Taalbad Frans spreken op het werk - Intermediair


Dompel u zes uur per dag, 1 week lang, onder in de Franse taal!
#140309
Opleiding | Taal

Introductie

Dompel u zes uur per dag, 1 week lang, onder in de Franse taal!

Omschrijving

U leert er meer dan de taal

Dompel u een weekje onder in de Franse taal. Een taalbad is een intensieve en effectieve methode om uw taalvaardigheid aan te scherpen. U leert er niet enkel communiceren in het Frans, maar ook denken!

Over onze taaltrainingen

Onze taaltrainingen leren u een taal effectief te gebruiken in een professionele context. Luisteren, begrijpen en spreken staan centraal in de training. U ontwikkelt uw taalvaardigheid én u krijgt evengoed meer inzicht in typische gewoontes, gebruiken, mentaliteit... van de landen waar de betreffende taal wordt gesproken.

U komt terecht in een groep met een beperkt aantal gelijkgestemde cursisten, zodat onze ervaren taalcoaches u ruim voldoende aandacht kunnen geven. Goed om weten: onze taalcoaches onderwerpen u niet aan testen (tenzij u daar zelf op aandringt) en zijn ervaren in het wegnemen van de eventuele drempel om te durven spreken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

"Ik kom op het werk zeer frequent in contact met mensen die Frans praten en ik wil als onafhankelijke gebruiker van de Franse taal met hen kunnen communiceren. Ik ben in de eerste plaats op zoek naar een training om mijn mondelinge communicatievaardigheden te trainen en in het Frans te leren denken en redeneren. Ik wil mijn Franstalige contacten vlot begrijpen, ik wil door hen gemakkelijk begrepen worden en ik wil de drempel om Frans te durven spreken volledig wegnemen."

Voorkennis

Welk taalniveau heb ik nodig om deze opleiding te kunnen meevolgen?

"Ik heb taalniveau A2 conform het Europees referentiekader*. Dat betekent dat ik zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen kan begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld werk, persoonsgegevens, familie, winkelen en plaatselijke geografie). Ik kan communiceren over simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Ik kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van mijn eigen achtergrond, mijn onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven."

 

Kan ik mijn huidig taalniveau door een taalcoach laten evalueren?

 

Ja, dat kan u zeker, onze taalcoaches nemen graag even de tijd voor een gezellige en ongedwongen babbel. Dit is geen test.

Neem contact met ons op en we regelen een gesprekje voor u. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Sommige evaluaties hebben een vastgestelde datum op meerdere campussen, andere evaluaties gebeuren telefonisch.

Uw contactpersoon hiervoor, Yoica Stoffyn zal u graag verder helpen. Yoica is telefonisch te bereiken via 078/353.653 of via e-mail yoica.stoffyn@sbm.be.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

"Ik kan de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardgesprekken en -teksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op mijn werk en in mijn vrije tijd. Ik kan me behelpen in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar de betreffende taal wordt gesproken. Ik kan een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn. Ik kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen."

taalbad-frans-1-traject_2014-309.jpg

Programma

We werken in kleine groepen van gemotiveerde deelnemers. Iedereen komt ruim aan bod in discussies, debatten en/of rollenspelen. Zes uur per dag wordt u ondergedompeld in het Frans.

Zoals voor al onze taaltrainingen ligt de nadruk op het spreken van de taal. Tijdens de eerste sessie worden onderwerpen van algemene en/of professionele aard door de coach aangeboden. De deelnemers bepalen welke onderwerpen ze wensen te behandelen. Het programma wordt geconcipieerd rond de gekozen onderwerpen.

Mogelijke topics zijn:

 • Présentations personnelles et professionnelles
 • L'accueil physique
 • Le français de la vie quotidiennne
 • Révision de la formation et de l'emploi des temps fréquemment utilisés
 • Notre entreprise: Vocabulaire + expressions typiques / Présentations
 • Le téléphone: Expressions typiques
 • Entretiens téléphoniques: exercices + jeux de rôles
 • La communication par e-mail
 • La transaction commerciale
 • Les connecteurs et les mots de liaison
 • Comment exprimer son point de vue pesonnel / ses émotions / ...
 • Entretiens de vente
 • Présentation de quelques sites Internet intéressants
 • Thèmes de discussion
 • Actualité
 • ...

Kies eerst een locatie/tijdstip om deze gegevens te kunnen zien

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 24/02/2020 09:00 12:00
maandag 24/02/2020 13:00 16:00
dinsdag 25/02/2020 09:00 12:00
dinsdag 25/02/2020 13:00 16:00
woensdag 26/02/2020 09:00 12:00
woensdag 26/02/2020 13:00 16:00
donderdag 27/02/2020 09:00 12:00
donderdag 27/02/2020 13:00 16:00
vrijdag 28/02/2020 09:00 12:00
vrijdag 28/02/2020 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • SBM Kortrijk
 • Doorniksesteenweg 220
 • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078 35 36 38
 • F: 050/390665
 • Kevin@sbm.be
2014-309-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Alexander Despierre is een zeer ervaren taalcoach. Hij krijgt van de deelnemers aan zijn opleidingen en trainingen steevast een 9+ score. Hij is vertrouwd met het coachen van de Franse taal in kleine en grote organisaties en bedrijven. Club Brugge en Mitsubishi zijn maar een paar klanten bij wie hij steeds opnieuw gevraagd wordt.

Cursisten vertellen over Alexander en dit taalbad:

"Ik wil vooral zeggen: werk vooral verder met deze aanstekelijke taalcoach."

Jelle Langmans

Alexander is een heel enthousiaste en inspirerende taalcoach. Door hem krijg je echt 'goesting' om de taal onder knie te krijgen.

Shirley Willems, HR Officer LVD

"Merci beaucoup pour cette semaine fantastique ! J'ai passé un très bon temps et chaque jour, je suis venu au bain de langue française avec 'plein appétit'.

Un pofesseur super passionné qui sait comment captiver chacun individuellement avec des commentaires, de la rétroaction et des blagues sur mesure pour l'étudiant (comme votre courriel après, ça c'est vraiment TOP!) Oser parler français était vraiment très amusant dans ce cadre créé. Ce serait vraiment fantastique si les professeurs de l'école pouvaient remplir leurs matières de cette façon. Les élèves apprendraient beaucoup plus et aimeraient aller à l'école beaucoup plus;

Une équipe très complémentaire et super cool était aussi un ingrédient très important pour cette merveilleuse semaine. Chaque membre de l'équipe avec ses talents a été un maillon indispensable dans cette équipe. Le fait que nous pouvions être ensemble toute la journée, y compris la restauration, nous rendait de plus en plus proches les uns des autres et nous faisait nous sentir de mieux en mieux dans le groupe.

Merci à tout le monde. J'ai passé un si bon moment cette semaine et je me sens vraiment " rassurée " d'oser parler français avec mes partenaires PROGRES."

An Boone

Alexander is een heel enthousiaste en inspirerende taalcoach. Door hem krijg je echt 'goesting' om de taal onder knie te krijgen. Hoewel het een super aangename groep was, vond ik 12 wat te veel. Ik had graag nog wat meer interactie gehad.

Ik heb vorige week zeker en vast veel bijgeleerd en zou deze cursus aanraden aan vrienden of collega's.

Shirley Willems | Human Resources| HR Officer bij LVD

"In feite beheersen we allemaal de Franse taal, maar door dit jaren niet te gebruiken is ze wat ondergesneeuwd geraakt. Of dat is toch zeker het geval met mijn Frans. Met als gevolg dat ik vaak nerveus word wanneer aan de andere kant van de telefoonlijn een Franse zin mijn oor bereikt. Onvolledige zinnen en een overvloed aan 'euhm' zijn vaak het gevolg. Dankzij het taalbad Frans met Alexander Despierre is dit verleden tijd. Op een ongelooflijke praktische en hands-on manier word je volledig ondergedompeld in de Franse taal. Door de gemoedelijke sfeer durf je veel sneller Frans praten en evolueer je op een week tijd ongelooflijk sterk. Ik zou dit taalbad dan ook ten sterkste aanraden aan iedereen die met Frans in aanraking komt tijdens de werkuren."

Marieke D'hoop

Het taalbad Frans was voor mij de ideale gelegenheid om mijn theoretische kennis Frans wat op te frissen en tegelijkertijd veel te kunnen communiceren. In mijn huidige werksituatie durf ik mij soms iets minder snel te uiten in de Franse taal uit angst om fouten te maken, maar ik merkte na het volgen van deze intensieve taalopleiding dat ik nu weer sneller durf te spreken en wat meer aandacht heb voor de spreekfouten. Bovendien waren het leuke, aangename lessen met een zeer deskundige docent, waar we zelf ook suggesties konden aanbrengen. Een echte aanrader dus om te volgen!

Astrid Himpens, Financieel-administratief projectmedewerker POM West-Vlaanderen

Une immersion linguistique ". De toon van docent Alexander Despierre werd vanaf het eerste moment gezet. Er werd duidelijk afgesproken met de leden van de groep wat we wilden doen gedurende de opleiding. Gaande van woordenschat, uitdrukkingen alsook een opfrissing van de grammatica en werkwoorden.

Er werd steeds gesproken in een open sfeer en iedereen motiveerde elkaar. Elke deelnemer kwam uit een verschillende sector wat wel leuk was om iets nieuws te horen. Iedereen kreeg ook de kans om zijn bedrijf en zijn activiteit in het Frans voor te stellen. Hier kwam inhoudelijk dan ook heel wat nieuwe woordenschat naar boven. Een week lijkt lang en hoewel het intensief is, is het voorbij gevlogen. Dit laatste ook door de goede sfeer en interactie met de deelnemers en de docent. Een aanrader !

David Verbrugghe, director Qualion Finance

Ik heb de opleiding taalbad Frans gevolgd vorige zomer en dit was voor mij zeer interessant!

Het voldeed volledig aan mijn verwachtingen. De groep was perfect qua deelnemers en de docent was zeer goed.

Ik kon al communiceren in het Frans maar was gewoon om eens een algemene opfrissing te krijgen. Zelfs al heb je een mindere taalkennis Frans dan nog is de opleiding zeer goed. De docent past zijn niveau constant aan en door een goeie samenwerking in groep is het voor ieder niveau een zeer goede opleiding.

Ik kom elke dag in contact met de Franse taal aangezien we 85% zaken doen met Frankrijk.

Na het taalbad Frans verlopen mijn Franse gesprekken veel vlotter.

Zeker een aan te raden opleiding!

Matthias Ghekiere, NV Daniel Ghekiere