Najaar 2024

Beter presteren met hoger EQ en NLP

Emotionele intelligentie ontwikkelen en uitbreiden

Omschrijving

Dat we naast een IQ ook een EQ hebben, weten we ondertussen allemaal. We kunnen niet meer zonder een flinke dosis emotionele intelligentie. Maar hoe we ons IQ en EQ optimaal kunnen laten samenwerken, en wat we er precies mee kunnen aanvangen op de werkplek, is een andere vraag ...

Daartoe kunt u gebruik maken van NLP (Neuro-linguïstisch Programmeren), dat een efficiënter gebruik van uw vermogens aanleert.

NLP (Neuro-linguïstisch Programmeren) kan kortweg omschreven worden als een efficiënte, doelgerichte communicatietechnologie. Het is een techniek waarbij u leert om de onbewuste patronen van uzelf af te stemmen op de patronen van de ander. Met NLP krijgt u inzicht over uw eigen gedrag. U leert om vanuit de derde persoon naar uzelf te kijken.

Emotionele intelligentie omvat:

 • kennis van de eigen emoties en denkpatronen
 • het reguleren van de eigen emoties en denkpatronen
 • zelfsturing
 • het onderkennen van andermans emoties denkpatronen
 • efficiëntere interacties en relaties met anderen

NLP leert hoe we ons EQ kunnen ontwikkelen en uitbreiden. Het hoe en waarom ontdekt u tijdens dit seminarie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Mensen die emotioneel intelligenter wilen handelen op de werkvloer en in het dagelijkse leven.

Methodologie

We werken in deze training volgens de leercyclus: eerst ervaart u in een oefening waar het om draait. Van daaruit worden modellen toegelicht en expliciet gemaakt. Een zeer levendige en praktische werkwijze, die u toelaat de opgedane kennis onmiddellijk toe te passen in de praktijk.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Omgaan met je eigen emoties

 • Kennis van uw emoties en het reguleren ervan zijn twee essentiële elementen van emotionele intelligentie. Krijg meer controle over uw emoties en laat ze u helpen (de werking van emoties en state-management).

Omgaan met taken en doelen

 • Het succesvol uitvoeren van een plan, een project of een taak begint bij zelfmotivatie en het helder maken van de doelstelling. Ook hier is het de wisselwerking tussen de (bewuste) rationele overwegingen en de (onbewuste) emotionele triggers die ervoor zorgen voor effectieve resultaten.

Omgaan met anderen

 • Interpersoonlijke vaardigheden vormen het laatste luik van emotionele intelligentie. Net als computers zijn mensen niet altijd 'compatibel'. We kijken elk op onze manier naar de wereld, denken er het onze over, voelen dingen anders aan... Het kan ook anders. Breng standpunten samen en kom tot harmonieuze relaties. We leren het model van de waarnemingsposities te gebruiken om conflicten op te lossen. Dit wordt aangevuld met inzichten over het stellen van goede vragen. Pas uw taal aan en sluit aan bij de voorkeur van uw gesprekspartner.

Bijkomende info

Komt er aan in het najaar 2021.

Ook interessant voor jou

Hoe zorgt u ervoor dat u bereikt wat u wilt met uw communicatie? Kom meer te weten ove uw eigen manier van communiceren en de invloed die dat heeft op het gedrag van anderen.
 • icon Diverse locaties
 • icon 4 sessie(s)
 • icon Vanaf 650,00 excl. BTW
icon chevron right
 • icon Diverse locaties
 • icon Vanaf 650,00 excl. BTW
 • icon 4 sessie(s)
Hoe zorgt u ervoor dat u bereikt wat u wilt met uw communicatie? Kom meer te weten ove uw eigen manier van communiceren en de invloed die dat heeft op het gedrag van anderen.
icon chevron right

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag