SBM is vertrouwd met ons machinepark en kan een maatopleiding aanbieden.

Verstraete In Mould Labels is wereldmarktleider in de productie van hoogwaardig bedrukte IML-etiketten. Het bedrijf liet door SBM een screening uitvoeren van het technisch personeel om nog beter voorbereid te zijn op het verwachte groeiproces. "We kunnen nu perfect inschatten wie welke specifieke bijkomende opleiding nodig heeft'', zeggen productieverantwoordelijken Dieter Peelen en Filip De Vent.

Verstraete In Mould Labels heeft meer dan 25 jaar ervaring in het offsetdrukken van labels op polypropyleen voor spuitgieten, blaasgieten en thermoformeren. Dankzij een grondige materiaalkennis, geavanceerd onderzoek en kwaliteitscontroles is het familiebedrijf vandaag uitgegroeid tot wereldwijd marktleider als leverancier van IML-labels. De onderneming produceert vanuit de vestigingen in Maldegem en Ursel dagelijks meer dan 45 miljoen IML-etiketten voor diverse segmenten van de verpakkingsindustrie waarbij verpakking en etiket één vormen. Zuivelproducten, salades, en ijscrèmeverpakkingen zijn enkele van de vele voorbeelden. Meer dan dertig procent van de etiketten exporteert het bedrijf buiten Europa.

Groeipotentieel

Vandaag werken er 475 mensen bij Verstraete In Mould Labels. Maar het bedrijf heeft nog groeipotentieel. Dit jaar zijn 70 nieuwe medewerkers gestart en er staan nog een aantal vacatures open. Omdat ook de technische dienst straks uitgebreid wordt, deed de onderneming beroep op SBM om het technisch personeel te screenen. "We wilden achterhalen hoe ver onze kennis vandaag staat. Via deze screening wilden we technische profielen opstellen. Zo kunnen we inschatten wie goed is in welk vakgebied, en wie welke specifieke opleiding nodig heeft'', zegt productieverantwoordelijke afwerking Filip De Vent. "We hebben zowel oudere mensen als een jonge generatie in dienst. Het is de bedoeling om iedereen op hetzelfde niveau te krijgen en voorbereid te zijn voor de verdere groei van het bedrijf'', vult productieverantwoordelijke drukkerij Dieter Peelen aan.

Technische profielen

De techniekers van Verstraete In Mould Labels werden onder andere gescreend op de parate kennis over onderhoudsmechanica, industriële elektriciteit, softskills en denkvermogen. Zowel theoretisch als praktisch. "Het grote voordeel aan de samenwerking is dat SBM ter plaatse komt. Zo is de instructeur vertrouwd met ons machinepark en kan er een opleiding op maat van ons bedrijf voorzien worden'', zegt Filip De Vent. Met de technische profielen en de nieuwe competentiematrix op zak kan het bedrijf nu per technieker een specifieke opleiding aanbieden. "Ook hiervoor zullen we beroep doen op SBM. De resultaten van de screening liggen in de lijn van ons buikgevoel. We hebben een objectief rapport in handen die belangrijk is in ons groeiproces. Het rapport is zelfs nog een pak gedetailleerder dan we hadden verwacht. We zullen hierover open communiceren met het personeel. Want dat is een van onze kernwaarden, die samen te vatten zijn in één woord: FLOW. Dat staat voor Flexibiliteit, Leervermogen, Open communicatie, en Werken in team'', besluiten Filip De Vent en Dieter Peelen.