Najaar 2024

Tips voor de preventieadviseur en de leidinggevende geconfronteerd met agressie op de werkvloer

60 minuten webinar: "Zal ‘t gaan ja …" agressie op de werkvloer, wat doen we er aan of moeten we er maar tegen kunnen …?

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Dit webinar laat u kennis maken met agressie op de werkvloer in al zijn vormen. U krijgt tips en tricks op basis van praktijkervaringen hoe u kunt omgaan met agressie. Leidinggevenden zullen tijdens dit webinar ideeën opdoen om zelf aan de slag te gaan in hun organisatie of bedrijf om een agressiebeleid uit te werken of bij te sturen.

Omschrijving

U hoort het vaak in de media dat mensen op het werk geconfronteerd worden of slachtoffer zijn van geweld. Heel vaak gaat het dan over mensen die werken in de zorg- of hulpsector maar jammer genoeg is dit daar geen uniek fenomeen. Het is een fenomeen dat zich voordoet in heel veel sectoren.

Mensen zijn veel mondiger geworden en aanvaarden niet langer een 'neen'. Frustratie of boosheid rond de dienstverlening, een te lange wachtrij, niet horen wat ze willen horen of niet krijgen waar ze denken recht op te hebben, zijn maar enkele situaties die kunnen leiden tot agressief gedrag waarvan medewerkers het slachtoffer kunnen zijn.

Werkgevers hebben er eigenlijk alle belang bij om een interne policy uit te werken rond agressie omdat medewerkers slachtoffer van agressie vaak uitvallen door langdurige ziekte of er zelfs volledig mee stoppen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Dit programma richt zich tot de preventieadviseur en de leidinggevende die tijdens het werk geconfronteerd kunnen worden met agressie en voor die leidinggevenden die een plan moeten uitwerken om agressie op het werk te voorkomen en op te vangen, want dat zijn nu net twee cruciale elementen in dit verhaal: preventie en nazorg!

Methodologie

Een live interactie is mogelijk met de spreker. U kunt in real time vragen stellen via chat. De bestanden die tijdens dit webinar worden gebruikt kunt u downloaden.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • Wat verstaan we onder agressie?
  • Agressie en zijn verschijningsvormen
  • Hoe kan ik beginnende agressie bij iemand herkennen?
  • Tips & tricks om agressie te voorkomen
  • Preventie en nazorg
  • Welke actoren betrekken in het preventie- en nazorgverhaal?

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

Foto Marcia Vansever

Marcia Vansever

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag