Te gek!

Club voor onderhoudsmanagers bezoekt Poco Loco

De Club voor onderhoudsmanagers bezocht voedselproducent Poco Loco. Twee mannen uit Roeselare startten in 1994 vanuit het gekke idee (“poco loco”) dat maïschips hier wel eens zouden kunnen aanslaan. Te gek, want ondertussen werken er 500 mensen en maken ze ook tortilla wraps en andere Mexicaanse specialiteiten.  Het bedrijf maakt ondertussen deel uit van de Finse Paulig-groep, maar de waarden klinken nog op en top West-Vlaams: “Kikt verder dan joen neuze lank ès” is er bvb. één van.

Rondleiding op site door onderhoudsverantwoordelijken

Ingedeeld in 3 groepen werden de clubleden rondgeleid door de onderhoudsverantwoordelijken: Stef Sintobin, Rik Vandenbroucke en Pieter Tjoens.  Ze vertelden ons hoe JIT betekent dat IT wel heel onmisbaar wordt en bevestigden dat kortere omsteltijden niet altijd samengaan met de wensen van klanten.  Ondertussen snoven we de geur van versgebakken wraps en chips op en zagen we hoe vrachtwagens in minder dan een  kwartier volautomatisch geladen worden.  Na de rondleiding vernamen we meer over de werking van de onderhoudsdienst: er werken 55 mensen, o.a. ook PLC programmeurs die software aanpassen aan de eigen organisatie. Preventief onderhoud gebeurt dan weer in het weekend, door externen.  Het computerpakket van de onderhoudsdienst, de KPI’s die opgevolgd worden, het aantal en de waarde van de wisselstukken, … we kwamen het allemaal te weten.  Verrijkend, net als de netwerking achteraf. Netwerking met als hapjes een assortiment van heerlijk smakende wraps natuurlijk.

 

U zou ook graag aansluiten bij deze clubformule? 
Contacteer Myriam Vlieghe, Commercieel coördinator SBM voor Veiligheid, milieu, productie, onderhoud, kwaliteit, logistiek en inkoop via myriam.vlieghe@sbm.be