Najaar 2024

E-learning EPB : Nieuwe eisen van verplichte ventilatie van stooklokalen bij residentieel en niet residentiële gebouwen.

Een stooklokaal dat uitgerust is met open of gesloten verbrandingstoestellen moet geventileerd worden.
  • KMO-portefeuille

Introductie

Deze opleiding is door het VEA goedgekeurd voor 2 uur permanente vorming voor de EPB-verslaggever.

De eisen met betrekking tot de ventilatie en de verbrandingsluchttoevoer worden voorgesteld en toegepast op voorbeelden uit de praktijk. De berekende ventilatiedebieten zijn ontwerpdebieten overeenkomstig de gewijzigde normen.

Deze sessie zal digitaal (E-learning/webinar) gegeven worden om dan vanaf najaar 2020 ook op campus niveau te organiseren.

NIEUW - NIEUW - NIEUW

Vanaf augustus 2020 mag iedereen die bij SBM via webinar of e-learning een EPC/EPB- opleiding volgt, op woensdagavond tussen 17:00u en 18:00u enkel via Zoom vragen stellen ivm EPC/EPB. Deze eerste lijnservice voor uitsluitend SBM EPC/EPB cursisten is volledig gratis. Met een email naar pv@epc4u.be maakt u voorafgaand een afspraak voor een Zoom live sessie.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

U bepaalt de vereiste ontwerpdebieten voor een stooklokaal en kan dit vertalen in ofwel de selectie van de juiste roosters voor toevoer en afvoer, ofwel de integratie in het ventilatiesysteem.

Omschrijving

Omdat een stooklokaal niet meer altijd zal kunnen voldoen aan de eisen van de gewijzigde normen, is het belangrijk om te weten welke randvoorwaarden moeten gerespecteerd worden. De inplanting van het lokaal, de uitrusting van de stookplaats en de vereiste debieten worden in deze opleiding toegelicht.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Architect, epb- verslaggever, ventilatie- verslaggever, installateur HVAC, installateur ventilatie, algemene aannemer, bouwbedrijven, ...

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Methodologie

  • digitale onderwijsvormen (E-learning/webinar vanaf heden)
  • klassikale leervormen op campus niveau (najaar 2020)

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Aan de hand van voorbeelden worden met behulp van een rekenblad de ventilatiedebieten berekend overeenkomstig de normen voor een stooklokaal, ook al legt EPB daar geen eisen op. Met de opgedane kennis bent u in staat om debieten te bepalen van luchttoevoer voor eventuele verbrandingslucht en debieten van luchtafvoer voor de afvoer van vervuilende stoffen en/of de debieten om oververhitting te voorkomen in de stooklokalen. Voor de geëiste ontwerpdebieten worden vervolgen de juiste roosters geselecteerd en gedimensioneerd.

Bijkomende info

Om de opleiding te  kunnen volgen, brengt u uw eigen laptop mee naar de opleiding.

Getuigschrift

SBM registreert jouw deelname in de Energieprestatiedatabank van het Vlaams Energieagentschap.

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

Foto Bart Hungenaert

Bart Hungenaert

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag