‘IedereenLeert! Bedrijfsnetwerkformule breidt uit

Cursussucces richt pijlen op Antwerpen

Onder de noemer ‘Iedereen Leert’ biedt SBM een 150-tal opleidingen in het kader van 'levenslang leren'. Nadat de formule haar succes al bewezen heeft in West-Vlaanderen, komt het programma nu ook naar Antwerpen.
“De formule van ‘Iedereen Leert’ biedt een win-winsituatie voor werkgevers en werknemers”, zegt Jan Van Huffel van SBM. “Levenslang leren is aan de orde van de dag. Werknemers kiezen een opleiding die bij hen past en volgen die buiten de werkuren, zodat er ook geen educatief verlof aan te pas komt. Het is een investering in de kennisopbouw van het personeel.”

Divers

De 150 opleidingen zijn erg divers. “Sommige opleidingen zijn puur professioneel”, legt Van Huffel uit. “Van leadership over verbaal meesterschap tot excel. Daarnaast zijn er ook opleidingen die focussen op stressrelease en burn-outpreventie, of slaapcoaching. De werknemers voelen zich beter in hun vel, het effect van die cursussen is voor 'overmorgen'. Daarnaast is er ‘incentive’ training, onder andere rond Tax-on-web en Mypension.be. Die opleidingen kunnen de employer branding van een bedrijf ten goede komen: je kunt het opleidingspakket meenemen in je wervingscampagnes.”


2.907 deelnemers

Vooral in West-Vlaanderen is het netwerk goed verankerd, met in 2018 maar liefst  2.907 cursisten voor 398 opleidingen. Grote spelers als Barco doen al jaren mee. Nu is de ‘verovering’ van Antwerpen en Oost-Vlaanderen aan de beurt. In Antwerpen zijn onder andere Gosselin, Milcobel (Kallo) en TVH al aan boord. Maar dat mogen er uiteraard meer worden. “Wij zijn op zoek naar bedrijven die hun medewerkers professioneel willen verrijken”, zegt Van Huffel. In samenwerking met Portilog hoop SBM het concept in Antwerpen nog meer ingang te doen vinden.

 

Ook interesse in de IedereenLeert! formule?
Bekijk hier de mogelijkheden én getuigenissen van de deelnemende bedrijven.


Bron: Flows
 

Meer info over IedereenLeert!