Lokale opleiding voor logistieke medewerkers havenbedrijven

SBM breidt opleidingsaanbod voor mobiele arbeidsmiddelen uit naar Antwerpen

time icon 3 min
Jonas Van Eeckhout en Yves Van Meirvenne

Meer efficiëntie en minder verplaatsingstijd voor logistieke opleidingen

Vanaf november 2024 biedt SBM, in samenwerking met Portilog, haar opleidingsaanbod in mobiele arbeidsmiddelen ook aan in Antwerpen. Deze stap komt tegemoet aan de groeiende vraag naar gespecialiseerde opleidingen dichter bij huis voor bedrijven in en rond de Antwerpse haven. Dankzij deze uitbreiding kunnen bedrijven hun logistieke medewerkers lokaal laten bijscholen, wat zorgt voor meer efficiëntie en minder verplaatsingstijd. 

Nieuwe SBM-trainingslocatie bij Blue Gate Antwerpen

De nieuwe opleidingslocatie bevindt zich in Blue Gate Antwerpen, een moderne herontwikkelingszone op de voormalige Petroleum-Zuid site. Dit gebied biedt geavanceerde faciliteiten die ideaal zijn voor zowel theorie- als praktijkopleidingen. Met theorielokalen, een overdekte loods en een buitenterrein van maar liefst 2.000 m² is de infrastructuur volledig afgestemd op het trainen van logistieke operatoren. De eerste opleiding op de nieuwe opleidingssite is de training tot Heftruckbestuurder.
heftruck op kade
Yves Van Meirvenne

Lokale opleidingssite voor Antwerpse havenbedrijven

Yves Van Meirvenne, directeur logistieke opleidingen bij SBM en Portilog, licht toe: “Tot nu toe boden we onze opleidingen voor mobiele arbeidsmiddelen vooral in West-Vlaanderen aan. De uitbreiding naar Antwerpen biedt een uitstekend alternatief voor bedrijven in de havenregio, met een locatie die goed bereikbaar is via het openbaar vervoer en het wegennet.”

Focus op veiligheid en efficiëntie

De opleidingen zijn gericht op het gebruik van mobiele arbeidsmiddelen, waaronder heftrucks en hoogtewerkers. De focus ligt niet alleen op het aanleren van technische vaardigheden, maar ook op veiligheid. Dit is essentieel in een sector waar foutief gebruik van deze toestellen aanzienlijke risico's met zich meebrengt, zowel voor de werknemers als voor het bedrijf zelf.
Kade Blue Gate Antwerpen
Jonas Van Eeckhout

Huisdocent voor trainingen mobiele arbeidsmiddelen

Jonas Van Eeckhout, huisdocent mobiele arbeidsmiddelen bij SBM, benadrukt: “Werken met een heftruck of andere mobiele toestellen kan gevaarlijk zijn als de juiste procedures niet gevolgd worden. Veel arbeidsongevallen zijn te wijten aan onzorgvuldig gebruik. Daarom besteden we in onze opleidingen zowel aandacht aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn als aan de technische vaardigheden."

Toekomstige opleidingen

Naast de trainingen voor heftrucks en hoogtewerkers zullen er in latere fases ook opleidingen aangeboden worden voor andere mobiele toestellen zoals reachtrucks en stapelaars. Daarnaast worden er ook gespecialiseerde technische en veiligheidsopleidingen gegeven, zoals VCA, BA4 en BA5.

Met deze uitbreiding naar Antwerpen versterkt SBM haar positie als marktleider op het gebied van logistieke opleidingen en komt zij tegemoet aan de vraag van bedrijven in de havenregio die hun medewerkers lokaal willen opleiden. De nadruk op veiligheid en praktijkgerichte trainingen maakt deze opleidingen onmisbaar voor bedrijven die willen investeren in de competenties van hun medewerkers.

Benieuwd welke opleidingen uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen mobiliseren? Ontdek ons volledige opleidingsaanbod mobiele arbeidsmiddelen, schrijf in voor de opleiding heftruckbestuurder op deze nieuwe opleidingssite of neem contact op voor een traject op maat.
 

Magazijn