Ontdek al je intellectuele mogelijkheden: denken zoals Leonardo Da Vinci


Gids voor meer evenwicht en persoonlijke ontwikkeling
#220625
Webinar | Persoonlijke vaardigheden

Introductie

Denkt u dat de wereldwijde economische crisis ons leven voorgoed zal veranderen? Of zullen het de klimaatveranderingen zijn? Dat we in een hectische tijd vol onomkeerbare veranderingen leven, kunt u niet ontkennen. U zou voor minder het noorden verliezen. Om koers te houden in een maatschappij overspoeld door steeds snellere omwentelingen, is een kompas geen overbodige luxe!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Persoonlijke ontwikkeling, daar is iedere medewerker bij gebaat.

Programma

Bernard Lernout heeft een instrument ontworpen: het Leonardo Kompas. Al van zijn dertiende is hij gefascineerd door Leonardo Da Vinci. Dit wonderkind van de renaissance was niet alleen een creatieve duizendpoot en genie, hij had ook een systeem. Zijn geheim? Hij slaagde er in om tot op zeer rijpe leeftijd het open en spontane leren van een kind te cultiveren. Spelende peuters en kleuters zijn alert, nieuwsgierig en flexibel, niet toevallig de typische kenmerken van volwassen kinderen die wij 'genieën' noemen. Het Leonardo Kompas leert u hoe u u levenslang kan ontplooien tot een 'uomo universale'; het laat u de Davinciaanse competenties opnieuw ontdekken en aanwakkeren bij uzelf. De enige voorwaarde: leer de wereld bekijken met nieuwe ogen. Hoe? Heel eenvoudig: door te beginnen bij uzelf!

Bernard Lernout combineert de overbekende Da Vinci-tekening van de uomo universale met de metafoor van een kompas. De vier windrichtingen staan symbool voor de vier intelligenties die nodig zijn om als universeel mens beter te functioneren: ratio - relatio - passie - actie. Om het Leonardo Kompas om te zetten naar de praktijk en met succes creatief en innoverend te blijven, zijn er maar drie voorwaarden: KISS – FUN – BINGO!

Over het boek

Het Leonardo Kompas verwerkt tijdloze én recente inzichten over persoonlijke groei tot een praktische gids vol handige mindmaps en inspirerende oefeningen. Een wegwijzer voor iedereen die op een eenvoudige, leuke en haalbare manier het beste uit zichzelf wil halen in een doldraaiende wereld. De bijgevoegde Leonardostift is niet alleen een uniek gadget dat u kunt gebruiken om passages aan te strepen, hij bevat ook een Leonardostick, een USB-stick met extra informatie en interactief oefenmateriaal.

Bernard Lernout (Menen, 1950) is burgerlijk ingenieur computerwetenschappen en werkt na een loopbaan in de informatica als zelfstandig leerexpert en trainingsdocent in braintraining, creativiteit en innovatiecoaching. In 2003 stichtte hij 'het leerhof', een centrum voor levenslang leren gelegen in de Vlaamse Ardennen. Samen met Inge Provost schreef hij diverse boeken over breinvriendelijk leren en werken. Met zijn dochter Lisa publiceerde hij een boek over vlotter talen leren. In Het Leonardo Kompas brengt hij voor het eerst zijn inzichten over de zeven principes van Leonardo da Vinci samen.