2 min.

Techniek

SBM eerste Vlaamse erkende opleidingsverstrekker voor technische training windindustrie

SBM nu ook GWO (Global Wind Organisation) geaccrediteerd

SBM lanceerde in juni als eerste erkende Vlaamse opleidingsverstrekker een reeks Basic Technical Trainings voor de windindustrie (onshore en offshore).

In juni startte bij SBM de eerste BTT (Basic Technical Training) opleiding voor de onshore- en offshore windenergiesector
Hierbij zijn ze de eerste opleidingsinstelling in Vlaanderen die een door het GWO (Global Wind Organisation) geaccrediteerde technische opleiding kan en mag geven. 

De opleidingen gaan door in de SBM campussen in Oostende en Kortrijk. SBM blijft hierbij inzetten om van Oostende dé Belgische hub te maken voor opleidingen in de on- en offshore windenergiesector. 
In het komende cursusjaar staan 6 trainingen* van telkens 5 dagen ingepland. De opleiding focust op de noodzakelijke skills inzake hydraulica, mechanica en elektriciteit. De BTT opleiding kadert in een groter opleidingskader die het best als een piramide weergegeven kan worden.

*Elke technieker die ingezet wordt op windturbines (zowel Offshore als Onshore) moet verplicht een GWO-attest(Basic Technical Training) behalen bij een gecertificeerd opleidingscentrum.

Info GWO Basic technical training | windindustrie