Startdatum niet gekend

Voedselveiligheid volgens de nieuwe ISO 22000

ISO 22000 volgens de nieuwe versie 2018

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Deze opleiding zal u een helder overzicht geven in de nieuwste ISO 22000 norm betreffende voedselveiligheid, die internationaal erkend is.

U kunt op gestructureerde wijze de risico's in uw sector beheersen en meewerken aan projecten in het kader van continu verbeteren van kwaliteitssystemen.

Omschrijving

Organisaties actief in de voedselketen moeten ervoor zorgen dat ze voldoen aan de "goede werking" van hun voedselveiligheidssysteem. De risico's moeten beheersbaar blijven.

Halfweg 2018 verscheen de nieuwe versie van de ISO 22000, een nieuwe norm die de "activiteiten borgt" van toepassing op de voedselveiligheid, zeg maar een voedselveiligheidsmanagement systeem van toepassing op alle voedingsproducenten, voedingsbedrijven, de distributieketen, cateraars, grootkeukens in de voedselketen. Deze norm gaat veel verder dan alleen maar de producten van voeding, ook toeleveranciers (machines, verpakkingen, installaties, schoonmaak, ongediertebestrijding ...) moeten in orde zijn.

Al deze inspanningen zijn noodzakelijk om in orde te zijn met de wetgeving, denk bv aan traceerbaarheid, autocontrole, ...

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Managers, kwaliteitsverantwoordelijken, leidinggevenden, interne auditoren, productieverantwoordelijken, onderhoudsverantwoordelijken, ... uit de voedingssector, voedingsverwerkende industrie en organisaties, toeleverenaciers (bv machines, opslag, transport, verpakkingsmaterialen, koelinstallaties, ...) aan de voedingssector, m.a.w. de volledige voedselketen.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • Situering, wetgevend kader, aanverwante normeringen en standaarden
  • Toegevoegde waarde van een internationaal erkend systeem
  • ISO 22000: inhoud, High Level Structure en voornaamste wijzigingen van de huidige versie t.o.v. de vroegere versie waaronder de contextanalyse
  • Hoe overstappen van het huidig systeem naar de nieuwe ISO 22000 norm
  • Hoe ISO 22000 implementeren in uw organisatie
  • Auditering volgens de ISO 22000 norm
  • Link met andere kwaliteitssystemen
  • Bespreking van enkele succesvolle implementaties, best practices

Ook interessant voor jou

Op zoek naar een helder overzicht van de nieuwste BRCGS Food norm? Schrijf u in voor deze opleiding!
  • icon Diverse locaties
  • icon 3 sessie(s)
  • icon 725,00 excl. BTW
icon chevron right
  • icon Diverse locaties
  • icon 725,00 excl. BTW
  • icon 3 sessie(s)
Op zoek naar een helder overzicht van de nieuwste BRCGS Food norm? Schrijf u in voor deze opleiding!
icon chevron right
Leer de nieuwste IFS Food-eisen en auditproces te implementeren. Cruciaal voor leidinggevenden in de voedingssector om audits te doorstaan.
  • icon Diverse locaties
  • icon 3 sessie(s)
  • icon 725,00 excl. BTW
icon chevron right
  • icon Diverse locaties
  • icon 725,00 excl. BTW
  • icon 3 sessie(s)
Leer de nieuwste IFS Food-eisen en auditproces te implementeren. Cruciaal voor leidinggevenden in de voedingssector om audits te doorstaan.
icon chevron right

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

Foto Marcia Vansever

Marcia Vansever

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag