Ga Digi-Taal. Leer Apps gebruiken om je goed te organiseren.


Begrijp en gebruik apps om je te organiseren
#200472
Mixed Klassikaal | Persoonlijke vaardigheden

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

De opleiding is heel praktisch. We bekijken welke applicaties interessant zijn om je goed te organiseren, efficiënt te werken en tijd te winnen. Vervolgens gaan we in op de apps zelf, we gebruiken ze en bekijken zowel de voordelen als de zaken waar je rekening moet mee houden zoals privacy of geavanceerde instellingen. We leggen ook nieuwe begrippen zoals artificiële intelligentie of virtual reality op een heel eenvoudige manier uit aan de hand van voorbeelden.

Omschrijving

Het aantal apps blijft maar toenemen. Tegelijk kan je met de vele gratis apps veel leuke dingen doen: je goed organiseren, informatie bijhouden, samenwerken, makkelijk met elkaar communiceren, filmpjes maken en je digitale media goed beheren. De Digi-taal opleiding leert je genieten van de voordelen van apps en digitale technologie. We brengen je een overzicht van goede gratis apps. We leren ze gebruiken, leggen uit wat de technologie erachter betekent en bekijken samen hoe we er het meeste uithalen. Thuis en op het werk!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor wie digitaal vaardig wil worden.

Voorkennis

  • Deze opleiding is geschikt voor iedereen die een smartphone heeft
  • De enige vereiste is een smartphone hebben en apps kunnen installeren. Breng je laptop mee

Methodologie

Na het volgen van de opleiding heb je een overzicht van welke gratis apps goed zijn om je te organiseren. Je algemene digitale kennis is aangescherpt en je kent de finesses van de apps. In de plaats van ondergedompeld of zelfs overrompeld te worden door de technologie golven, gaan we erop surfen en leren genieten van heel concrete voordelen. Zo wordt technologie leuk, ontdek je de meerwaarden voor eigen gebruik en zet het je aan het denken hoe je apps dagdagelijks kan gebruiken thuis en op het werk.

Programma

  • Kennismaking: een overzicht van de gratis apps en de voordelen ervan om je goed te organiseren, efficiënt te werken en tijd te winnen. Welke zijn populair en hoe word je daar beter van.
  • Aan de slag: documenten en informatie makkelijk opslaan en delen. Hoe kan je erin samenwerken, snel zaken vinden en veilig opslaan? We bekijken zowel de beste Google als Microsoft applicaties.
  • Leuke applicaties om samen met je collega’s en netwerk te gebruiken: ideeënborden (Trello), snel formulieren maken of een quiz organiseren. Zo wordt samenwerken efficiënt én leuk.
  • Een praktijkoefening die de grote voordelen van apps toont: een reis of project voorbereiden zodat je makkelijk info opzoekt, bewaart, en deelt tot en met mediabestanden delen en makkelijk groepskosten delen.
  • Nieuwe technologie: we kijken samen naar de toekomst en leggen moeilijke begrippen zoals artificiële intelligentie of virtual reality heel eenvoudig uit aan de hand van voorbeelden die je zelf gebruikt.

Frederik De Wachter is een ondernemer die vier decennia getuige is van de digitale revolutie. Als ex Innovation Manager bij Barco, Digitale Expert bij de Digitale Versnelling van Telenet en spreker voor ondernemersnetwerken zoals Unizo en Voka is hij een geboeide getuige van de digitale transformatie van onze wereld. Hij kocht zijn eerste iPhone in 2007 in de US en werkte mee aan de ontwikkeling en commercialisering van smartphone apps voor iPhone, Android en andere besturingssystemen. Frederik houdt ervan om nieuwe applicaties te ontdekken en te gebruiken om zich beter te organiseren.