Najaar 2024

Warmteverliesberekening volgens nieuwe vereenvoudigde methode 2020

Met de komst van een nieuwe bijlage ziet de warmteverliesberekening er anders uit
  • KMO-portefeuille

Introductie

Deze opleiding is door het VEA voor 6 uren permanente vorming goedgekeurd.

Een correcte warmteverliesberekening opmaken op basis van de meeste recente versie van de normen en hun bijlages ligt aan de basis van epb-aanvaarde staving stukken.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na de opleiding weet u hoe stap voor stap een berekening moet maken van de warmtebelasting van een gebouw op lokaal, eenheid en gebouwniveau. Dit resultaat is dan de basis voor de dimensionering van de warmteopwekker en de warmte-afgiftesystemen.

Omschrijving

In de opleiding wordt de theorie van het berekenen van de warmtebelasting van een gebouw voorgesteld, gevolgd door een toepassing met een rekenblad op een case.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die berekeningen wilt maken op basis van de geldende normen voor het dimensioneren van de verwarmingsinstallaties bij residentiële en niet- residentiële gebouwen: architect, epb-verslaggever, installateur, studiebureel techniek, …

Voorkennis

Er is geen vereiste voorkennis nodig.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

In het theoretisch luik wordt met de nieuwe vereenvoudigde methode voor de berekening van de ontwerpwarmtebelasting voorgesteld waarbij veel aandacht wordt besteed aan de nieuwe klimatologische gegevens, de basisbinnentemperatuur, de nieuwe aanpak voor het inrekenen van koudebruggen (bouwknopen), warmteverliezen naar grond, de bepaling van de binnentemperatuur van naburige gebouwen en de gewijzigde aanpak voor het warmteverlies door luchtverversing.

Wilt u graag een opleiding aanpassen op maat van uw bedrijf?

Samen creëren we uw perfecte opleiding!

Foto Bart Hungenaert

Bart Hungenaert

Projectcoördinator

Ik wens een incompany opleiding

Een vraag over deze opleiding?

Wij zijn er voor u! Contacteer ons en wij helpen u met veel enthousiasme verder.

Stel uw vraag