Najaar 2024

Neuzen in verbanddozen

60 minuten webinar: wat moet er in een EHBO-verbanddoos of EHBO-koffer zitten?

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van dit webinar weet u precies hoe u de inhoud moet bepalen van de verbanddoos. Aan de hand van tips & tricks en live demonstraties worden bepaalde eenvoudige handelingen opnieuw opgefrist.

Omschrijving

Titel 5 betreffende de eerste hulp van boek I van de Codex over het Welzijn op het Werk geeft een kader voor de organisatie van de eerste hulp in de onderneming. Een heel kort stukje hierin gaat over de inhoud van verbanddozen.

In tegenstelling tot vroeger is er geen vaste inhoud van verbanddozen meer verplicht in België, maar wat moet er dan inzitten?

In dit webinar gaan we dan ook echt 'neuzen in onze verbanddozen'. We kijken wat er in steekt en wat we er mee kunnen doen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

In eerste instantie is dit webinar bedoeld voor mensen die verantwoordelijk zijn voor de organisatie en de voorzieningen op het vlak van EHBO in hun organisatie. Daarnaast is dit interactieve webinar geschikt voor iedereen die EHBO moet kunnen verlenen op de werkvloer.

Methodologie

Nadat we bepaald hebben wat er best in een verbanddoos steekt gaan we aan de slag met de inhoud waarbij we het verzorgingsmateriaal stuk voor stuk bespreken en kijken wat we er mee kunnen aanvangen.

Aan de hand van korte demonstraties worden eenvoudige handelingen zoals het leggen van verbanden, brandwonden aan de hand inpakken met een driehoeksverband en het gebruik van een nooddeken opgefrist.

Een live interactie is mogelijk met de spreker. U kunt in real time vragen stellen via chat. De bestanden die tijdens dit webinar worden gebruikt kunt u downloaden.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • Wat steekt er in onze verbanddoos en wat zou er eigenlijk moeten insteken, hoe en door wie wordt dit bepaald?
  • Hoeveel EHBO verbanddozen heb ik nodig en waar moet ik die voorzien?
  • Waarom is EHBO-registratie nu meer dan ooit belangrijk?
  • Interactieve bespreking betreffende de inhoud van de  verbanddoos en live demonstraties van eenvoudige handelingen.

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

Foto Marcia Vansever

Marcia Vansever

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag