Vanaf 25/11/2024
Club onderhoudsmanagers
Platform voor onderhoudsmanagers om kennis te delen, netwerken en innovatieve oplossingen te ontdekken binnen onderhoudsmanagement.
Introductie
De "Club Onderhoudsmanagers" verenigt onderhoudsmanagers en onderhoudsverantwoordelijken van middelgrote en grote bedrijven waarbij op een flexibele manier voordrachten, discussies, recente evoluties en problemen van onderhoudsmanagement worden behandeld.
Omschrijving
Tijdens de bijeenkomsten wordt er telkens een spreker uitgenodigd die een thema zal toelichten. Die thema's kunnen zowel van technische aard zijn of gebaseerd zijn op managementvaardigheden. Ze zijn steeds lerend en informatief met aandacht voor netwerking.
Het initiatief staat onder toezicht van een stuurgroep die o.a. instaat voor de thema's.
Het geheel wordt steeds gebracht in een aangenaam kader.
Aansluitend op de presentatie is er telkens een walking dinner voorzien: een uitstekende gelegenheid om uw netwerk verder uit te bouwen.
Stuurgroep
- Bart Desmet, Principal Consultant Stork AMT
- Guy Feys, Maintenance Manager Vandewiele NV
- Hendrik Lefebvre, Technical trainer SBM en Syntra West
- Jan Sinnaeve, Group Technical Service & HSE La Lorraine Bakery Group
- Marc Arickx, Senior Project Engineer, Mitsubishi Chemical Advanced Materials NV
- Marino Vandooren, Technical manager en preventieadviseur Ysco NV
- Marino Waem, Maintenance & Reliability Manager Benelux Nippon Gases Belgium NV
- Charlotte Lammertyn, coördinator SBM
- Philippe Herman, coördinator SBM
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Deze club richt zich naar onderhoudsmanagers die via ervaringsuitwisseling het onderhoudsgebeuren binnen het bedrijf continu willen verbeteren.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Sessie 1: De toepassing van Artificiële Intelligentie (AI) binnen onderhoud
(Maandag 25 november 2024 van 18.30 tot 21.30 uur)
De laatste maanden en jaren worden we gebombardeerd met termen zoals AI, Industry 4.0, Machine Learning, Neurale Netwerken, Large Language Models, …
Meestal worden deze buzzwords begeleid door mooie marketing presentaties, maar zelden worden ze toegelicht door professionals met relevante technische vakkennis.
Onze gastspreker en zijn team van I-care pakken dit anders aan.
Er wordt vertrokken vanuit de praktische waarde die dergelijke “tools” kunnen genereren.
Hoe kunnen we nieuwe technologieën toepassen om de beschikbaarheid van onze installatie te verhogen, de kosten te optimaliseren en de risico’s te beperken? Vanuit deze business perspectieven wordt er samengewerkt aan een oplossing die concrete waarde levert.
Tijdens deze bijeenkomst bespreken we het resultaat van het CONSCIOUS project waarbij I-care en Engie in samenwerking met SIRRIS een nieuwe oplossing hebben uitgewerkt om industrieel equipment te bewaken die actief zijn in een dynamisch productieproces. Door dit project verleggen we “gebruikmakend” van AI oplossingen, de grens van wat mogelijk is in de wereld van Predictive Maintenance.
Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting door Tom Rombouts Data Driven Solutions Director I-care Group.
Vanaf 20.30 uur: Netwerking.
Sessie 2:Technologie twijfelt ook
(Woensdag 11 december 2024 van 18.30 tot 21.30 uur)
Wetenschappelijke vooruitgang en technologische innovaties scheppen steeds meer welzijn en welvaart. Slimme stofzuigers en zelflerende grasmaaiers maken ons leven lichter en leuker. Fitbits en wearables volgen onze gezondheid op, terwijl intelligente pillen de levensverwachting gevoelig kunnen verhogen. Onze smartphone wijst de weg naar het beste restaurant, de kortste route en het spannendste boek. Weldra ontzorgt de zelfrijdende auto ons van stuurloosheid, filefrustratie en de tergende zoektocht naar een parkeerplaats. Artificiële intelligentie springt dan weer bij wanneer ons beperkte brein tekortschiet. En dankzij big data liggen verbluffende doorbraken in de geneeskunde, gezondheidszorg, maar ook op ons werk en in onze vrije tijd binnenkort binnen handbereik.
Maar hoe gaan we om met de schaduwzijde? Hoe kan een zelfrijdende auto kiezen tussen het beschermen van zijn passagier of het aanrijden van een voorbijganger? Mag een robot op kinderen passen? Verlossen zelflerende machines ons van saaie jobs of worden ze net een bedreiging op de arbeidsmarkt? En waar ligt de grens tussen big data en big brother?
Onze gastspreker stelt deze en andere vragen onverbloemd en met open vizier. Hij staat stil bij de ethische dilemma’s van innovatie en laat zien dat ook technologie soms twijfelt. Dankzij zijn diepgaande expertise op het gebied van innovatie, leiderschap en zakelijke strategieën en inspirerende presentatiestijl wordt dit een zeer toffe clubsessie.
Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting door Filip Van den Abeele. Als zelfstandig pijplijningenieur voor de olie- en gasindustrie is Filip een veelgevraagd expert. Als Chef Wetenschap van de VRT kon hij als geen ander wetenschap en techniek uitleggen op een bevattelijke manier, met een laagje spitsvondige humor. In elke lezing zorgt hij steevast voor verrassende conclusies.
Vanaf 20.30 uur: Netwerking en walking dinner.
Sessie 3: Bedrijfsbezoek bij Dovy Keukens te Roeselare
(Maandag 24 maart 2025 van 9.00 tot 12.00 uur)
In 1980 werd de eerste Dovy keuken geboren en in 1981 werd de eerste toonzaal te Roeselare geopend. In 2013 werd Dovy genomineerd als fabriek van de toekomst. Vandaag heeft de Dovy-fabriek een oppervlakte van 55.000 m².
Om trendsetter en meest vooruitstrevend bedrijf in de sector te blijven werd geïnvesteerd in materialen en machines waardoor Dovy momenteel over het meest geavanceerde en modernste machinepark van België beschikt. Dovy is vandaag nog altijd een familiebedrijf waar meer dan 44 jaar vakmanschap huist. Men zaagt, freest, assembleert, lakt en bewerkt elke keuken en brengt deze tot bij de klant.
Voor een hoogtechnologisch bedrijf als Dovy is duurzaam ondernemen een must, dat vraagt een gepaste aanpak naar het milieu toe. Er worden heel wat inspanningen gedaan: van filters tot zuiveringsinstallaties, van recuperatiewater uit ondergrondse buffers tot zonnepanelen, van optimaliseren van afvalstromen om te komen tot minimale verspillingen.
Tijdens dit mooie bedrijfsbezoek zijn we in goeie handen van onze gastheer die ons meeneemt doorheen de volledige fabriek. Een parcours van 2 kilometer staat ons te wachten.
Vanaf 9.00 uur ontvangst en vervolgens uiteenzetting en rondleiding door Peter Malfait, Dovy Keukens.
Einde omstreeks 12.00 uur.
Bijeenkomst 4: Bedrijfsbezoek bij Alpro te Wevelgem
(Maandag 26 mei 2025 van 18.30 tot 21.30 uur)
Alpro is de Europese pionier en marktleider in plantaardige voeding zijnde producten die gemaakt worden van soja, granen en noten.
De productiesite in Wevelgem bestaat al meer dan 30 jaar en wordt constant vernieuwd met de recentste technologieën. In 2023 werd de Technical Academy geopend. In 2024 kreeg Alpro Wevelgem voor de eerste keer de erkenning als Factory of the Future. Een titel voor bedrijven die volop inzetten op talentontwikkeling, digitalisering en slimme, duurzame processen.
Een andere vrij recente realisatie is hun Power2Heat-project dat inzet op het gebruik van hernieuwbare energie.
Tijdens dit mooie bedrijfsbezoek ligt de focus voornamelijk op gerealiseerde projecten die bijdragen tot het verhogen van de energie-efficiëntie, de energietransitie en de realisatie van klimaatdoelstellingen. We zijn in goede handen van onze gastheer die in 2023 naar aanleiding van zijn realisaties bij Alpro Wevelgem de titel van “Energy Manager of the year 2023” behaalde. Bij Alpro is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de visie en het implementeren van de roadmap op gebied van energie.
Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting en rondleiding door ir. Dominique Hamerlinck, energiemanager Alpro.
Vanaf 21.00 uur: Netwerking.
GETUIGENIS
SBM is vertrouwd met ons machinepark en bood een maatopleiding aan.
Onze opleidingen
Locaties en data
Ook interessant voor jou
Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?
Samen creëren we uw perfecte opleiding!
Marcia Vansever
Projectcoördinator
Een vraag over deze opleiding?
Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.
Stel uw vraag