SBM is een groeipartner

"De medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal van ons bedrijf". Met deze slogan in gedachten deed Duthoo, een distributiebedrijf en groothandel van industriële laksystemen in Zwevegem, een beroep op SBM. Het bedrijf is op korte termijn snel gegroeid en wou via een opleiding meer structuur krijgen in het omgaan met de medewerkers. "Investeren in personeel is uitermate belangrijk'', zegt zaakvoerder Vincent Duthoo.

"De medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal van ons bedrijf". Met deze slogan in gedachten deed Duthoo, een distributiebedrijf en groothandel van industriële laksystemen in Zwevegem, een beroep op SBM. Het bedrijf is op korte termijn snel gegroeid en wou via een opleiding meer structuur krijgen in het omgaan met de medewerkers.  "Investeren in personeel is uitermate belangrijk'', zegt zaakvoerder Vincent Duthoo.

Duthoo Coating Concepts

Duthoo Coating Concepts bestaat sinds 2009 als opvolger van Hendrichs-West, een groothandel die zaakvoerder Vincent Duthoo in 2007 heeft overgenomen. Het bedrijf biedt binnen de sector van industriële laksystemen een totaalconcept van kleuren op maat, begeleiding bij aankoop en opstart van spuitinstallaties, productontwikkeling en in house painting aan. Duthoo is vandaag gevestigd in een nieuw bedrijfsgebouw van 1.500 vierkante meter en focust zich op het reproduceren van kleuren en verdelen van industriële lakken.

Inspelen op de groei van het bedrijf

Duthoo is vrij snel uitgegroeid tot een kmo met vijftien personeelsleden, waarvan vijf vertegenwoordigers, twee medewerkers binnen de administratie en acht arbeiders. In de zoektocht naar structuur en houvast in het omgaan met de medewerkers kwam het bedrijf bij SBM terecht.  "Door de groei van het bedrijf kregen twee ervaren collega's een leidinggevende rol binnen de organisatie. Ze werden productieverantwoordelijke en logistiek verantwoordelijke en kregen in dit kader een opleiding in het coachen en leiding geven aan medewerkers. Voordien hadden ze enkel een uitvoerende functie. Nu moeten ze ook kunnen coachen, evalueren, functies omschrijven, omgaan met cijfers en resultaten. SBM is daarbij de ideale partner en helpt ons inspelen op de groei van het bedrijf'', zegt operationeel manager Wim Vervaeke. Ook hijzelf en zaakvoerder Vincent Duthoo volgen de cursus.

Het belangrijkste kapitaal

"We hebben bewust gekozen om in zee te gaan met SBM'', zegt zaakvoerder Vincent Duthoo. "Zij hebben de nodige expertise om de structuur binnen ons bedrijf aan te passen. Ook de kwaliteiten van de docenten overtuigden ons meteen. Een bijkomend voordeel is dat SBM ook begeleiding op maat van het bedrijf aanbiedt én de cursus binnen het bedrijf plaatsvindt''. Volgens Duthoo is investeren in opleiding en begeleiding voor het personeel cruciaal voor het bedrijf. "Op lange termijn pluk je daar als ondernemer de vruchten van. Als klein bedrijf is het niet gemakkelijk om goeie werkkrachten te vinden. Het is dan ook belangrijk dat de werknemers zich goed voelen binnen het bedrijf. Zij vormen het belangrijkste kapitaal van Duthoo. SBM helpt ons bij het bepalen van de structuur zonder daarbij de sfeer, de vrijheid en de creativiteit te beperken. En dat loont'', aldus nog Vincent Duthoo.