Opleidingen voor de facility manager

Facility management omhelst heel verschillende domeinen.
De rol van facility manager wordt vaak ook opgenomen door mensen met heel verschillende functies.

Speciaal voor al wie deze rol opneemt, biedt SBM een volledige opleidingsreeks “facility management”. Stel zelf uw opleidingstraject “facility management” samen en schrijf in voor één of voor meerdere van deze opleidingen. Zo krijgt u een opleiding die uw competenties opkrikt in de domeinen waar u het meest nodig acht.

Ontdek de verschillende opleidingen “facility management” via de oranje knop.

 

 

Persoonlijke competenties voor de facility manager
Organisatorische competenties voor de facility manager
Sociaal en communicatieve competenties voor de facility manager

Martine Brackx

Docent: Martine Brackx

Martine begon haar carrière als leerkracht en maakte snel de overstap naar het opleiden en coachen van volwassenen. Ondertussen kan ze bogen op meer dan 30 jaar ervaring in zowel de openbare als de privé sector. Haar expertise omvat domeinen als coachend leiding geven, communicatieve vaardigheden op de werkvloer, een team aansturen en time- en stressmanagement. Ze legt de link met de realiteit van de deelnemers zodat zij tools meekrijgen die ze in hun dagelijkse werkomgeving kunnen toepassen.

Onderhoudsmanagement voor de facility manager

Ronny Smismans

Docent: Ronny Smismans

Ronny is projectdirecteur en gedelegeerd bouwheer voor de firma Willemen. Dankzij zijn ruime ervaring binnen de wereld van de facility manager en zijn interactieve en dynamische aanpak wordt deze opleiding bijzonder leerzaam een aangenaam om te volgen.

Veiligheid en security voor de facility manager

Docent: Ronny Smismans

Financieel beheer voor de facility manager

Guido Vandaele

Docent: Guido Vandaele

Guido is zaakvoerder van een adviesbureau gericht op financiële opleiding, coaching en realisatie van financiële verbeterprojecten. Dankzij zijn ervaring en zijn interactieve en dynamische aanpak wordt het initiatief bijzonder leerzaam en aangenaam om te volgen.

Milieuaspecten voor de facility manager

Oscar Moonen

Docent: Oscar Moonen

Oscar is zaakvoerder van Professional-Consulting. Hij is gespecialiseerd in veiligheid en milieu.
Na zijn studies bedrijfseconomie studeerde hij in 1997 afals eerste milieukundig ingenieur aan de PIH te Kortrijk (nu HoWest). Daarna werkte hij bij de afvalverwerker IMOG waar hij voor de verschillende sites milieucoördinator werd. Sinds 2000 is hij actief als consultant.
Dankzij zijn ervaring en zijn interactieve en dynamische aanpak wordt deze opleiding bijzonder leerzaam om te volgen.

Kwaliteitsmanagement voor de facility manager

Docent: Bernard Van den Haute

Bernard is Lead auditor en Quality consultant.
Dankzij zijn ruime ervaring als kwaliteitsmanager en zijn ervaring binnen de wereld van de facility manager, zijn interactieve en dynamische aanpak wordt deze opleiding bijzonder leerzaam en aangenaam om te volgen. U krijgt tal van tips waarmee u direct aan de slag kunt in uw eigen organisatie.

Energiebeheer gebouwen en HVAC voor de facility manager

Chris Allonsius

Docent: Chris Allonsius

Afgestudeerd als Bachelor Architectuur in het Hoger Rijksinstituut HRITON te Brugge eind de jaren ’70, bouwde Chris Allonsius zijn carrière op in de centrale verwarmingswereld als technische commercieel afgevaardigde bij een Duitse verwarmingsketelfabrikant tot 2012. Chris heeft vanaf het begin van de jaren 2000 eveneens gecertificeerde opleidingen gegeven aan de installateurs centrale verwarming en op die manier een complete technische bagage kunnen creëren : Cerga opleidingen, G - opleidingen zowel theorie als praktijkopleidingen, verwarmingsaudits kleine en grote vermogens , …. De 5 laatste jaren is Chris vooral actief geweest in de complexe HVAC wereld als projectbeheerder in de studiedienst bij een gewaardeerde groothandel van centrale verwarming, ventilatie en sanitair. Daar heeft Chris een resem tools ontwikkeld alsook degelijk cursusmateriaal om deze materie op een efficiënte en duidelijke manier over te dragen.

Contractmanagement en werken met (onder)aannemers voor de facility manager

Marnix Baes

Docent: Marnix Baes

Afgestudeerd als Industrieel Ingenieur, startte Marnix Baes zijn carrière in de jaren 80 als projectleider in een elektrotechnisch installatiebedrijf, waar hij al snel promoveerde naar technisch directeur. Later werd hij algemeen directeur en hoofd van een studiedienst waar hij verantwoordelijk was voor de algehele uitvoering van de bedrijfsactiviteit, zijnde het uitvoeren van elektrotechnische installaties, zowel voor de industrie als de overheid in binnen en buitenland. Nu is hij vooral bezig met de studie, opvolging en coördinatie van uitvoeringen door onderaannemers - medecontractanten als zaakvoerder van zijn studiebureau technieken.