Vanaf 07/05/2025

Auditor voedselveiligheid en hygiëne

Hanteer de correcte audittechnieken

Omschrijving

Elk bedrijf actief in de (voedsel)verwerkende sector moet op regelmatige basis interne doorlichtingen houden om de goede werking van het voedselveiligheidssysteem na te gaan. Deze inspanningen zijn noodzakelijk om in orde te zijn met de wetgeving (HACCP, autocontrole, traceerbaarheid enz.) en te voldoen aan de eisen van standaarden voor voedselveiligheid zoals BRC, IFS en ISO 22000.

Naast het beheersen van de wetgeving rond levensmiddelenhygiëne en een goede kennis van de sector, is het als auditor essentieel om correcte audittechnieken te hanteren. In deze opleiding leer je deze technieken aan op een interactieve manier. Daarna ben je klaar om een professionele interne audit voor te bereiden van het voedselveiligheidssysteem in het eigen bedrijf en leveranciersaudits uit te voeren. Interne audit is één van de krachtigste instrumenten voor de juiste toepassing en borging van de voedselveiligheid.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Alerte managers en kwaliteitsverantwoordelijken uit de voedings(verwerkende) industrie.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze opleiding.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Volgende elementen komen aan bod:

Specifieke vaardigheden van belang bij een audit voedselveiligheid: auditing skills

  • Visueel observeren en waarnemen
  • Interview, soorten interviews en vragenlijsten
  • Luisteren en mededelingen maken

Voorbereiden en opzetten van een audit

  • Frequentie
  • Omvang (scope)
  • Duur

Uitvoeren van de audit

Resultaten beoordelen en rapporteren

Interactie en praktische relevantie staan centraal. Essentiële principes en technieken over het auditen van voedselveiligheid worden aangevuld met bruikbare tips, cases en praktijkvoorbeelden.

Onze opleidingen

Locaties en data


Kortrijk

Doorniksesteenweg 220, 8500 Kortrijk

Vanaf 07/05/2025

€ 760,00

excl. BTW

Lesdagen

woensdag (07/05)
woensdag (14/05)
woensdag (21/05)

Uur

18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30

Duur

3 sessie(s)

€ 760,00

excl. BTW

Ook interessant voor jou

Op zoek naar een helder overzicht van de nieuwste BRCGS Food norm? Schrijf u in voor deze opleiding!
  • icon Diverse locaties
  • icon 3 sessie(s)
  • icon 725,00 excl. BTW
icon chevron right
  • icon Diverse locaties
  • icon 725,00 excl. BTW
  • icon 3 sessie(s)
Op zoek naar een helder overzicht van de nieuwste BRCGS Food norm? Schrijf u in voor deze opleiding!
icon chevron right
Leer de nieuwste IFS Food-eisen en auditproces te implementeren. Cruciaal voor leidinggevenden in de voedingssector om audits te doorstaan.
  • icon Diverse locaties
  • icon 3 sessie(s)
  • icon 725,00 excl. BTW
icon chevron right
  • icon Diverse locaties
  • icon 725,00 excl. BTW
  • icon 3 sessie(s)
Leer de nieuwste IFS Food-eisen en auditproces te implementeren. Cruciaal voor leidinggevenden in de voedingssector om audits te doorstaan.
icon chevron right
Halfweg 2018 verscheen de nieuwe versie van de ISO 22000, een nieuwe norm die de "activiteiten borgt" van toepassing op de voedselveiligheid.
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
icon chevron right
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Halfweg 2018 verscheen de nieuwe versie van de ISO 22000, een nieuwe norm die de "activiteiten borgt" van toepassing op de voedselveiligheid.
icon chevron right

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

Foto Marcia Vansever

Marcia Vansever

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag