Technisch ontwerp

Wilt u uw technische vormgeving naar een hoger niveau tillen? Wilt u beter leren werken met SketchUp, AutoCAD, VectorWorks of andere tekenprogramma’s? Met onze opleidingen Technisch ontwerp zet u uw innovatieve ideeën om in indrukwekkende technische modellen! 

De opleidingen Technisch ontwerp zijn bestemd voor iedere zakelijke of particuliere computergebruiker die zijn product-idee zowel grafisch als technisch wil modelleren. Van het spreekwoordelijke ‘servetje’ tot automatische productieflow.  

In de kijker

Fusion 360 voor beginners

Verenig ontwerp, engineering, elektronica en productie met Fusion 360! In deze korte, praktijkgerichte cursus leert u de basis van Autodesk Fusion 360. Hierbij ligt de focus op de algemene werkwijze van het platform uitgaande van de mechanische eigenschappen van uw product. U leert een model opstellen, omgaan met productsamenstellingen, de mechanische eigenschappen van uw product in beeld brengen én uw model productieklaar te maken!  

Onze troeven

Ruim aanbod

Geniet van een ruim aanbod van cursussen en bijscholingen. Zo blijft u volledig op de hoogte van de nieuwste tekenprogramma’s en hun functionaliteiten. Of u nu kiest voor een training uit het open aanbod of een bedrijfsopleiding op maat, SBM staat voor u klaar.

Ondersteuning door experts

Laat u ondersteunen en begeleiden door specialisten in technisch ontwerp. Onze docenten komen rechtstreeks uit het werkveld, en delen met veel plezier hun ervaring en expertise.

Praktijkgerichte aanpak

Profiteer van onze praktijkgerichte aanpak. Dankzij onze hands-on trainingen kan u uw verworven kennis en vaardigheden meteen toepassen in uw job.  

Deze module biedt een vervolg op de SketchUp beginnerscursus. De functionaliteit van het 3D printen wordt u aangeleerd.
  • icon Diverse locaties
  • icon 3 sessie(s)
  • icon 660,00 excl. BTW
Leer (staal-)constructies tekenen in Tekla structures!
  • icon Gent
  • icon 10 sessie(s)
  • icon 1175,00 excl. BTW
Leer optimaal samenwerken in Vlaanderen met de #1 BIM software.
  • icon Gent
  • icon 6 sessie(s)
  • icon 805,00 excl. BTW

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over een opleiding?
Of denkt u eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren? 
Contacteer onze collega
Nele Depecker