De fiscale actualiteit in de praktijk


Fiscaal kort op de bal …
#200182
Club | Fiscaliteit

Omschrijving

Waarom de fiscale club bij SBM volgen?

De wijzigingen in het fiscaal landschap zijn talrijk en complex. Bovendien volgen ze elkaar steeds sneller op waardoor het voor u en uw medewerkers moeilijker wordt om alles bij te houden. Tenslotte wilt u zich vooral toeleggen op uw adviserende functie bij uw klanten. Daarom heeft u nood aan een betrouwbare informatiebron die voor u alle belangrijke wijzigingen bijhoudt en ze tevens overzichtelijk voorstelt.

De fiscale club van SBM biedt u deze zekerheid.

Dit geeft voor u het voordeel dat u:

 • steeds op de hoogte bent van de relevante gepubliceerde wijzigingen
 • tevens correct advies kunt geven door tijdig te anticiperen op aankomende wijzigingen in de fiscaliteit
 • zelf geen tijd verliest in het lezen van fiscale informatie; alle informatie is weliswaar beschikbaar maar wat is hoofd-en bijzaak?
 • zelf geen tijd verliest in het opzoeken van informatie omdat u een volledig overzicht bekomt van relevante wetgeving, circulaires, parlementaire vragen en rechtspraak ...
 • en uw medewerkers uit de fiscale club die onderwerpen kunnen halen die relevant zijn

Kortom, wie de fiscale club van SBM volgt is op de hoogte van wat werkelijk van belang is in de sector van de fiscaliteit.

Maar dit volstaat uiteraard niet ... De fiscale club van SBM gaat steeds een stapje verder, het is tenslotte een clubformule waarbij het belang van interactie tijdens de voordrachten een belangrijke meerwaarde biedt voor de aanwezigen.

Daarom doet SBM beroep op Filip Vandenberghe en Stijn Lamote, die hun vakgebied door en door kennen en die gepokt en gemazeld zijn in de wereld van de fiscaliteit. Ook daarin steekt de toegevoegde waarde van elke club…want door hun ervaring verschaffen de docenten een totaalbeeld van de behandelde onderwerpen. Waarom worden wijzigingen doorgevoerd en wat is de impact ervan op het gebied van de personen -en vennootschapsbelasting.

Kortom, twee nuchtere West-Vlamingen die hun sporen reeds bewezen hebben en die daardoor perfect de fiscaliteit kunnen kaderen in de complexe wereld die de huidige fiscale wereld geworden is. Bovendien hoort u beide kanten van het fiscaal verhaal wat steeds verrijkend is.

Door de fiscale club van SBM te volgen haalt meer voldoening  uit uw dagelijkse taken omdat u efficiënter kunt werken waardoor u zich met volledige kennis van zaken kunt toeleggen op hetgeen voor u de meeste toegevoegde creëert; advies geven.

De clubformule van SBM is anticipeert op het feit  dat we ons moeten blijven bijscholen maar op een manier dat we er met z’n allen ook op vooruit gaan. Werken moet (be)lonen.

SBM is niet zomaar een label dat professionaliteit en kennis uitdraagt. SBM streeft naar  het  Steeds Beter Maken van onze kennis en die van de medewerkers.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze fiscale actua richten zich tot boekhouders en fiscalisten van zowel kantoren als bedrijven. Fiscale juristen en financieel verantwoordelijken kunnen deze actualiteitssessies ook vertalen naar hun dagelijkse praktijk. Revisoren behoren ook tot de doelgroep. De sessies zijn erkend door het ITAA als bijscholing.

Bijkomende info

Als lid kan u deelnemen aan ons gratis kick-off ontbijtsessie op dinsdag 13 september. Voor meer info en om in te schrijven, klik hier.

Extra voordelen voor u:

U kunt als lid GRATIS de sessies bijwonen van het FISCAAL PANEL (waarde € 425) (klik hier). Het panel bestaat uit fiscalisten-specialisten. De meer complexe problematieken van de fiscale actualiteit worden met een doorgedreven analyse en vanuit verschillende invalshoeken verduidelijkt. Zij gaan met u, als practitioner, de confrontatie aan om klaarheid te scheppen in de behandeling. De fiscale panels worden twee maal per jaar georganiseerd, éénmaal op locatie en éénmaal via webinar. Zeker niet te missen als lid.

Ook de FISCALE RECHTSPRAAK blijft een aandachtspunt maar krijgt een eigen insteek onder de vorm van een afzonderlijke module. (waarde € 315) (klik hier). Ze vormt een aanvulling op de fiscale actualiteit en wordt twee maal per jaar georganiseerd in Brugge, Kortrijk en via webinar. Uw docent, Frank Vanbiervliet, is advocaat-vennoot Laga advocaten.

Deze sessies zijn gratis voor de leden van de fiscale actualiteit in de praktijk.

Uw voordelen:

 • 18 uur Permanente vorming ITAA
 • Klassikaal - 2 reeksen via webinar
 • Uitgebreide digitale syllabi via ons platform
 • Catering inbegrepen bij de klassikale seminaries
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
 • Een dubbele invalshoek vanuit zowel de privésector als de administratie
 • De flexibiliteit van onze docenten die snel inspelen op de actualiteit
 • Flexibiliteit qua locaties (u kan steeds switchen tussen onze diverse campussen te Brugge, Kortrijk, Oostende en Roeselare) of online.
 • Reeds jaren meer dan 500 tevreden deelnemers in West-Vlaanderen

ATTESTEN

Als erkend vormingsoperator doen wij het nodige zodat de gevolgde uren permanente vorming automatisch in uw elektronisch jaarverslag terug te vinden zijn.

Gelieve uw ITAA-lidnummer door te geven bij inschrijving onder het veld 'opmerkingen'.

De aanwezigheden worden ten laatste een maand na het beëindigen van de opleiding doorgegeven.

Methodologie

Unieke lesmethodologie: multidisciplinair

De complexiteit van het onderwerp vraagt de unieke benadering vanuit de invalshoek van 3 verschillende specialisten in de fiscaliteit. Zij behandelen de materie vanuit hun eigen specialisatie. De combinatie van hun knowhow over het onderwerp, in confrontatie met uw problemen, zal aanleiding geven tot betere inzichten en mogelijke oplossingen.

kick-off-ontbijtsessie-1-1_2020-182.jpg

Programma

Fiscale actualiteit met telkens 360 graden benadering: wetgeving, circulaires, rulings, parlementaire vragen, interessante fiscale artikels, enz.

U tekent in voor 6 sessies actua op jaarbasis, van telkens 3 uur, op 4 verschillende campussen.

 • Klassikaal te volgen in Brugge, Kortrijk, Roeselare, Oostende
 • Twee reeksen worden volledig georganiseerd als webinar
 • Centrale, polyvalente invalshoek zodat de actualiteit nog korter kan gevolgd worden
 • Aanwezigheid van een coördinator die het aanspreekpunt is en helpt vorm te geven aan de sessies op basis van nauw contact met de deelnemers

Bijkomend worden u  gratis 2 sessies per jaar rond de fiscale rechtspraktijk en 2 sessies van het fiscale panel aangeboden. U krijgt dus 10 sessies voor de prijs van 6.

Prijsinfo

INSCHRIJVINGSGELD

 • Fiscale actualiteit in de praktijk (6 sessies) + gratis fiscale panels (2 sessies) en fiscale rechtspraak (2 sessies): € 760 (excl. 21% btw) - Totaal: 10 sessies
 • BTW Club (4 sessies): € 425 (excl. 21% btw)
 • Beide Clubs (10 sessies) - Voordeeltarief: € 995 (excl. 21% btw) ipv. € 1.185

U kunt hier klikken voor de data en locaties van de BTW club.

Overzicht startdata

U kunt de 'Fiscale actualiteit in de praktijk' op diverse locaties volgen:

 • BRUGGE: start maandag 19/09/2022
 • ROESELARE: start dinsdag 20/09/2022
 • OOSTENDE: start woensdag 21/09/2022
 • KORTRIJK: start maandag 26/09/2022
 • WEBINAR 1: start dinsdag 27/09/2022
 • WEBINAR 2: start donderdag 29/09/2022
2020-182-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Stijn Lamote is fiscaal advocaat in vennootschaps-en vermogensrecht en sedert 2002 verbonden aan de balie te Kortrijk. Zijn insteek als fiscaal jurist, bestaat in het kaderen van de wijzigingen en wat de concrete gevolgen zijn voor uw klant... of hoe pakt u het praktisch aan in uw klantendossiers?

2020-182-1-OmschrijvingDocent-2.jpg

Filip Vandenberghe is adviseur bij de FOD Financiën. Hij heeft jarenlang ervaring in taxatie in de personen-en vennootschapsbelasting.