Veiligheid

Op zoek naar een carrière waar veiligheid voorop staat? Bent u klaar om uitdagingen aan te gaan en anderen te beschermen? Wilt u leren hoe u risico's minimaliseert en incidenten voorkomt? Dan zijn onze veiligheidsopleidingen perfect voor u!

De opleidingen Veiligheid zijn bestemd voor een breed scala aan doelgroepen. Allereerst, iedereen die preventieadviseur wil worden kan profiteren van deze opleidingen. Daarnaast zijn er ook preventieadviseurs die hun kennis up-to-date kunnen houden door middel van bijscholingen en de Club Preventieadviseurs. Bovendien zijn deze opleidingen ook geschikt voor bedrijven die hun medewerkers willen leren werken met kleine blusmiddelen en de juiste aanpak van evacuatie. Ten slotte, zowel uitvoerende als leidinggevende werknemers in VCA-gecertificeerde bedrijven kunnen bij ons terecht. Wij bieden de vereiste opleiding en examinering aan voor VCA-basis en VOL-VCA attesten, met een geldigheid van 10 jaar.

In de kijker

Preventieadviseur niveau 2

Word de waakhond van het veiligheids- en preventiebeleid van uw bedrijf! Als preventieadviseur niveau 2 fungeert u als raadgever en coördinator m.b.t het welzijnsbeleid. U bent een waardige gesprekspartner van de werkgever, het management, de werknemers en hun afgevaardigden, de verzekeringsmaatschappijen, de overheidsdiensten en alle ondersteunende externe diensten.     

SBM-Subdomeinen_479x479-Veiligheid.jpg

ONZE TROEVEN

Ruim aanbod

Geniet van een ruim aanbod van veiligheidsopleidingen en -bijscholingen. Zo blijft u volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Of u nu kiest voor een training uit het open aanbod of een bedrijfsopleiding op maat, SBM staat voor u klaar.

Ondersteuning van veiligheidsspecialisten

Laat u ondersteunen en begeleiden door een breed netwerk van veiligheidsspecialisten. Onze docenten komen rechtstreeks uit het werkveld, en delen met veel plezier hun ervaring en expertise.

Praktijkgerichte aanpak

Profiteer van onze praktijkgerichte aanpak. We besteden maximale aandacht aan de praktijk en werken uitsluitend met realistische cases.

State-of-the-art apparatuur

SBM werkt met state-of-the-art apparatuur voor de meest optimale leerervaring. Voor de brandbestrijding- en evacuatieoefeningen beschikken we bijvoorbeeld over digitale blusunits.

Binnenkort binnen dit leerdomein

Opleidingen Veiligheid

BA5 - Vakbekwamen

Werken met elektriciteit vraagt bijzondere aandacht! Leer de gevaren, de werking en de problemen kennen.
 • icon 20/11/2023
 • icon Diverse locaties
 • icon 4 sessie(s)
 • icon Vanaf 570,00 excl. BTW
 • KMO-portefeuille
 • Opleidingscheques
icon chevron right

Preventieadviseur niveau 3 i.s.m. Prebes

Een dynamisch welzijns- en veiligheidsbeleid is van onschatbare waarde in een bedrijf of instelling!
 • icon 23/11/2023
 • icon Diverse locaties
 • icon 15 sessie(s)
 • icon 1130,00 excl. BTW
 • KMO-portefeuille
 • Opleidingscheques
icon chevron right

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over een opleiding?
Of denkt u eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren? 
Contacteer onze projectcoördinator 
Marcia Vansever