Ableton Live (ism Musicasa)


Real-time music production
#120398
Opleiding | IT Media

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Het doel van de cursus Ableton Live is om kennis te maken met de mogelijkheden van Live. U ontwikkelt basisvaardigheden die essentieel zijn voor het opnemen, produceren en bewerken van muziek. Daarnaast hebt u toegang tot de expertise van een professionele docent. Uiteindelijk kunt u doelgericht aan de slag met het produceren van uw eigen muziek.

Na afronding van de cursus kunt u serieus starten met het maken van muziek. U begrijpt hoe de software werkt en beschikt over essentiële kennis om verder te ontwikkelen. U kunt gericht invulling geven aan uw muzikale ambities. Bovendien beschikt u over de nodige vaardigheden om aan de slag te gaan als producer.

Introductie

Live is een snelle, soepele en flexibele software voor het maken van muziek in de studio en op het podium. Het wordt geleverd met effecten, instrumenten, geluiden en allerlei creatieve functies - alles wat u nodig hebt om elke vorm van muziek te maken. De cursus Ableton Live is een unieke mogelijkheid om echt aan de slag te gaan. Bent u klaar voor de volgende stap?

Omschrijving

Tijdens de cursus Ableton verkrijgt u meer inzicht in het produceren van muziek en de functies van Live. Onder begeleiding van een professionele docent leert u de software te begrijpen en toe te passen. Daarmee kan u aan de slag met het opnemen, bewerken en produceren van muziek.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze cursus is voor audiovisuele- en multimediaprofessionals die interesse hebben in het opnemen en producen van muziek en zelfstandige producers of muzikanten die op zoek zijn naar een goede manier om samples en beats te gaan gebruiken.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Bijkomende info

Geniet als zelfstandige van korting op uw opleidingsfactuur en betaal via de KMO-portefeuille. Meer info via www.vlaio.be.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 5 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, we vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 40% korting via de KMO-portefeuille.

ableton-audio-muziek-producers-1-2_2012-398.jpg
ableton-audio-muziek-producers-1-1_2012-398.jpg

Programma

  • Basisfuncties (vensters, preferences, project folder, transport buttons...)
  • Werken met MIDI-instrumenten
  • Werken met drum rack
  • Werken met automation en clip envelopes
  • Opnemen, opslaan en exporteren
  • Vertalen in live context