De opleidingen zijn een win-win-situatie voor het individu en het bedrijf

UniPartners, een consultancy bedrijf gespecialiseerd in Informatica, Financiële en Engineering Consultancy, wil de ontwikkeling van haar medewerkers alle kansen bieden. Het voorziet hiervoor in individuele opleidingsbudgetten, functionele opvolging, competence centers, groepsopleiding en teambuilding. "De docenten van SBM staan met twee voeten in de praktijk. De theoretische knowhow wordt telkens omgezet in praktische kennis'', zegt Human Resource Manager Joeri De Meersman.

UniPartners werd in 1999 opgericht als consultancybedrijf in de ICT-wereld. Later werden de activiteiten uitgebreid naar de financiële wereld en engineering. Het hoofdkantoor bevindt zich in Rumst, maar het bedrijf heeft ook vestigingen in Hasselt, Brugge, en Vilvoorde. UniPartners stelt zo'n 140 mensen tewerk waaronder een twintigtal freelancers. "Als onderaannemer gaan we steeds een partnership aan. Zo kunnen we ons, als bedrijf, focussen op de persoonlijke ontwikkeling van onze consultants. We profileren ons dan ook als een sterk HR-ondersteunend bedrijf'', schetst Human Resource Manager Joeri De Meersman.

Honger naar kennis

UniPartners telt vandaag vijf Competence Centers: kleine, flexibele en dynamische organisaties per vakdomein. "Zo wordt gespecialiseerde knowhow voortdurend uitgediept en up-to-date gehouden'', zeggen Finance coaches Stijn Stes en Carl Ivens. "Individuele opleidingsbudgetten en workshops zorgen ervoor dat onze medewerkers steeds op de hoogte zijn van de nieuwste technologieën, tools en methodes. De honger naar nieuwe kennis wordt zo ten volle gestild''. In het kader van de continue coaching, het opleiden, en de begeleiding van de medewerkers doet UniPartners beroep op externe trainingspartners. "We zoeken wat de noden zijn en wat we eventueel missen. Eens gevonden, gaan we op zoek naar de ideale partner die ons kan helpen om de gepaste financiële opleiding aan te bieden. Zo zijn we ook bij SBM terechtgekomen'', aldus Stijn Stes en Carl Ivens.

Win-winsituatie

De keuze voor SBM kwam er niet toevallig. "De opleiding van SBM is specifiek gemaakt op maat van ons bedrijf en onze wensen'', zegt Joeri De Meersman. "Zo zijn er onder andere cursussen rond topics zoals cashplanning, treasury management en optimalisatie werkkapitaal. Het voordeel is dat de docenten van SBM met twee voeten in de praktijk staan en hun theoretische knowhow in de praktijk kunnen omzetten. Als conclusie kunnen we stellen dat we meer kennis in huis hebben, en zo betere projecten kunnen binnenhalen. De opleidingen zijn een win-winsituatie voor het individu en het bedrijf. Het is dan ook de bedoeling om in de toekomst nog verder in te zetten op deze opleidingen'', besluit De Meersman.