Digital Business Acceleration: the value of citizen development


Ontdekmeerwaarde technologieën zoals Business Process Automation (BPA) en Robotic Process Automation (RPA)
#210414
Club | IT PRO

Introductie

IT club topic

Volgens de laatste voorspelling van Gartner (februari 2021) zal de wereldwijde markt voor low-code ontwikkelingsplatformen naar verwachting in 2021 in totaal 13,8 miljard dollar bedragen, een stijging van 22,6% ten opzichte van 2020. De golf van ontwikkelingen om thuis- en afstandswerk mogelijk te maken tijdens de COVID-19-pandemie zal blijven toenemen, ondanks vaak noodzakelijke inspanningen om ook de kosten te optimaliseren. "De economische gevolgen van de COVID-19-pandemie hebben de toegevoegde waarde van low-code platformen gevalideerd", zei de heer Biscotti, research vice president bij Gartner. "Low code-oplossingen die remote werk ondersteunen, zoals digitale formulieren en workflow-automatisering, zullen meer en meer aan populariteit winnen, gewoon omdat ze nodig zullen zijn om de business draaiende te houden."

In deze IT-club sessie laten onze experts u zien wat Citizen Development voor uw organisatie kan betekenen. U krijgt een overzicht van technologieën die u kan inzetten, verhelderende demo's en concrete use cases die u zullen inspireren om ook in uw organisatie processen te optimaliseren. Een aanrader voor wie digitalisering en automatisering hoog op de prioriteitenlijst heeft staan.

Omschrijving

Het IT-Clublidmaatschap voor IT Professionals en developers & Circle of Excellence -club lidmaatschap: drie vliegen in 1 klap!

Deze 3 clubformules hebben als gemeenschappelijk doel IT en/of Business professionals  actuele, inspirerende inzichten aan te reiken in diverse (aanleunende) vakdomeinen.

Over alle clubformules heen worden er dit clubjaar (najaar '21 - voorjaar '22) in het totaal 21 actuele thema's (seminaries) aangeboden. Deze seminaries worden verzorgd door toonaangevende vakexperten die op een zeer onderhoudende en boeiende wijze de deelnemers weten te inspireren via het bijbrengen van vernieuwende (praktijk) inzichten.

De 3 clubformules onder één dak:

  • IT-Club for IT Professionals
  • IT-Club for Developers
  • Circle of Excellence for ICT-managers en Business Decision Makers

Maandelijks worden hieromtrent 3 seminaries georganiseerd.

Webinar of op de campus? Aan u de keuze!

Vanaf dit clubjaar kan elke clublid - per seminar - zelf vrij kiezen als u deze wenst online mee te volgen (Webinar) dan wel op de campus. Om praktische redenen (ifv geldende COVID richtlijnen mbt maximale bezetting leslokaal) vragen wij wel uw keuze minstens één week voor startdatum kenbaar te maken. U kunt gerust uw keuze tijdens de hernieuwing van het lidmaatschap kenbaar maken en eventueel (minstens één week voor start) bijsturen ifv uw wensen.

Exclusief voor Clubleden: Webinars zullen vanaf heden ook opgenomen worden!

Alle(*) seminaries / webinars zullen vanaf september ook opgenomen en nadien beschikbaar gesteld worden. Vanaf eind oktober krijgt elk IT-Clublid toegang toegang tot het digitaal platform waarop zowel de presentaties van de sprekers als de opnames beschikbaar zullen zijn.

(*) Rekening houdend met de GDPR-wetgeving.

Thema’s en seminaries onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen (praktisch en actualiteit).

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • IT Professional: IT manager, IT administrator,
  • Business User: Business Unit manager, afdelingsverantwoordelijk Sales marketing, HR
  • Low Code software developer in spé

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Programma

Deel 1: Waarom bepaald bedrijfsprocessen (nog) niet door (interne/externe) afdeling en de opmars van Low Code oplossingen  [18u00 tot 19u30]

"In zowat elke organisatie worden heel wat bedrijfsprocessen nog steeds manueel aangepakt. Het gevolg: heel wat tijdsverlies, fouten die kunnen vermeden worden en soms ook een hoge papierberg. Door repetitieve manuele processen te automatiseren, verhoogt u de efficiëntie in uw organisatie en geeft u uw medewerkers meer tijd om zich te concentreren op zaken die echt hun ervaring en expertise vragen. Technologieën voor Business Process Automation (BPA) en Robotic Process Automation (RPA) helpen u om tijdrovende processen binnen de organisatie, maar ook met klanten of partners te optimaliseren en zo de digitale transformatie in uw organisatie te versterken. Door het gebruik van deze low-code applicaties zijn organisaties in staat veel sneller in te spelen op veranderende situaties en kunnen echte developers, die op vandaag moeilijk te vinden zijn, zich concentreren op de complexere ontwikkelingen."

 

Met BPA creëert u automatische workflows met geïntegreerde formulieren, die processen als goedkeuringen, inspecties en rapporten naadloos langs alle betrokkenen loodsen. Zo weet iedereen tijdig wat hen te doen staat en worden fouten en lange doorlooptijden vermeden. Met RPA automatiseert u dan weer alledaagse, op regels gebaseerde taken, ongeacht of u nu met nieuwe of oude applicaties - on-premises of in de cloud - werkt.

  • BPA & RPA positionering
  • Microsoft low code oplossingen

Pauze: Networking onder leden met hapje en drankje [19u30-19u50]

Deel 2: Citizen development oplossingen: Gradaties van eenvoudig tot complexere oplossingen [19u50 tot 21u00]

Geavanceerde citizen development oplossingen

  • Kianda no code forms & flows
  • Nintex BPA closed loop

Look-out

2021-414-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Bart Cosaert is van opleiding burgerlijk ingenieur en is al meer dan 25 jaar actief bij Savaco. Na rollen in verkoop, operations en als teamlead van het Savaco infrastructuur team werd Bart in 2010 verantwoordelijk om eerst Microsoft SharePoint en later Office365 bij onze klanten op de kaart te zetten. Intussen werd rond deze producten en diensten een team van een 25-tal professionals uitgebouwd.

Momenteel begeleidt Bart, als Savaco Business Consulting Manager, klanten in hun traject naar meer digitale transformatie. Bart geeft frequent inspiratiesessies rond business process automation en de moderne werkplek en voert hierrond ook vaak behoefteanalyses uit.