Lichtberekening met EVO


Leer werken met EVO en de verlichtingsberekeningen evalueren
#170234
Opleiding | HVAC, elektro en sanitair

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

U leert werken met het verlichtingsprogramma EVO.

U kan ook een volledig dossier afdrukken voor de klant in 3D.

Omschrijving

De verlichtingstechniek is de laatste tien jaar sterk geëvolueerd. Soms kan men nu met een lager elektrisch vermogen een betere verlichting bekomen dan in het verleden het geval was.

Op de markt is er een gamma uiterst doeltreffende verlichtingsproducten beschikbaar. Daardoor is het mogelijk ons levenscomfort te verbeteren en het energieverbruik te beperken. Door deze evolutie is er een belangrijke markt ontstaan. Het is dan ook evident dat van installateurs en ontwerpers een grondige kennis en specialisatie op dit gebied zal verwacht worden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • elektrotechnische installateurs
  • technische medewerkers van studiebureaus
  • technische ontwerpers van verlichtings- en sfeerverlichtingsinstallaties
  • kleuradviseurs
  • interieurinrichters
  • interieurstylisten

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

lichtberekening-met-evo-1-2_2017-234.jpg
lichtberekening-met-evo-1-1_2017-234.jpg

Programma

Het is van groot belang dat we ons verlichtingsvoorstel ook kunnen toetsen aan de realiteit. Hiervoor zijn er een aantal programma's beschikbaar, de meest gekende is EVO. Hiermee gaan we berekeningen maken zodat we kunnen zien of ons lichtplan voldoet aan alle paramaters. De presentatie die we kunnen maken is in 3D en een echte verkoopstool voor de eindklant. Uiteraard zijn we in staat om de resultaten te evalueren.

  • Eenvoudige lichtplanning met EVO
  • Volledige kledingszaak intekenen, berekenen en het dossier afdrukken
  • Een DWG van een woning importeren, de woning volledig tekenen, armaturen plaatsen, renderen…
2017-234-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Alain Floree is reeds meer dan 30 jaar actief in de verlichtingswereld. Als projectmanager verlichting heeft hij alle belangrijke evoluties hieromtrent meegemaakt. Het begon met de eerste halogeenlampen begin jaren 80, de intrede van de elektronica in 1990 en uiteraard ook de start en evolutie van de ledverlichting. De passie waarmee hij de verlichtingsmarkt volgt gecombineerd met zijn enorme kennis maken van hem dan ook een echte specialist in deze materie. Hij heeft ook een goede samenwerking met een aantal innovatieve fabrikanten zodat hij steeds op de hoogte blijft van elke nieuwe technologie. Als docent verlichtingtechnologie is hij al meer dan 15 jaar actief bij Syntra West & SBM.