Flamée & Partners zet in op people management vaardigheden

testimonial

Quote Image

De confrontatie met soft skills was nieuw. Daarin stappen zetten was noodzakelijk in onze nieuwe rol.

Jordy Van Hecke

Relatiebeheerder Accountancy

Foto

Opleiding leidinggeven voor teamleaders leerde me beter mensen lezen

Het team van het gereputeerde accountantskantoor Flamée & Partners groeide de voorbije jaren stevig. Dat zorgde voor enkele uitdagingen. Hoe de groep jonge teamleaders versterken in hun people management vaardigheden was er daar één van. Flamée & Partners klopte aan bij SBM. Het resultaat? “Een boeiende tweedaagse opleiding ‘Basisvaardigheden leidinggeven voor teamleaders’”, getuigt cursist Jordy Van Hecke, relatiebeheerder Accountancy.

“Deze opleiding was een mooie kans voor alle jonge teamleaders om te groeien in hun rol”, vindt hij. “Ik kwam drie jaar geleden als schoolverlater in het team terecht. Oorspronkelijk met het idee om fiscaal gericht te mikken op een verdere toekomst. De realiteit bracht echter een koerswijziging: drie jaar later zit ik volledig in het accountancyverhaal en ben ik dossierbeheerder en teamleader. Ik neem een 60-tal dossiers van A tot Z onder mijn hoede en stuur intussen een team van een zestal collega’s aan. ”Jordy werd begin vorig jaar teamleader. “Na een nieuwe overname stond ik mee in voor een volledige integratie in de structuren van Flamée & Partners. Het teamleaderverhaal kende daar voor mij de start.” Net als heel wat collega’s kon ook Jordy de extra ondersteuning gebruiken. “Onze vakkennis weten we goed op peil te houden, maar de confrontatie met soft skills was nieuw. Daarin stappen zetten was noodzakelijk in onze nieuwe rol.”

 

Mensen beter lezen

Tijdens de tweedaagse opleiding van SBM kregen Jordy en zijn collega’s meer inzicht in kleuren, rollen en stijlen in communicatie. Ook communicatietechnieken, verbindend communiceren en gespreksvoering stonden op het menu. “Ik heb onder andere geleerd om mensen beter te lezen”, blikt Jordy terug. “Zeker in een werkomgeving vond ik het niet altijd gemakkelijk om te begrijpen wat iemand écht voelt. De opleiding gaf mij een framework om daar beter mee om te gaan.”

Interactieve sessies

De lesgever? “Hij bracht de theorie aan de hand van heel wat concrete voorbeelden. Hij had duidelijk tonnen praktijkervaring. De interactieve sessies waren doorspekt met zijn eigen voorbeelden. Ook al kwamen die soms uit een andere sector, ik pikte er veel van op. Inspirerend.”

Opleiding maakt deel uit van dagelijkse werking

De accountancywereld is een sector waar opleiding belangrijk is. “Het is sowieso belangrijk om de actualiteit goed op te volgen. Opleidingen maken deel uit van onze dagelijkse werking. Op jaarbasis zijn we bovendien verplicht een minimum aantal opleidingsuren te volgen. Bij Flamée & Partners is er ook een extra focus op opleidingen bij alle starters. Wie nog aan het begin van zijn carrière staat, kan hier altijd op extra begeleiding en opleiding rekenen.” Deze opleiding ‘basisvaardigheden leidinggeven voor teamleaders’ was Jordy’s eerste ervaring met een training over soft skills. “Ik kom als teamleader met diverse profielen in contact. Het belangrijkste dat ik tijdens deze opleiding leerde? Hoe me in elke situatie zo empathisch mogelijk op te stellen. Dat was enorm leerrijk.”

Meer bekijken omtrent het trainingsaanbod in persoonlijke vaardigheden? Happy to help!

Graag verschillende aspecten in de vingers krijgen? Of op maat van een groep medewerkers?
SBM stippelt met plezier een compleet traject in company uit. Contacteer SBM vrijblijvend voor meer informatie.