Eigenaarschap ontwikkelen bij medewerkers en teams (webinar)

#200508
Webinar | Algemeen beleid en organisatie

Omschrijving

Bedrijven met ambitie willen met enthousiaste en bevlogen medewerkers iets moois neerzetten. Daarom is het cruciaal om tevreden en gemotiveerde medewerkers te hebben die wendbaar en flexibel zijn. Medewerkers die positieve energie en zelfvertrouwen uitstralen, die verantwoordelijkheid in hun werk laten zien, zelfstandig kunnen werken, zichzelf sturen en hierdoor net dat beetje extra geven.

Kortom: medewerkers die eigenaarschap tonen! Het stimuleren van eigenaarschap vereist echter een nieuwe aanpak van u, als leidinggevende. Zijn uw medewerkers oplossingsgericht? Zelfsturend? Worden zij gestimuleerd in hun werk? En bovenal: wat is uw rol hierbij als leidinggevende?

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Leidinggevenden, projectmanagers en -medewerkers

Methodologie

Dit live webinar geeft u de kans om naast de inzichten van de expert, ook uw eigen vragen te stellen of opmerkingen te geven.

Programma

In deze webinar verneemt u hoe u als leidinggevende eigenaarschap opneemt, stimuleert en uw mensen aanzet om hun verantwoordelijkheid te nemen. Aan de hand van het ABC (autonomie, binding en competentie) van een motiverende werkomgeving verneemt u hoe u het beste uit uw team en uit uzelf haalt, de bouwstenen van eigenaarschap, hoe u medewerkers én teams aanzet tot eigenaarschap.

Stijn Van Peteghem (lic. Bedrijfspsychologie) heeft een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en in het opleiden en coachen van bedrijven, groepen en individuele medewerkers op het gebied van communicatie, leiderschap, faciliteren van teams en diverse HR-processen. Hij is gepassioneerd door de mens en zijn werkomgeving en hoe deze op elkaar afgestemd kunnen worden.

Hij volgde diverse specialisatieopleidingen in verschillende domeinen en is geaccrediteerd voor de analyse van de Belbin-teamrollen (Belbin Institute), is gecertificeerd MBTI-facilitator bij Oxford Psychologists Press en volgde de opleiding professionele coach bij Het Ontwikkelingsinistituut. Kenmerkend voor hem is zijn pragmatische aanpak gericht op de concrete problematiek van bedrijf, groep of deelnemer.