Horeca Vlaanderen

Horeca Vlaanderen is de vorming- sector- en opleidingsorganisatie van en voor de horeca voor werknemers in de horecasector onder pc 302.  

De opleidingen van Horeca Vorming zijn gratis voor werknemers PC 302 en voor werkzoekenden die het laatste jaar in de horecasector gewerkt hebben. Werkgevers kunnen deelnemen aan een opleiding als ze ook één van hun werknemers inschrijven in een opleiding van Horeca Vorming.  

Open opleidingsaanbod

Horeca Vorming heeft een ruim aanbod van zeer korte en praktijkgerichte opleidingen en workshops, terug te vinden op: http://www.fanvanhoreca.be/opleidingen/onderwijstype/werknemers.  

Bedrijven (PC 302) met minder dan 50 werknemers kunnen een interne opleiding  - gekozen uit het open opleidingsaanbod, - organiseren voor hun personeel, als de groep werknemers voldoende groot is. 

Kleine bedrijven kunnen, bijv. op gemeentelijk niveau, een cluster vormen en samen een opleiding uit het open aanbod organiseren.

Bedrijven met meer dan 50 werknemers kunnen een financiële ondersteuning krijgen voor opleidingen die ze zelf organiseren voor hun personeelsleden.  Ze moeten een opleidingsplan opmaken om in aanmerking te komen.

Horeca Vlaanderen  Sectorfondsen