Projectbureau

Het projectbureau maakt deel uit van de
algemene werking van de Syntra West Groep.

 

Het projectbureau, dé plek bij uitstek voor innovatiewensen en -kansen. 4 sleutelthema’s bepalen de agenda van ons gedreven en ervaren projectteam. Voortdurend werken wij aan interne en externe projecten omtrent Talent, Levenslang Leren, Innovatie en Ondernemerschap. Europese subsidies helpen ons daarbij. Samen met onze partners in binnen- en buitenland ontwikkelen we oplossingen (nieuwe concepten, inhouden en methodieken) voor concrete vragen van de eigen en gelijkaardige organisaties.
Heeft u een innovatief idee rond sociale of technologische innovatie?
Contacteer ons! Samen maken we er een succesvol project van!

Boosting Human Capital 21

Logo Interreg 2seas

2019-2023

Boosting human capital in de 21ste eeuw, of hoe innovatieve leermiddelen (VR, AR, guided by light, etc.) kortgeschoolden helpen onboarden in de maakindustrie. Met de financiële steun van Interreg 2 Zeeën.

CS4SME

Logo ESF Howest Portilog

2020-2022

Samen met Howest en Portilog zorgen we ervoor dat cyber security een verantwoordelijkheid is van iedere medewerker binnen kmo's; Hiervoor ontwikkelen we samen twaalf blended opleidingen met CS als centraal thema en dit op maat van twaalf verschillende functie profielen, zoals logistiek medewerker, office manager,… Deze opleiding testen we tijdens het project, om na afloop van het project de opleiding in de markt te zetten. Met de steun van het Europees Sociaal Fonds.

Iedereen mee op de digitale werkvloer

Logo ESF - Europese Unie - Vlaanderen is werk

2020-2022

Het project zal een begeleidingstraject ontwikkelen dat instaat voor de competentie- en skills omwenteling bij een digitalisatie transformatie binnen een onderneming. Zowel technische als gedragscompetenties worden in rekening genomen. In een tweede fase worden roadmaps ontwikkeld op maat van kmo's en van elk type profiel tewerkgesteld in deze ondernemingen om zodanig de skills gaps bloot te leggen en die te matchen met een opleidingsaanbod. Ten slotte wordt een uitgebreide testfase voorzien.

Skills Navigator

Logo Interreg Vlaanderen - Nederland

2018-2021

De skills van de toekomst voor onze havens worden in kaart gebracht, getraind via zogenaamde werkgeversarrangementen én skillsvraag- en aanbod wordt gematcht via een innovatieve webtool. Met de financiële steun van Interreg Vlaanderen-Nederland.