Industrie

Bent u pas gestart als technicus of wenst u uw kennis te verbreden? Wilt u uw carrière naar een hoger niveau tillen in de dynamische wereld van de industrie? Bent u klaar om krachtige machines te begrijpen en beheersen? Ontdek onze opleidingen Industrie en leer alles over industriële automatisering, onderhoudsmechanica, pneumatica, hydraulica en meer!  

De opleidingen Industrie zijn bedoeld voor een breed scala aan professionals, waaronder (elektro)mecaniciens, service-, onderhouds- en storingstechniekers, technische operatoren, ontwerpers, montagepersoneel en zelfs de gedreven elektricien die de basis van onderhoudsmechanica wil leren. Deze opleidingen zijn ook geschikt voor diegenen die zelfstandig beslissingen moeten nemen over onderhoud of reparaties en deze taken uitvoeren, evenals voor degenen die willen werken aan het optimaliseren van de algemene werking en het onderhoud van machines.

In de kijker

Storingstechnicus industriële elektriciteit

Interesse in een carrière als storingstechnicus? Wilt u storingen in het machinepark of bij productielijnen van een bedrijf opsporen en herstellen in een minimum van tijd? Dan is de opleiding ‘Storingstechnicus industriële elektriciteit’ precies wat u zoekt. Leer de knepen van het vak, voorkom kostbare productiestilstanden en word dé onmisbare schakel in elk bedrijf!

Onze troeven

Ruim aanbod

Geniet van een ruim aanbod van opleidingen en bijscholingen. Zo blijft u volledig up-to-date. Of u nu kiest voor een training uit het open aanbod of een bedrijfsopleiding op maat, SBM staat voor u klaar.

Ondersteuning door experts

Laat u ondersteunen en begeleiden door experts in de industriesector. Onze docenten komen rechtstreeks uit het werkveld, en delen met veel plezier hun ervaring en expertise.

Praktijkgerichte aanpak

Profiteer van onze praktijkgerichte aanpak. Dankzij onze hands-on trainingen kan u uw verworven kennis en vaardigheden meteen toepassen in uw job.

Modulaire opbouw 

Dankzij de modulaire opbouw van onze industriële opleidingen kan u uw kennis gericht uitbreiden. We bieden zowel basismodules op instapniveau aan als vervolgmodules voor gevorderden.

Nieuws

Innovatieve leeroplossingen voor de industrie 4.0

De industrie 4.0 vraagt om vernieuwende leermethoden! Bent u klaar om te ontdekken hoe innovatieve leertechnologieën de werkvloer veroveren? Leer van getuigenissen uit de bedrijfswereld en ontdek waarom 'terug naar papier' geen optie meer is. Bereid u voor op een leerrevolutie! 

Automatiseren met LOGO!8 van Siemens.

Zowel Siemens met LOGO! als Moeller met EASY bieden een prachtige unit aan die ontelbare automatiseringsmogelijkheden biedt. Dit is een uitermate praktische opleiding.
 • icon Vanaf 04/03/2024
 • icon Kortrijk
 • icon 8 sessie(s)
 • icon 590,00 excl. BTW
 • KMO-portefeuille
icon chevron right

Storingstechnicus industriële elektriciteit

Opleiding tot storingstechnicus om in het machinepark en bij productielijnen van een bedrijf storingen op te sporen en te herstellen in een minimum aan tijd.
 • icon Vanaf 06/03/2024
 • icon Kortrijk
 • icon 6 sessie(s)
 • icon 535,00 excl. BTW
 • KMO-portefeuille
icon chevron right

Inleiding in de machinebouw

Basiscursus die een overzicht geeft van de belangrijkste aspecten van de machinebouw.
 • icon Vanaf 11/03/2024
 • icon Gent
 • icon 12 sessie(s)
 • icon 995,00 excl. BTW
icon chevron right

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over een opleiding?
Of denkt u eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren? 
Contacteer onze collega 
Heidi Desomer