testimonial

Quote Image

Dat de opleiding in ons bedrijf kan plaatsvinden is een bijkomend pluspunt.

Sven Geerts

Vrachtwagenbestuurders moeten iedere 5 jaar een opleiding van 35 uren volgen rond 'vakbekwaamheid'.

Vrachtwagenchauffeurs moeten van Europa verplicht een opleiding ‘vakbekwaamheid’ volgen om hun rijbewijs C te behouden. Transportbedrijf Corneel Geerts doet daarvoor een beroep op SBM. “De dienstverlening en de kwaliteit van de trainers is optimaal. Dat de opleiding in ons bedrijf kan plaatsvinden is een bijkomend pluspunt’’, zegt Sven Geerts.


Transportbedrijf Corneel Geerts werd opgericht in 1962. Wat begon als een eenmansbedrijf met één vrachtwagen, is vandaag uitgegroeid tot een onderneming met 150 vrachtwagens en 200 werknemers. Het transportbedrijf is gespecialiseerd in groupage voor kmo's, zowel als transporteur als expediteur. Het familiebedrijf wordt vandaag geleid door zoon Marc en kleinkinderen Sven en Kevin. "De missie van ons bedrijf is een flexibele en klantgerichte oplossing aanbieden voor transport en distributie in Europa, met de nadruk op betrouwbaarheid, kwaliteit en kostenefficiëntie'', zegt transportmanager Sven Geerts. Transport Corneel Geerts is gevestigd in Wijnegem, beschikt over twaalf depots, en kocht onlangs nog een logistiek pand in Maasmechelen. 

Code 95

Sinds een Europese richtlijn van 2008 wordt het chauffeursdiploma vervangen door de code 95 op het rijbewijs. Vrachtwagenbestuurders moeten hierdoor telkens binnen de 5 jaar een opleiding van 35 uren volgen rond 'vakbekwaamheid'. Transportbedrijf Corneel Geerts doet hiervoor beroep op SBM. "Al onze Belgische chauffeurs volgen deze opleiding. Het gaat onder andere over de documenten, de rij- en rusttijden, de ladingzekering, tips voor EHBO, en de aangifte van ongevallen'', zegt Sven Geerts, die ook zelf de opleiding volgt. 
"De opleiding is verplicht, maar het is vooral ook interessant'', zegt Sven. "De reacties van onze chauffeurs zijn dan ook positief. Iedereen steekt er iets van op. Soms krijgen we ook bepaalde tips om kosten te besparen''. Over de samenwerking met SBM heeft het transportbedrijf niets dan lof. "De dienstverlening is optimaal, en de trainers leveren goed werk. De materie wordt op plezante wijze gebracht, zodat iedereen geboeid blijft. Dat SBM de opleiding in ons bedrijf geeft is voor de chauffeurs een bijkomend voordeel'', besluit Sven Geerts.