Vanaf 18/09/2023

HR-Club West-Vlaanderen 2023-2024

COLLEGA’S ONDER ELKAAR Lid van HR Pro
  • KMO-portefeuille

Omschrijving

De HR-Club West-Vlaanderen* bestaat 52 jaar en blijft zich inzetten om een sterk netwerk op te bouwen voor HR-verantwoordelijken en HR-business partners die op elkaar kunnen vertrouwen en elkaar kunnen raadplegen wanneer ze vragen hebben. De HR-Club West-Vlaanderen biedt een scala aan permanente vormingsmogelijkheden en behandelt actuele HR-thema’s.

De Club biedt niet alleen faciliteiten voor professionele contacten, discussies en intervisie met collega’s en experts, maar organiseert ook seminars met inspirerende externe sprekers en waardevolle netwerkmogelijkheden voor de leden.

Het bestuur (de stuurgroep) van de netwerkorganisatie bestaat uit Sabien Lemaire (HR-directeur Liantis) als voorzitter, Geert Van der Donckt (HR-manager ING Lease) als co-voorzitter en Patrick Vanhaecke (business- en productdeveloper SBM) als netwerkcoördinator. Jaarlijks selecteert deze stuurgroep nieuwe thema’s voor de seminars.

De Club organiseert afwisselend in Brugge en Roeselare acht seminars en een afsluitend netwerkevenement. Elk van deze bijeenkomsten vindt plaats op de derde maandag van de maand

U wilt lid worden?

U kan inschrijven door uw aanvraag te bezorgen aan: SBM - HR-Club West-Vlaanderen, t.a.v. Patrick Vanhaecke. Spoorwegstraat 48, 8200 Brugge (Sint-Michiels), tel. 0494/397831 of e-mail elsy.verhelle@sbm.be.

De beslissing wordt genomen door het voorzittersteam.

Wanneer?

Start op maandag 18 september 2023. Onthaal en netwerking vanaf 17.30, voordracht vanaf 19.00 uur. U kan ten alle tijde instappen. Het lidgeld wordt dan pro rata verrekend.

De data van de netwerkavonden kan u terugvinden in het programma.

Waar?

Brugge: Radisson Blu Hotel - Roeselare: Mercure Hotel - Oostkamp: Loweide.

Lidgeld:

€ 875,00 (excl. BTW)

Wildcard:

Elk lid beschikt over een ‘netwerkkaart’ waarmee hij/zij éénmaal per jaar een netwerkcollega gratis kan laten kennismaken met de HRClub (behalve voor de sessie van juni).

* De HR-Club West-Vlaanderen is een onafhankelijke organisatie en maakt deel uit van het HR Pro-netwerk.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bent u HR-verantwoordelijke, HR-business partners, expert of zelfstandig HR-consultant en u hebt hierbij de eindverantwoordelijkheid binnen de HR-afdeling, dan bent u van harte welkom! Ongeacht of het een profit, social-profit of non-profit organisatie betreftn u bent van harte welkom.  De mix aan deelnemers biedt een meerwaarde aan de interactie tussen de leden.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

SESSIE 1: 18 september 2023

Het HR-beleid van Stad Gent.

Het HR-team van Stad en OCMW Gent omvat 280 HR-professionals die instaan voor de ondersteuning van bijna 10.000 werknemers. Die noemen ze Gentsters. Het woord brengt ‘gensters’ en ‘Gent’ samen in één term. Met het plan ‘Gentsters werken wijs’ willen Stad en OCMW Gent hun organisatie future proof maken. Vertrekkend vanuit de waarden zetten ze verder in op flexibiliteit, digitalisering, leiderschap, het verder verankeren van de feedbackcultuur, en eigenaarschap.

Klaartje Huyge coördineert het team en staat in voor de koers op de lange termijn, het strategische luik. De voorbije paar jaar heeft haar ploeg de slogan ‘Schitteren voor Gent’ echt wel in de praktijk omgezet. Ze werden gecertificeerd als Baanbrekende Werkgever. Het HR-team verdient dus zeker om in de spotlights te worden gezet.

Spreker: Klaartje Huyge, HR-director Stad Gent

Locatie: Brugge, Radisson Blu hotel

SESSIE 2: 16 oktober 2023

Hoe streng selecteren op een krappe arbeidsmarkt?

Het aantal openstaande vacatures is nog nooit zo hoog geweest. Streng selecteren op deze krappe arbeidsmarkt is tegenwoordig een echt dilemma voor veel organisaties. Vaak is men al blij iemand te kunnen aantrekken, laat staan dat men daarbij nog eens selectief zouden moeten zijn. De ambitie ‘the right man on the right job at the right time’ is stilaan verleden tijd. The right man? Dat is discriminerend. The right job? Jobs zijn geen strak afgelijnde pakketten meer maar combinaties van flexibele rollen. Bovendien evolueren ze doorheen de tijd. The right time? Er wordt veelal te laat gerekruteerd waardoor men dikwijls achter de feiten aanloopt. Bijkomend zijn de opzegtermijnen ingekort en laat een krappe arbeidsmarkt maar zeer zelden toe om vertrekkers snel te kunnen vervangen. Conclusie: We zijn de dag van vandaag dus eigenlijk genoodzaakt om vooruit te kijken en talenten aan te trekken vooraleer we hen echt nodig hebben.

Spreker: Lou Van Beirendonck, founder-director Quintessence

Locatie: Brugge, Radisson Blu hotel z.o.z. HR-Club West-Vlaanderen

SESSIE 3: 20 november 2023

Verandermanagement. Hoe begeleiden en “doen bewegen” van medewerkers?

Hoe krijgt u medewerkers mee in de constante stroom van veranderingen? Goede leiders weten dat verandering alleen duurzaam is als de mensen die erdoor geraakt worden willen en kunnen veranderen. De meeste veranderingen omvatten strategische beslissingen in het verbeteren van processen, systemen, werkwijzen en/of structuren. Bijna altijd vraagt de oplossing voor deze gewenste verbeteringen ook een herijking op het gewenste organisatiegedrag. Als u wilt dat uw organisatie blijft profiteren van positieve veranderingen hebt u uw mensen hard nodig. Mensen die willen en kunnen veranderen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Op koers blijven en écht doen wat u zegt vereist sterk leiderschap.

Spreker: Serafine Vandebuerie en Bram Van Loocke, PWC.

Locatie: Brugge, Radisson Blu hotel

SESSIE 4: 15 januari 2024

Sociale actualiteit.

Voor wie twijfelt: uw functie als eindverantwoordelijke binnen de HR-afdeling vraagt ook een up-to-date kennis van sociale actualiteit.

In deze sessie bieden we u een deskundig, maar summier overzicht van enkele belangrijke aandachtspunten uit het sociaal recht.

Spreker: Matthias Debruyckere, manager kennisbeleid payroll services Liantis

Locatie: Roeselare, Mercure Hotel

SESSIE 5: 19 februari 2024

Back to basics in leiderschap. Met boek “Back to basics in leiderschap”.

Een praktische en pragmatische leidraad om als leidinggevende het verschil te kunnen maken. U wordt leidinggevende vanaf de dag dat u een groep mensen, een team, gaat aansturen. Die dag stopt u zelf met expert te zijn en tijd te steken in de dingen die niet meer bij uw takenpakket horen. Vanaf dat moment gaat u teams bouwen en coachen, plannen maken en aan de toekomst werken. Veel leidinggevenden snappen dat wel, maar doen het niet. Ze blijken helemaal niet bezig te zijn met datgene waar ze eigenlijk mee bezig zouden moeten zijn. Hoe hoger in een organisatie, hoe meer u moet managen, coachen en het werk aan de experten moet overlaten. Daarom keert dit boek terug naar de basis van het leidinggeven. In deze praktische, pragmatische leidraad presenteert Michel De Coster 18 skills die een goede, moderne leider allemaal moet hebben om het verschil te kunnen maken. Hij nodigt u uit om na te denken over de manier waarop u vandaag werkt, om te stoppen met focussen op details en wel ‘goedebazendingen’ te gaan doen.

Spreker: Michel De Coster, executive coach, auteur

Locatie: Roeselare, Mercure Hotel

SESSIE 6: 18 maart 2024

Minder werken, meer doen. Met boek “Minder werken, meer doen”.

Dit is geen vernieuwd timemanagement, wel tips voor meer grip op leven en werk. Heeft u het gevoel dat u keihard werkt, maar toch altijd achter de feiten aanholt? Dat u nooit echt kunt focussen op een belangrijke taak, omdat u alweer naar de volgende vergadering moet en uw mailbox overvol zit? Dat u al uw energie in uw werk stopt en dat ze het thuis vaak met de restjes moeten doen? Topcoach Anneleen De Lille leert u om orde op zaken te stellen in uw hoofd, uw leven en uw werk. Ze toont hoe u de valkuilen van stress kunt herkennen zonder er zelf eerst in te tuimelen, geeft u concrete tools in handen om slechte gewoontes voorgoed overboord te gooien en leert u hoe u voortaan kunt focussen op de voor jou juiste dingen. Minder stress, betere resultaten én meer werkplezier!

Spreker: Anneleen de Lille, topcoach en psychotherapeute

Locatie: Mercure Roeselare

SESSIE 7: 22 april 2024

De sociale dialoog. De sociale verkiezingen komen er aan in mei 2024.

Sociale dialoog is en blijft belangrijk. Werkgevers begeleiden in een traject van evenwichtige arbeidsverhoudingen: dat is de expertise van Manou Doutrepont. Hij helpt in te zien dat een verbetering van het sociaal overleg afhangt van een ruime strategie die verder gaat dan het formele overleg. Hij baseert zich daarvoor op vier pijlers: de daadkrachtige aanpak van sociale ergernissen (waarborgen van de kwaliteit van de werkomgeving), de verbetering van de sociale communicatie (de communicatie tussen de directie, de leidinggevenden en de werkvloer), het cultiveren van dienend leiderschap en het respecteren van de spelregels van het sociaal overleg. Hij begeleidt werkgevers om gewoonten te veranderen die geleid hebben tot onevenwichtige sociale relaties. Deze strategie is gebaseerd op de visie en de ervaring dat de werkgever zo de voorwaarden kan creëren voor een constructief sociaal overleg. Ten goede van de werkgever en zijn werknemers.

Spreker: Manou Doutrepont, sociaal bemiddelaar

Locatie: Oostkamp, Loweide

SESSIE 8: 13 mei 2024

HR in de zorg. HR in crisis?

Hoe gaan zorginstellingen om met de uitdagingen binnen HR? Emmaüs biedt gezondheids- en welzijnszorg aan van hoogstaande kwaliteit en deskundigheid vanuit een christelijke inspiratie, op maat van en in overleg met de zorgvrager tegen een betaalbare prijs, en met bijzondere aandacht voor de meest zorgbehoevenden Emmaüs heeft en geeft zin in zorg: de organisatie en de zorg getuigen van gastvrijheid, openheid, gelijkwaardigheid, kwaliteit en solidariteit. Emmaüs is een netwerk van 24 voorzieningen met meer dan 6700 bekwame medewerkers. Ilse Janssens is de HR-coördinator van een sector in crisis?

Spreker: Ilse Janssens, HR-coördinator Emmaüs

Locatie: Oostkamp,Loweide

SESSIE 9: 6 juni 2024

Afsluitend event.

Bijkomende info

Elke sessie gaat door op de 3de maandag van de maand. Onthaal en netwerking vanaf 17:30. Voordracht vanaf 19:00. De data kunt u terugvinden in het programma.

Onze opleidingen

Locaties en data


X

X x, X X

18/09/2023

€ 875,00

excl. BTW

Lesdagen

maandag (18/09)
maandag (16/10)
maandag (20/11)
maandag (15/01)
maandag (19/02)
zaterdag (16/03)
maandag (22/04)
maandag (13/05)

Uur

18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30
18:30 - 21:30

Duur

9 sessie(s)

€ 875,00

excl. BTW


Ook interessant voor jou

Financiële kennis voor de HR-manager

Bent u op de hoogte van de financiële implicaties die u als HR-professional neemt? Leer het in slechts 6 uur.
  • icon Vanaf 25/04/2024
  • icon Gent
  • icon 2 sessie(s)
  • icon 485,00 excl. BTW
icon chevron right
  • icon Vanaf 25/04/2024
  • icon Gent
  • icon 485,00 excl. BTW
  • icon 2 sessie(s)
Bent u op de hoogte van de financiële implicaties die u als HR-professional neemt? Leer het in slechts 6 uur.
icon chevron right

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

square placeholder image

Steven Soenen

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag