SBM gaf onze medewerkers tips waarmee je efficiënter kan werken

Efficiënt werken is een prioriteit bij PGS, een familiebedrijf uit Gistel dat sinds 1982 houten paletten produceert. Tien bedienden kregen daarom een opleiding 'timemanagement' van SBM. "Dankzij de vele tips winnen we kostbare tijd'', zegt salesmanager Freek Van Belle. Daarnaast kregen drie Franstalige medewerkers een opleiding 'Outlook, Word, en Excel', in hun moedertaal.

PGS is fabrikant van standaard of op maat gemaakte 2-weg paletten, 4-weg paletten, kisten en kratten. Het familiebedrijf is vandaag aan de tweede generatie toe en produceert tot 25.000 paletten per dag.  In de PGS-vestiging te Snaaskerke werken 48 mensen. PGS werkt exclusief samen met de houtafdeling van de beschutte werkplaats OptimaT te Lichtervelde. PGS levert vooral aan klanten in België, Frankrijk en Nederland.  Het gaat om de bouw-, voeding-, chemie-, glas-, en logistieke sector. Het leveren van paletten op maat is de corebusiness van het bedrijf. Het hout dat voor de paletten wordt gebruikt komt grotendeels uit de Baltische staten.

Enthousiaste medewerkers

Salesmanager Freek Van Belle volgde zelf de opleiding 'timemanagement en Outlook 2010' in het open aanbod van SBM. Omdat hij onder de indruk was van het resultaat, was de cursus doortrekken naar het bedrijf een logisch gevolg. "Het koppelen van je agenda aan Outlook, het archiveren van je mail, een gestructureerde 'to do-lijst' opbouwen, kleurcategorieën gebruiken in je agenda, contactpersonen importeren: het zijn kleine tips waarmee je efficiënter kan werken'', vertelt Freek. De opleiding vond plaats in de campus van SBM in Oostende. "Hier was alle nodige accommodatie ter beschikking. De opleiding verliep perfect. De medewerkers waren enthousiast''.

Positief effect

Ook voor drie Franstalige werknemers deed PGS Pallets beroep op SBM. Zij kregen een opleiding 'Outlook, Word, en Excel' in hun moedertaal. "Deze opleiding vond plaats in ons bedrijf. Een tweetalige docent, een noodzakelijke voorwaarde voor deze cursus, gaf de deelnemers alle nuttige informatie om efficiënt met Office te werken'', zegt Freek Van Belle. Het resultaat van beide opleidingen is niet in concrete cijfers te vertalen, maar de salesmanager twijfelt niet aan het effect ervan. "De medewerkers zijn zelf onder de indruk. Ze werken nu een pak efficiënter. De opleiding was exclusief voor ons bedrijf, en de opvolging en communicatie verliepen prima. Zoals een degelijke opleiding hoort te zijn'', besluit Freek Van Belle.