Taaltraining en -coaching voor medewerkers in bedrijven en organisaties

Durven spreken in een professionele context

In een SBM taaltraining of -coaching leert u een taal effectief te gebruiken in een professionele context. Luisteren, begrijpen en (durven) spreken staan centraal in elke taaltraining. U ontwikkelt uw taalvaardigheid én u krijgt inzicht in typische verbale en non-verbale communicatiebehoeften en -problemen in meertalige en multiculturele professionele contexten.
U komt terecht in een groep met een beperkt aantal gelijkgestemde cursisten, zodat u van onze ervaren taalcoaches ruim voldoende aandacht krijgt. De SBM taalcoaches onderwerpen u niet aan testen (tenzij u daar zelf om vraagt) en zijn ervaren in het wegnemen van de eventuele drempel om te durven spreken.

Contrastieve benadering

De taaltrainingen en -coaching van SBM worden gekenmerkt door de contrastieve benadering vanuit uw eigen brontaal en -cultuur een andere doeltaal en -cultuur leren. Deze aanpak vereenvoudigt het leren en geeft sneller resultaat.
Naast de offline taaltrainingen en -coaching biedt SBM online leermodules van een uitzonderlijke kwalteit aan . De e-modules zijn zowel geschikt voor volledige zelfstudie als voor gecombineerd leren (blended learning), dus met een vorm van begeleiding.

Open kalendertraining

Volg een open training in een kleine groep in één van onze campussen. 

Open kalendertraining

Taaltraining en -coaching op maat (individueel of in groep)

Start een opleiding à la carte! SBM is expert in ‘in company’ training & coaching

Neem contact op met Vanessa Aneca op 050 40 30 91 of mail naar Vanessa Aneca.

Gecombineerd leren (blended learning)

NIEUW

SBM biedt online leermodules van een uitzonderlijke kwaliteit aan. De toptechnologische e-modules zijn zowel geschikt voor volledige zelfstudie als voor gecombineerd leren (blended learning), dus met een vorm van begeleiding. Beschikbare modules:

  • Voor volledige beginners: het verwerven van communicatieve vaardigheid in vreemde talen in algemene contexten (niveaus A1-A2). Leer een taal en begrijp de cultuur.
  • Voor wie geen of nauwelijks voorkennis heeft: dagelijks voorkomende ‘zakelijke’ situaties (niveaus A2-B1). Leer de frequentste communicatieve situaties en de woorden & structuren die men het meest ontmoet.
  • Voor wie communicatieve vaardigheid in een andere taal in een bedrijfscontext wil verwerven (niveau (B1)-B2-(C1)). Leer een taal en begrijp de buitenlandse cultuur van zakendoen. Leer onderhandelen.

Kenmerken van de online leermodules: contrastieve benadering, stemopname, autocorrectie, aandacht voor culturele verschillen, flexibiliteit, een duidelijke en modulaire opbouw. De tracking en dashboards laten de taalcoach toe de sterke en zwakke punten van de cursisten op te volgen, laten de cursist toe zich te vergelijken met collega's, laten de werkgever toe om toe te zien op de inzet van zijn medewerk(s).

 

Screen uw taalniveau en kies de training die bij u past

Kan ik mijn huidig taalniveau zelf beoordelen? 

Ja, dat kunt u. Onze taaltrainingen zijn afgestemd op het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen. U kunt dus gebruik maken van het beschrijvingsschema voor zelfbeoordeling (CEFR). 

CEFR

Bekijk Referentiekader voor Talen (CEFR)”

Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR): ©Raad van Europa

Kan ik mijn huidig taalniveau door een taalcoach laten evalueren?

Ja, dat kunt u. Onze taalcoaches nemen graag even de tijd voor een gezellige en ongedwongen babbel, GEEN TEST! U kunt daarvoor langskomen op één van de gratis screenings die SBM op een aantal campussen organiseert (data: bekijk ons overzichtof e-mail Yoica Stoffyn). 

Lukt het u niet u daarvoor vrij te maken of te verplaatsen? Geen probleem, neem contact met ons op en we regelen een gratis online screening voor u. 

 

Taaltrainingen (open kalenderaanbod)

Taaltraining- en coaching op maat (individueel of in groep)

Uw behoefte

  • U wilt in een professionele context een nieuwe taal leren of u wilt basis- of een specifieke taalvaardigheden verbeteren? 
  • U zoekt een taaltraining voor een groep van medewerkers (op maat van elk individu!) of personal coaching?

Onze aanpak

We brengen uw behoeften in kaart en werken vervolgens een training of coaching op maat voor u uit. We selecteren een SBM taalcoach die past bij uw bedrijf of organisatie en bij de opdracht. 

Van receptief naar productief. Van kennen naar kunnen. SBM kiest voor de juiste didactiek en de juiste methodiek. We kunnen daarbij beroep doen op technologie van uitzonderlijke kwaliteit.  

De taaltrainingen en –coaching van SBM worden gekenmerkt door de contrastieve benadering: vanuit uw eigen brontaal en -cultuur een andere doeltaal en -cultuur leren. 

Deze aanpak vereenvoudigt het leren en geeft sneller resultaat!

 

Taalbaden

Dompel u een weekje onder in de Franse of in de Engelse taal. Een taalbad is een intensieve en effectieve methode om uw taalvaardigheid aan te scherpen. U leert er niet enkel communiceren in het Frans of in het Engels spreken, maar ook denken!

Conversatieclubs

Alleen door frequent te oefenen, kan u uw communicatieve taalvaardigheid aanscherpen. Dialogeren in een andere taal over actuele onderwerpen is meer dan alleen maar uw kennis van de taal bijschaven. U krijgt tevens inzicht in typische verbale en non-verbale communicatiebehoeften en –problemen in meertalige en multiculturele professionele contexten. In onze conversatieclubs zit u bovendien aan tafel met mensen die vaak deel van uw netwerk worden.

Venez savourer notre formule table ronde & petit-déjeuner. Voor de conversatieclub Frans zijn we te gast op een toplocatie! VIVA SARA in Kortrijk verwelkomt u in een aangenaam kader met een heerlijk gevarieerd ontbijt. We koppelen het aangename aan het nuttige en u start uw weekend met een aangename en leerrijke conversatie.

Viva Sara