Prof Delanote verhelderde hoe de fiscale hervormingsvoorstellen tot stand zijn gekomen

SBM onthult ambitieus clubconcept tijdens inspirerend gastcollege

Foto

200 fiscale en financiële professionals kwamen samen voor de afsluitende sessie van de Club Fiscale Actualiteit.

De reden? Een inspirerende uiteenzetting door professor Mark Delanote over de visie achter de voorstellen voor fiscale hervormingen. Actualiteit troef dus. Natuurlijk maakten de docenten van de gelegenheid gebruik om ook het nieuw clubconcept en de ambities van het team toe te lichten.

Twéé nagelnieuwe, enthousiaste docenten

De avond startte vanaf 18u met een informele ontvangst op de prachtige locatie van het Skyline Park. Onder het genot van een hapje en een drankje, kregen de gasten een eerste kans om te netwerken en collega’s te ontmoeten. Voor de start van het gastcollege lichtten docenten Stijn Lamote en Filip Vandenberghe het nieuwe concept van de Club Fiscale Actualiteit toe. Vanaf volgende jaargang krijgen deelnemers in elke sessie zowel de standpunten van de administratie als de realiteit van de praktijk gepresenteerd. Dezelfde aanpak trekt SBM door voor de BTW Club. Met twéé nagelnieuwe, enthousiaste docenten: Mo El Kastite en Bart Dehairs. Zij stelden zich kort voor.
Foto

Interactie en debat

Overkoepelend wordt er maximaal ingezet op interactie en debat (offline aanwezigheid), telkens in de centrale toplocatie te Skyline Park. Wie verhinderd is, kan via de livestream volgen. Het nieuwe clubconcept werd zeer goed ontvangen door de aanwezigen, getuige de grote interesse.

Spreker Professor Mark Delanote

Vervolgens werd Professor Mark Delanote geïntroduceerd als spreker voor de avond. Zijn presentatie verhelderde hoe de fiscale hervormingsvoorstellen tot stand zijn gekomen. Hij gaf aan dat vooral het idee van rechtvaardige belastingen voer voor verhitte discussies is, en blijft. Hij bracht cijfers mee om aan te tonen dat onze kijk op de Belgische belastingen niet altijd correct is. Maar vooral lichtte hij toe welke voorstellen – en waarom! – de minister in zijn blauwdruk heeft weerhouden, al dan niet aangepast om politieke redenen. Tenslotte beantwoordde hij vragen van de aanwezigen over de mogelijke gevolgen voor hun bedrijven en klanten. 
Na afloop van de presentatie was er nog gelegenheid tot netwerken en verdere discussie onder het genot van een drankje. Kortom, een zeer geslaagde avond. De sfeerbeelden van deze geslaagde avond vindt u hier via de socials van SBM.

Wie interesse heeft om lid te worden van één of beide van de clubs, kan hier meer informatie vinden: 
•    Club Fiscale Actualiteit
•    BTW Club