Welke skills heb je nodig in uw bedrijf voor Cybersecurity

Project Cybersecurity project CS4SME

In de krant lezen we regelmatig over cyberaanvallen. Slachtoffers zijn niet enkel overheden, gemeentes, en ziekenhuizen, maar ook meer en meer Vlaamse KMO’s.
In hoeverre is uw bedrijf al cyberproof?  Bent u al actief en/of preventief actief op dit gebied?  Al ooit een audit gehad in deze zin?  Of een ‘proof of the pudding’ testing overwogen via vb. een ethical hacker?

Dit voorjaar werkt SBM samen met de consortium partners Howest en Portilog samen aan het project CS4SME.  Een cybersecurity project waarbij we dit voorjaar zelf proefdraaien met een selectie bedrijven.  Zij krijgen dit voorjaar een lijvige cyberaudit. En krijgen aanvullend de mogelijkheid om al enkele snackable cybervideolearnings ter verorberen.  

In het najaar wenst het consortium het geteste (!) cyberproof videoaanbod en aanvullende cybersolutions ook aan te bieden aan de bedrijven.  Momenteel worden videolearnings uitgewerkt voor maar liefst 12 functieprofielen. Want een ‘breach’ in security kan iedereen in het bedrijfsleven overkomen, daarom worden verschillende cyberkennispakketten uitgewerkt op basis van diverse functieniveaus. Meer info over dit nieuwe aanvullende opleidingsaanbod volgt nog najaar ’22.  U kan hier ondertussen de cyberopleidingen voor het voorjaar al bekijken.
 

Bekijk hier de cybersecurity opleidingen