Najaar 2024

Hands-on ventilatievoorontwerp

Pragmatische aanpak met toepassing van alle nodige aspecten om stap voor stap een goed ventilatievoorontwerp te maken
  • KMO-portefeuille

Introductie

In 2022 moet een erkende verslaggever 6 uur permanente vorming over vrij te kiezen onderwerpen volgen: deze opleiding komt in aanmerking voor 6 uren permanente vorming.

Een ventilatievoorontwerp opmaken voor aanvang van de bouwwerken helpt om een ventilatie-installatie te kunnen uitvoeren die aan alle eisen voldoet. Nog teveel voorontwerpen voldoen niet aan deze doelstelling.

NIEUW: volg de opleiding hands-on ventilatievoorontwerp digitaal via webinar!

Omschrijving

In de opleding wordt stap voor stap op basis van een plan van een voorbeeldwoning een ventilatievoorontwerp systeem C en D opgemaakt met aandacht voor debieten, balans, uitvoerbaarheid, gering drukverlies, akoestiek, laag energieverbruik, beschikbare plaats en mogelijkheid voor later onderhoud. In het kader van ventilatie-eisen van de epb-regelgeving en de STS ventilatie wordt het voorontwerp getekend en berekend. De tekening is schetsmatig. Er wordt geen digitale tekening gemaakt.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die ventilatievoorontwerpen opmaakt of wil opmaken: architect, epb- verslaggever, installateur, ventilatieverslaggever ontwerp, …

Voorkennis

Er is geen vereiste voorkennis nodig. Voor het opmaken van de tekening brengt u een potlood, een grote gom, een blauwe, rode en groene balpen mee naar de opleiding.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Volgende aspecten maken deel uit van het voorontwerp: oppervlakte lokalen, debieten, balans voor toevoer en afvoer, plaats van toevoerventielen of regelbare toevoeropeningen, doorstroomopeningen, plaats van afvoerventielen, ligging en diameters van luchtkanalen, isolatie en positionering van toevoer en afvoer, plaats van ventilatie-unit, vraagsturing in functie van epb-eisen, geluidsdempers, aansluiting aan de riolering, legende.

Bijkomende info

Voor het opmaken van de tekening brengt u een potlood, een grote gom, een blauwe, rode en groene balpen mee naar de opleiding.

Getuigschrift

SBM registreert jouw deelname in de Energieprestatiedatabank van het Vlaams Energieagentschap.

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

Foto Bart Hungenaert

Bart Hungenaert

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag