelligentere” fabriek!  De laatste jaren zet LVD ook sterk in op integratie van de eigen ontwikkelde LVD systemen met de processen bij haar klanten.  
We zagen ook de TOOLCELL aan het werk, een machine met intelligente, eigen ontwikkelde software voor het plooien van stukken. Great! Alle stappen kunnen met de nodige info op het scherm gevolgd worden.

Vorig jaar was LVD finalist “Ondernemer van het jaar”. Niet toevallig als je het ons vraagt.