De fiscale actualiteit in de praktijk


Fiscaal kort op de bal… Op locatie (standaard) of via interactieve webinar (corona-modus)
#200182
Club | Fiscaliteit

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na de opleiding bent u op de hoogte van de fiscale actualiteit en kunt u kort op de bal spelen en de wetswijzigingen vertalen naar uw eigen praktijk.  

Introductie

De wereld wijzigt snel, ook de fiscaliteit ondergaat onmiddellijk de gevolgen van politieke beslissingen en gewijzigde economische situaties. Daardoor moet de fiscale actualiteit nog korter worden opgevolgd. Wat vandaag nog een zekerheid is, is morgen verdwenen. Probeer dan maar om het juiste advies te geven aan uw klant. Precies daar bent u als boekhouder of als financieel verantwoordelijke naar op zoek en dit is precies ook de ambitie van deze formule. Een dynamisch invulling geven van hetgeen u boeit en wat voor uw praktijk en de medewerkers een meerwaarde betekent.

Omschrijving

Om daarop beter in te spelen, schakelen we binnen SBM een versnelling hoger. Vanuit verschillende invalshoeken wordt u geconfronteerd met tegelijkertijd de wetgeving, de circulaires, de omzendbrieven, de parlementaire vragen, de rulings maar ook met een bespreking van de belangrijkste fiscale artikels die zijn verschenen. De relevante wijzigingen worden gestructureerd en overzichtelijk voorgesteld. Op die manier bekomt u een nog vollediger beeld van hetgeen op fiscaal gebied leeft. De docent volgt samen met u, deze actualiteit en zal door middel van een allround aanpak per sessie de wijzigingen zo aanschouwelijk en praktisch mogelijk vertalen naar de praktijk van elke dag.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze fiscale actua richten zich tot boekhouders en fiscalisten van zowel kantoren als bedrijven. Fiscale juristen en financieel verantwoordelijken kunnen deze actualiteitssessies ook vertalen naar hun dagelijkse praktijk. Revisoren behoren ook tot de doelgroep. De sessies zijn erkend door het ITAA als bijscholing.

Voorkennis

Boekhoudkundige en fiscale basis kennis zijn vereist.

Bijkomende info

Extra voordelen voor u:

U kan als lid bovendien GRATIS de sessies bijwonen van het FISCAAL PANEL (waarde 395€) (klik hier). Het panel bestaat uit fiscalisten-specialisten. De meer complexe problematieken van de fiscale actualiteit worden met een doorgedreven analyse en vanuit verschillende invalshoeken verduidelijkt. Zij gaan met u, als practitioner, de confrontatie aan om klaarheid te scheppen in de behandeling. De fiscale panels worden twee maal per jaar georganiseerd in Brugge, Kortrijk en Gent. Zeker niet te missen als lid.

Ook de FISCALE RECHTSPRAAK blijft een aandachtspunt maar krijgt een eigen insteek onder de vorm van een afzonderlijke module. (waarde 295€) (klik hier). Ze vormt een aanvulling op de fiscale actualiteit en wordt twee maal per jaar georganiseerd in Brugge, Kortrijk en Gent. Uw docent, Frank Vanbiervliet, is advocaat-vennoot Laga advocaten.

Deze sessies zijn gratis voor de leden van de fiscale actualiteit in de praktijk.

Bent u ingeschreven in Oostende dan volgt u de fiscale rechtspraak en de fiscale panels in Brugge. Indien u de fiscale actua volgt in Roeselaren en Ieper, volgt u deze sessies in Kortrijk.

Uw voordelen:

 • Permanente vorming ITAA
 • Klassikaal en via zoom voor de sessies die doorgaan in Brugge
 • Uitgebreide syllabi via ons platform
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
 • Een dubbele invalshoek vanuit zowel de privésector als de administratie
 • De flexibiliteit van onze docenten die snel inspelen op de actualiteit
 • Flexibiliteit qua locaties (tijdens de sessies kan u switchen tussen Brugge, Gent, Ieper, Kortrijk, Oostende en Roeselare)
 • Reeds jaren meer dan 500 tevreden deelnemers in West-Vlaanderen
 • Alle sessies in Brugge zijn eveneens te volgen via life webinar

Methodologie

Op locatie (standaard) of via interactieve webinar (corona-modus)

Programma

Fiscale actualiteit met telkens 360 graden benadering: wetgeving, circulaires, rulings, parlementaire vragen, interessante fiscale artikels, enz.

Het gaat om 6 sessies actua op jaarbasis van telkens 3 uur op 6 verschillende campussen:

 • te volgen in Brugge, Kortrijk, Roeselare, Oostende, Gent en Ieper
 • centrale, polyvalente invalshoek zodat de actualiteit nog korter kan gevolgd worden
 • aanwezigheid van een coördinator die het aanspreekpunt is en helpt vorm te geven aan de sessies op basis van nauw contact met de deelnemers

Bijkomend worden u 2 sessies per jaar rond de fiscale rechtspraktijk (klik hier)en 2 sessies van het fiscale panel (klik hier) gratis aangeboden.

Op locatie (standaard) of via interactieve webinar (corona-modus)

Prijsinfo

6 sessies fiscale actua + gratis 2 sessies fiscaal panel + gratis 2 sessies fiscale rechtspraak:  € 675 (excl. 21% BTW): totaal 10 sessies

Goed om te weten:

Schrijft u zich, samen met de fiscale actua ook in voor de BTW-club , dan kan dit aan een voordeeltarief van €890 € (excl. BTW).

U kan hier klikken voor de data en locaties van de BTW-club.

Overzicht startdata

U kan de 'Fiscale actualiteit in de praktijk' op diverse locaties volgen:

 • LIVE WEBINAR: start maandag 21/09/2020
 • BRUGGE: start maandag 21/09/2020
 • ROESELARE: start dinsdag 22/09/2020
 • OOSTENDE: start woensdag 23/09/2020
 • IEPER: start donderdag 24/09/2020
 • KORTRIJK: start maandag 28/09/2020
 • GENT: start dinsdag 29/09/2020
2020-182-1-OmschrijvingDocent-2.jpg

Filip Vandenberghe, inspecteur-diensthoofd Administratie van de Algemene Fiscaliteit (AAF), FOD Financiën Kortrijk

Frank Maertens, inspecteur-diensthoofd Administratie van de Algemene Fiscaliteit (AAF), FOD Financiën