Actuele sociale wetgeving voor horeca


De veranderingen binnen de horecasector
#120810
Opleiding | HRM

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

  • Sociale wetgeving toepast op uw kmo
  • Actualiteit sociale wetgeving heet van de naald

Omschrijving

In de horecasector zijn er veel drastische veranderingen doorgevoerd met grote gevolgen voor de sector. Dat er nog twijfels en onzekerheden zijn hierover, is dé reden om hier helderheid te scheppen.

De maatregelen die door de federale regering in het leven geroepen zijn, vormen een geheel van wettelijke afspraken waar u zich als werkgever aan moet houden. Andere maatregelen hebben sedert 1 september 2021 kracht van wet. Informeer u hierover via deze infosessie.

In een relatief korte tijd, in 1 sessie, verwerft u een actuele en praktijkgerichte kennis over specifiek sectoraal geregelde thema's met rechtstreeks belang voor de loon- en personeelsadministratie in uw sector.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

boekhouders, zelfstandig horecauitbaters, sociale bureau's, ...

Programma

U verneemt alles in een notendop, van toepassing op uw zaak, wat personeelswetgeving betreft.

Dit gaat over de specifieke sectorale bepalingen m.b.t.:

  • richtlijnen horecaprotocol
  • steunmaatregelenen
  • extra corona-maatregelen
  • Dimona-aangifte(s)
  • Correcte verloning
  • Mobiliteitsvergoeding/financiële bijdrage vervoerskost(en)
  • Uitbetaling eindejaarspremie(s)
  • Geïntegreerd welzijnsbeleid
  • Flexibiliteit m.b.t. arbeidsduur
  • Verplichtingen t.o.v. overheid m.b.t. registratie werknemer(s)
  • Welke vergunningen zijn nodig?
  • Eenheidsstatuut arbeider/bediende - in hoeverre toepasbaar?
  • ...