Vanaf 07/05/2025
Auditor voedselveiligheid en hygiëne
Hanteer de correcte audittechnieken
Omschrijving
Elk bedrijf actief in de (voedsel)verwerkende sector moet op regelmatige basis interne doorlichtingen houden om de goede werking van het voedselveiligheidssysteem na te gaan. Deze inspanningen zijn noodzakelijk om in orde te zijn met de wetgeving (HACCP, autocontrole, traceerbaarheid enz.) en te voldoen aan de eisen van standaarden voor voedselveiligheid zoals BRC, IFS en ISO 22000.
Naast het beheersen van de wetgeving rond levensmiddelenhygiëne en een goede kennis van de sector, is het als auditor essentieel om correcte audittechnieken te hanteren. In deze opleiding leer je deze technieken aan op een interactieve manier. Daarna ben je klaar om een professionele interne audit voor te bereiden van het voedselveiligheidssysteem in het eigen bedrijf en leveranciersaudits uit te voeren. Interne audit is één van de krachtigste instrumenten voor de juiste toepassing en borging van de voedselveiligheid.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Alerte managers en kwaliteitsverantwoordelijken uit de voedings(verwerkende) industrie.
Voorkennis
Er is geen voorkennis vereist voor deze opleiding.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Volgende elementen komen aan bod:
Specifieke vaardigheden van belang bij een audit voedselveiligheid: auditing skills
- Visueel observeren en waarnemen
- Interview, soorten interviews en vragenlijsten
- Luisteren en mededelingen maken
Voorbereiden en opzetten van een audit
- Frequentie
- Omvang (scope)
- Duur
Uitvoeren van de audit
Resultaten beoordelen en rapporteren
Interactie en praktische relevantie staan centraal. Essentiële principes en technieken over het auditen van voedselveiligheid worden aangevuld met bruikbare tips, cases en praktijkvoorbeelden.
Onze opleidingen
Locaties en data
Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?
Samen creëren we uw perfecte opleiding!
Marcia Vansever
Projectcoördinator
Een vraag over deze opleiding?
Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.
Stel uw vraag