Accountancy

Bent u gefascineerd door cijfers en financiën? Wilt u uw boekhoudkundige vaardigheden inzetten om bedrijven te adviseren en te begeleiden richting financieel succes? Met onze accountancy-opleidingen tilt u uw skills en kennis naar een hoger niveau! 

Bent u een accountant, fiscalist, bedrijfsrevisor, of een (startende) medewerker in een boekhoudafdeling of -kantoor? Dan verwachten uw klanten of leidinggevenden vast dat u veelzijdig bent, zich snel kunt aanpassen, en digitaal bedreven bent. Wilt u deze vaardigheden aanscherpen?
 

Of misschien wenst u uw kennis op gebied van boekhouden, IFRS en consolidatie te verruimen? U vindt vast uw gading tussen ons aanbod accountancy-opleidingen. Deze zijn ontworpen voor finance professionals met groeiplannen, zoals u.
 

De boekhoudopleidingen zijn ook zeer geschikt voor wie zich wil voorbereiden op fiscale controles, of wie meer inzicht wil krijgen in de financiële bedrijfssituatie.

 

Foto Raf Sels
Quote Image

De medewerkers moeten evolueren van klassieke boekhouder tot een vertrouwenspersoon die ook advies geeft.

Raf Sels - Door de informatisering en de digitalisering ondergaat de sector momenteel een metamorfose.

Lees hun verhaal
Foto Raf Sels

In de kijker

Basisopleiding Dubbel boekhouden

Onze basisopleiding ‘Dubbel boekhouden’ biedt u de kans om correcte boekhoudkundige termen op de juiste manier te plaatsen in de journaalposten. Hierdoor krijgt u inzicht in de diverse cyclussen van het dubbel boekhouden, zoals de aankoopcyclus, verkoopcyclus, innings- en betalingscyclus, en de personeelscyclus. Met deze opleiding wordt u beter voorbereid op fiscale controles en krijgt u als bedrijfsleider een schat aan informatie, die u in staat stelt om uw onderneming niet alleen financieel, maar ook strategisch beter te sturen.

Onze troeven

Praktijk dankzij topdocenten 

Al sinds de begindagen zet SBM in op praktische opleidingen. Zo selecteren we onze lesgevers met zorg. Allereerst kiezen we experten met ruime ervaring in hun vak, én die nog actief aan de slag zijn. Die brengen erg nuttige praktijkvoorbeelden mee. Daarnaast verkiezen we professionals die al één en ander bewezen hebben als (gast)docent. 

Focus op live training 

Waar andere bijscholingscentra maximaal inzetten op online training, zijn we bij SBM overtuigd van het sociale aspect van vorming. Niets verbindt mensen meer dan samen ploeteren over een complex probleem. U bouwt een netwerk op met duurzame contacten. Bovendien is het bewezen: u onthoudt meer van een face-to-face opleiding. 

Diversiteit troef 

Natuurlijk zijn we niet wereldvreemd: ook SBM biedt (on-demand) webinars en e-learnings aan. Verder werken we met flexibele lesroosters. Zo heeft u bij heel wat opleidingen de keuze tussen een avond- of dagtraining. Handig voor uw drukke schema. Tot slot een -belangrijk!- extraatje: ál onze opleidingen zijn geaccrediteerd bij het ITAA, IBR, FSMA of BIV.  

Uw toekomst begint hier. Kies voor groei. Kies voor succes.  

Afsluiten boekjaar

In 4 sessies leert u hoe u het boekjaar deskundig kunt afsluiten en uw jaarrekening fiscaal kunt optimaliseren.
 • icon Vanaf 19/02/2024
 • icon Diverse locaties
 • icon 4 sessie(s)
 • icon 1110,00 excl. BTW
 • KMO-portefeuille
icon chevron right

Consolidatie

Verbeter uw consolidatiekennis! Leer de juiste technieken voor het opstellen geconsolideerde jaarrekening.
 • icon Vanaf 07/03/2024
 • icon Kortrijk
 • icon 4 sessie(s)
 • icon 1305,00 excl. BTW
icon chevron right

Dubbel boekhouden - Basis

Dubbel boekhouden onder de knie! Leer de basistechnieken en krijg inzicht in begrippen en bewerkingen.
 • icon Vanaf 17/04/2024
 • icon Kortrijk
 • icon 10 sessie(s)
 • icon 1100,00 excl. BTW
 • KMO-portefeuille
icon chevron right

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over een opleiding?
Of denkt u eraan om die op maat en op locatie te laten organiseren? 
Contacteer onze collega
Els Vanacker