Trends in datacenters, edge computing en 5G: Inspiring business cases


Ontdek de trends in datacenters!
#190392
Club | IT PRO

Introductie

De opkomst van het 5G netwerk, IoT netwerken geeft aanleiding tot steeds meer 'Edge Computing' en 'nearby data consumption' waardoor datacenters zich meer in edge of in de onmiddellijk periferie dienen te bevinden opdat er steeds meer algoritmes gebruik maken van realtime decision making waar latency van slechts een paar milliseconden nog net binnen de toleranties valt. Er zijn echter ook contexten te bedenken waar gestreefd wordt naar 'zero latency'. Dit alles heeft gevolgen op de plaats waar al deze data (tijdelijk) opgeslagen wordt.

Tijdens dit seminarie krijgt u inzichten in technische mogelijkheden die inspelen op nieuwe business requirements die voorheen technisch mogelijk tot niet realiseerbaar waren. In dit seminarie komt zowel de 'business kant' als de 'technologie aspecten' aan bod. Dit seminarie is een echte aanrader voor Business Innovators die van nieuwe technologieën wensen gebruik te maken binnen hun innovatieprojecten.

Omschrijving

Het IT-Clubs - Circle of Excellence - GDPR-club lidmaatschap: vier vliegen in 1 klap

 

Dagelijks wordt u als IT-professional geconfronteerd met nieuwe producten, trends en technologieën. Steeds opnieuw moet de keuze gemaakt worden of u deze technologie al dan niet integreert in uw werking. De IT-Club is er voor IT-professionals die zich continu wensen te informeren over de nieuwste trends, technologieën of producten. Op het einde van de maand organiseren wij telkens een aantal seminaries.

Een seminarie wordt opgedeeld in twee delen. Tijdens het eerste gedeelte van de avond krijgt u een uiteenzetting over de conceptuele werking van nieuwe technologieën of normen. Na de pauze wordt via een demo en een aanvullende getuigenis een mogelijk stappenplan voorgesteld om deze technologie (of norm) in een ICT-bedrijfsomgeving te implementeren. In de pauze is er ook even tijd om bij te praten met de andere leden, zie het als de ideale manier om te netwerken.

De seminaries zijn gericht op vier functieprofielen:

 • IT Club for IT Professionals
 • IT Club for Developers
 • Circle of Excellence for ICT managers en Business Decision Makers
 • DPO, Legal, IT en Managers

Webinar of op de campus? Aan u de keuze!

Vanaf dit clubjaar kan elke clublid - per seminar - zelf vrij kiezen als u deze wenst online mee te volgen (Webinar) dan wel op de campus. Om praktische redenen (ifv geldende COVID richtlijnen mbt maximale bezetting leslokaal) vragen wij wel uw keuze minstens één week voor startdatum kenbaar te maken. U kan gerust uw keuze tijdens de hernieuwing van het lidmaatschap kenbaar maken en eventueel (minstens één week voor start) bijsturen ifv uw wensen.

Exclusief voor Clubleden: Webinars zullen vanaf heden ook opgenomen worden!

Alle(*) seminaries / webinars zullen vanaf september ook opgenomen en nadien beschikbaar gesteld worden. Vanaf eind september krijgt elk IT-Clublid toegang toegang tot het digitaal platform waarop zowel de presentaties van de sprekers als de opnames beschikbaar zullen zijn.

(*) Rekening houdend met de GDPR-wetgeving.

Thema’s en seminaries onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen (praktisch en actualiteit).

Voor wie is deze opleiding bestemd?

 • ICT technologie experten
 • IT Professionals
 • ICT Manager
 • Business Innovations managers
 • Digital business transformation manager

Voorkennis

Kennis van algemene ICT begrippen is vereist.

it-clubs---circle-of-excellenc-2-1_2019-392.jpg

Programma

Deel 1: Trends, Business concepten, rol van technologie, Use cases en marksprekers [18u00 tot 19u30]  

 • Datacenter: what’s in a name
 • Edge en andere datacenters
 • Opbouw en concept
 • Marktspelers en oplossingen

Pauze:  [19u30 - 19u50]

 

Deel 2: Nieuwe business opportuniteiten en technologische concepten [19u50 tot 21u00]

 

 • IoT diverse netwerken en toepassingen, hoe maakt u een gerichte keuze?
 • 5G en concrete concepten voor uw bedrijf
 • Communicatie & geautomatiseerde processen, gecombineerd met A.I.
2019-392-2-OmschrijvingDocent-2.jpg

Wim Boone, Database Solution Expert, Business Solution innovator en Business Development Director @ Ingenium

2019-392-2-OmschrijvingDocent-3.jpg

Kathy Van der Zalm, Solution Sales Consultant | Proximus

 

Kathy is een enthousiaste energieke dame met als doel je te laten inspireren door Artificiële Intelligentie. Deze Next Generation Communicatie is haar passie en zij adviseerde reeds heel wat bedrijven op vlak van geautomatiseerde processen, alsook versnelde Social Media interacties voor klanten of personeel. Kathy heeft over de jaren heen talloze Business Use Cases ondersteund in zowel de B2B als B2C markt.

2019-392-2-OmschrijvingDocent-1.jpg

Luc Albrecht, Solution Sales Consultant | Proximus

 

Luc is een inspirerende verteller met een jarenlange track bij Proximus.

De digitale mens & maatschappij is zijn passie en hij is betrokken bij heel wat projecten in diverse domeinen zoals Internet of Things, Analytics en nieuwe digitale klanteninteracties.

Luc heeft over de jaren heen talloze bedrijfsrelaties opgebouwd in Oost en West Vlaanderen.