Taaltraining en -coaching voor medewerkers in bedrijven en organisaties

Durf spreken in een ander taal. In alle werkomstandigheden.

Begrijpen en begrepen worden. Zonder angst om fouten te maken. In alledaagse communicatie en in situaties waar specifiek en zelfs gespecialiseerd jargon nodig is. Onder collega’s. Met klanten en distributeurs. Met leveranciers en andere stakeholders. U wordt door onze ervaren taaltrainers gecoacht:

 • In kleine groepen of individueel. U krijgt de nodige aandacht en boekt zichtbare vooruitgang op korte tijd. Uw inspanningen renderen!
 • In een aangename, ongedwongen sfeer. Met gemotiveerde en gelijkgestemde medecursisten. En gepassioneerde, toegewijde taalcoaches. Uw zelfvertrouwen groeit zienderogen!
 • Met beproefde leermethodes, innovatieve formats of toptechnologische e-modules. Een effectieve aanpak afgestemd op de manier van leren die u verkiest. Uw motivatie maakt het verschil!

Traditioneel leren

Training en begeleiding tijdens offline contactmomenten met de taalcoach.

 • Open Classes. De talen, de data en alle andere informatie van onze taaltrainingen vindt u op deze pagina.
 • Bedrijfsinterne taaltraining op maat. Bel/mail Vanessa Aneca (078 35 36 38)

Maak kennis met begeleid zelfstandig leren

Gecombineerd leren (blended learning) NIEUW !!!

SBM biedt online leermodules van een uitzonderlijke kwaliteit aan. De toptechnologische e-modules zijn zowel geschikt voor volledige zelfstudie als voor gecombineerd leren (blended learning), dus met een vorm van begeleiding. Beschikbare modules:

 • Voor volledige beginners: het verwerven van communicatieve vaardigheid in vreemde talen in algemene contexten (niveaus A1-A2). Leer een taal en begrijp de cultuur.
 • Voor wie geen of nauwelijks voorkennis heeft: dagelijks voorkomende ‘zakelijke’ situaties (niveaus A2-B1). Leer de frequentste communicatieve situaties en de woorden & structuren die men het meest ontmoet.
 • Voor wie communicatieve vaardigheid in een andere taal in een bedrijfscontext wil verwerven (niveau (B1)-B2-(C1)). Leer een taal en begrijp de buitenlandse cultuur van zakendoen. Leer onderhandelen.

Kenmerken van de online leermodules: contrastieve benadering, stemopname, autocorrectie, aandacht voor culturele verschillen, flexibiliteit, een duidelijke en modulaire opbouw.
De tracking en dashboards laten de taalcoach toe de sterke en zwakke punten van de cursisten op te volgen, laten de cursist toe zich te vergelijken met collega's, laten de werkgever toe om toe te zien op de inzet van zijn medewerk(s).

Hoe leert u een taal Hoe leert u een taal in de gecombineerde aanpak

Een nieuwe taal leren? Een opfrissing van uw huidige taalkennis of naar een hoger taalniveau? Het blijven onderhouden van uw taalskills of een intensieve deepdive?

U komt voor uw talenkennis bij SBM voor de courant gebruikte talen. Maar ook voor minder frequente talen. Taalvaardigheden gekoppeld aan interculturele skills. Op maat van uw bedrijf, uw activiteiten, uw medewerkers. Bedrijfsintern of in open classes. En nee, wij houden ook niet van taaltesten . Een korte screening van uw huidig taalniveau voordat u uw keuze maakt, bevelen wij u wel aan. Gratis en vrijblijvend!
Contacteer Yoica Stoffyn op 078 35 36 38.

Beschrijvingsschema voor zelfbeoordeling (CEFR)

CEFR

Deze – en vele andere – organisaties vertrouwen de taalbegeleiding van hun medewerkers aan SBM toe:

Cerelia
Club Brugge
Cornelis uitvaartzorg
CWGC
Deltalight
Forum jobs
Jongerenbegeleiding Informant
Joriside
Picanol Group
Visit Mechelen
Mitsubishi Electric
TransWest
UZ Gent

Taalbaden

Dompel u een weekje onder in de Franse of in de Engelse taal. Een taalbad is een intensieve en effectieve methode om uw taalvaardigheid aan te scherpen. U leert er niet enkel communiceren in het Frans of in het Engels spreken, maar ook denken!

Een energieke boost van skills en zelfvertrouwen

“Het taalbad Frans was voor mij de ideale gelegenheid om intensief in het Frans te communiceren. En tegelijkertijd mijn theoretische kennis en woordenschat wat op te frissen. In mijn huidige werksituatie durf ik mij soms iets minder snel te uiten in de Franse taal. Uit angst om fouten te maken. Ik merkte na het volgen van deze intensieve taaltraining dat ik nu weer sneller durf te spreken. En meer aandacht heb voor mijn uitspraak. Bovendien waren het leuke, aangename sessies met een zeer deskundige taalcoach. We konden zelf ook suggesties aanbrengen. Een echte aanrader!”
Astrid Himpens, Financieel-administratief projectmedewerker POM West-Vlaanderen.

Sarah ZollmarschSarah Zollmarsch , taalcoach Duits, is geboren en getogen in Köln. Ze werkte ondermeer als communications manager voor Bayer AG. De sympathieke Sarah woont sinds 2014 in Vlaanderen en werkt er als taalcoach, vertaalster en copywriter.

 • Bedrijfsintern taalbad op maat.
  Bel/mail Vanessa Aneca (078 35 36 38)

Conversatieclubs

Alleen door frequent te oefenen, kan u uw communicatieve taalvaardigheid aanscherpen. Dialogeren in een andere taal over actuele onderwerpen is meer dan alleen maar uw kennis van de taal bijschaven. U krijgt tevens inzicht in typische verbale en non-verbale communicatiebehoeften en –problemen in meertalige en multiculturele professionele contexten. In onze conversatieclubs zit u bovendien aan tafel met mensen die vaak deel van uw netwerk worden.

 • Bedrijfsinterne conversatieclub op maat.
  Bel/mail Vanessa Aneca (078 35 36 38)

Voor de conversatieclubs kiezen we steeds voor een bijzondere locatie! U wordt verwelkomd in een aangenaam kader met een heerlijk gevarieerd ontbijt. We koppelen het aangename aan een leerrijke conversatie. Met thema’s van uw keuze. Een gesmaakte formule!

Alexandre DespierreAlexander Despierre is vertrouwd met het coachen van de Franse taal in kleine en grote organisaties en bedrijven. Club Brugge en Mitsubishi zijn maar een paar klanten bij wie de stijlvolle en goedlachse Alexander coach aan huis is.